Hermelien deel 17

250 8 2
                                    

 Helemaal bezweet schrik ik wakker. Ik had nare nachtmerries. Het is halfdrie 's nachts. Ik sta op en doe de deur open. In mijn beha en onderbroek loop ik naar de keuken. Ik schenk een glas vol met water in en drink het in één keer op. Ik hoor iets op de grond vallen. Geschrokt draai ik me om. Draco heeft een glas laten vallen. Hij draagt nog steeds dezelfde kleren als gisterenavond. 'Wat doe je Griffel?!' Vraagt hij terwijl hij me van boven naar onder bekijkt. 'Ik..ehm had dorst...wat doe jij?' Vraag ik voorzichtig. 'Gaat jou niets aan!' Sist hij. Hij zwaait met zijn toverstok waardoor alle scherven glas zich helen tot een glas. Daarna verdwijnt hij weer naar zijn kamer. 

'Laat me binnen!' Schreeuwt een stem in de verte. 'Ga weg Wezel!' Ik sta weer op, zie dat het zeven uur is en loop richting de stemmen, nog steeds in mijn beha en in mijn onderbroek. Ron staat bij het portretgat en Draco houdt hem tegen. 'Je mag hier alleen maar komen als iemand je binnenlaat en momenteel is er niem...' 'Laat hem binnen.' Onderbreek ik hem. Draco kijkt me woest aan en vertrekt naar zijn slaapkamer. Ron kijkt me ongelovig aan en zegt dan: 'Wat hebben jullie gedaan?' Eerst snap ik het niet, maar dan herinner ik me dat ik bijna naakt ben. 'We hebben niets gedaan, we..' 'Wat hebben jullie gedaan?!!' Vraagt Ron boos. 'We hebben niets gedaan, ik had het gewoon warm en...' 'IK VROEG JE WAT JULLIE HEBBEN GEDAAN!!' 'We hebben niets gedaan!!' Schreeuw ik nu ook. Ron duwt me tegen de muur. Mijn hoofd begint te tollen. 'Ga weg Wezel!!' Schreeuwt Draco. Hij duwt Ron weg. Ron kijkt me woest aan en Draco kijkt hem boos aan. 'Ik laat jullie maar.' Zegt Ron. Hij laat me los en klapt het portretgat achter zich dicht. 'Ron.' Zeg ik terwijl de tranen over mijn wangen stromen. 'Wat heb je gedaan?!' Vraag ik kwaad. Ik intimideer hem en hij stapt achteruit. 'Ik heb je geholpen!' 'Ik had je hulp niet nodig!' Zeg ik kwaad. Hij draait zich om en vertrekt weer naar zijn kamer. Wat heb ik gedaan? Huilend kleed ik me aan en ga de grote zaal in. 'Hey Hermelien!' Zegt Harry. 'Hey.' Zeg ik bedroefd. Harry wendt zich tot Ginny en ik ga naast Ron zitten. 'Ron, ik had het warm, het was niets.' Ron prikt met zijn vork in zijn ei en kijkt me dan aan. 'Echt?' 'Ja natuurlijk, ik hoorde geluid dus ging ik kijken, ik had het niet eens door.' Hij zucht en zegt dan: 'Oké ik geloof je.' Ik glimlach en dan geef ik Ron een kusje op zijn wang. Ik sta op en zeg: 'Ik moet gaan, heb oude Runen.' Ron knikt in de war en ik vertrek. 

Het is bijna kerst en alles verloopt zijn gangetje. Draco is niet aardiger geworden, hij is eigenlijk nog gemener geworden. 'Wil je iets eten?' Vraag ik hem. 'Ik wil een anti-modderbloedjesbroodje.' Ik zucht.  Ik maak een beetje pasta en ga zitten leren. Na een tijdje heb ik alles geleerd. 'Hoe is het met dat modderbloedje?!' Vraagt Kwast aan Draco. 'Nog vuiler dan gewoon!' Zegt Draco lachend. Ik sta op en ga naar de badkamer. Ik doe de deur op slot en bekijk me in de spiegel. Wat is er mis met mij? Die droom leek zo echt....Ik trek mijn kleren uit en stap onder de douche. Warme stralen glijden over mijn rug. Tranen blijven maar stromen. Ik heb het ontzettend warm, maar ik blijf onder de douche totdat ik flauwval. 

***Draco***

Waarom moet ik nu met dat modderbloedje de hoofdmonitorenkamer leven?! Kwast vertrekt uit de woonkamer en Griffel zit nog steeds te douchen. Ze is al een uur aan het douchen. 'Kom uit de douche Griffel! Ik wil ook douchen!!' Zeg ik kwaad. Ze antwoord niet. Ik zucht. 'Kom uit de douche Griffel!!' Schreeuw ik. Ze antwoord weer niet. 'Griffel?!' Ik bons op de deur, maar ze zegt niets terug. 'Griffel! Ik ga professor Anderling gaan halen als je niet maakt dat je uit de douche komt!' Weer niets. 'Doe open, of ik beuk de deur in.' Niets. Ik pak mijn toverstok en probeer: 'Alohomora.' Ze heeft de deur waarschijnlijk met een toverspreuk dicht gedaan. De enige oplossing is om de deur echt in te beuken. 'Daar ga ik dan!' Schreeuw ik. Ergens hoop ik dat ze: 'Nee!' roept, maar dat doet ze niet. Ik zucht en trap de deur open. 'Griffel?!' Ze ligt in de douche op de grond, naakt. Ik kijk even weg, maar dan pak ik haar op en doe haar snel een kleedje aan. Ik breng haar naar madame Plijster. 

***Hermelien***

Ik open mijn ogen en zie dat ik in de ziekenzaal lig. 'Ze is wakker!' Zegt een stem die ik als Rons stem herken. 'Wat is er gebeurd?' Vraag ik. 'Geen idee, madame Plijster wilt het ons niet zeggen.' 'Waarom niet?' Vraag ik hem. Hij haalt zijn schouders op. Ik herinner me vaag dat ik Draco's stem hoorde en een harde knal. Madame Plijster komt naar me toe gelopen en ik vraag: 'Wat is er gebeurd?' Ze schud haar hoofd en zegt: 'Kan ik niet zeggen als je vrienden erbij zijn.' Niet-begrijpend kijk ik haar aan en Ron knikt. Mijn vrienden verlaten de ziekenzaal en dan zegt madme Plijster: 'Je bent door de hete douche-stralen flauw gevallen en meneer Malfidus heeft je hier gebracht.' 'Ow, maar waarom mogen mijn vrienden het niet weten?' Vraag ik. 'Omdat meneer Malfidus je naakt onder de douche heeft gevonden en hij niet wou dat je problemen had met je vrienden ofzo...' 'Wat?!' Vraag ik verbaasd. Ze haalt haar schouders op en zegt: 'Je mag gaan hoor.' Ik stap uit het bed en loop de grote zaal in. 

Morgen is de zwerkbal wedstrijd tegen Zwadderich. Draco negeert me helemaal en ik hem ook. Het jaar is tot nu toe heel erg goed verlopen. 'Wat is er Hermelien?' Vraagt Ron. 'Ik ben zenuwachtig voor morgen.' Zeg ik. 'Sinds wanneer interesseert zwerkbal je?' Ik haal mijn schouders op. Ik ben eigenlijk niet zenuwachtig voor zwerkbal, maar voor alles wat er nadien gaat gebeuren. Zal mijn droom uitkomen of niet? 

 Ik snap het niet. Waarom moest Ron zo nodig met Belinda kussen? Ik wed dat hij haar helemaal niet leuk vindt, maar dat hij gewoon nood had aan aandacht van een meisje. Ron is soms zo een zak. Ik loop de leerlingenkamer van Griffoendor uit. Ik voel de tranen over mijn wang lopen. Ik zie dat Harry mij achterna komt. Ik ben zo boos dat ik geen zin heb in Harry's troostende praatjes. 'Laat me alleen Harry' 'weet je het zeker?' 'Ja, ik heb tijd nodig.' Harry knikt. O My God! Dit is net zoals in mijn droom. Wat moet ik doen? Uit reflex loop ik naar de beuk. Ik ga daar zitten en Draco komt er met Kwast en Korzel aan. Ik kan mezelf niet bedwingen en alles verloopt zoals in mijn droom, behalve dat ik niet nar de Griffoendor toren ga, maar naar de hoofdmonitorentoren. Draco en ik negeren elkaar volledig. Ik hoor Harry met Ron praten in de verte waarschijnlijk in de gang. Ik loop naar hen toe. Wat gebeurd er met mij? Ik kan geen dingen doen die ik niet in mijn droom heb gezien. Ik ben zo bang!

Wrong Love ~ Dramione (Nederlands)Where stories live. Discover now