Beosztás

188 22 0
                                    

Már az ebédünkkel végeztünk, így a kis pihenés maradt hátra, amíg tart az ebédszünet. Lincoln csak úgy elkezdett nevetni, mire érdeklődve néztünk rá mind:

- Kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul majd a beosztás! - nevetett továbbra is, amit nem értettem.

- Hátha megkapod Octavia-t, mint társat, mi? - volt sunyi Luna.

- Te meg Raven-t, amennyire beindulsz rá! - nevettem fel én is, mire megkaptam a szúrósabb tekintetet.

- Az hallgasson, aki egy szőke szépségre csorgatja a nyálacskáját! - kaptam vissza, mire mind felnevettünk.

- Oké, szavam nem lehet! De legalább tudjuk egymást megviccelgetni, ha úgy alakul. - mondtam és már csengettek is.

Ezzel indultunk is vissza a termünkbe, ahol megtudhatjuk, hogy ki kihez lesz beosztva. Persze elnevetgéltünk egymásközt, ahogy szoktunk. Beérve helyet foglaltunk és vártunk, ami nem is volt olyan hosszú. Beért Marcus Ofő és a többiek követték őt. Finn-nek már lila orra volt, amitől egy kis gonosz mosoly lett az arcomon, de hamar el is tüntettem, mielőtt szólnak érte. Elővett egy papírt az Ofő és elkezdte nézni a névsort, vagyis a beosztás:

- A tanárokkal megbeszéltük, hogy ki kivel lesz beosztva. Csendben végighallgatjátok a párost, aztán mondhatjátok az érveket. - közölte, mire mindenki csak bólintott. - Lincoln és Octavia!

Lincoln lesápadt, Octavia elpirult, Bellamy meg idegrohamot kapott. Mi meg csak felröhögtünk hirtelen szegény barátunkon. De nem maradt ennyiben, mert megkaptam a matekfüzetet, mint támadó eszköz. Mivel fejbe lettem vágva vele Lincoln által. Csak csóválta a fejét az Ofő és mondta tovább:

- Raven és Luna! - erre Luna fagyott le, akit persze szintén kinevettünk. - Aztán Anya és Finn, Titus és Bellamy és végül Lexa és Clarke!

Én abban a pillanatban abbahagytam a nevetést és eléggé megszeppenve néztem ki a fejemből. Finn kezdett tiltakozni hirtelen, aminek azért örültem is:

- Az én csajom nem lehet avval együtt! - éreztem benne az undort, csak pont nem érdekelt.

- Neked nincs beleszólásod Finn! - szólt rá az Osztályfőnök. - Mellesleg, azt hittem, hogy mással jársz. Bár te hetente más lánnyal vagy kint az udvaron, hogy a nyelved bedughasd a szájába!

- Tudtam! - ugrott fel Clarke és levert egy pofont neki, mire megint nevetni kezdtünk mindannyian. 

- Vigyázz Lexa, megcsalod, meghalsz! - vágott hátba Lincoln, mire megfordultam meg visszavágóra.

- Mondja nekem az, aki beindul egy fényképtől, amin a Crush-a van? - ahogy mondtam, Luna csak nevetett. - Az nem végképpen ne nevessen, aki, mióta idekerült, álmodozik a másik után!

- Te mersz beszólni nekem? - ugrott fel a helyéről. - Nem én vagyok odáig egy szőke, kék szemű lányért!

- Nem, te neked a típusod a barna csajokra irányul, ugye? - keltem fel én is, mire anya elővette a vaskos matek könyvet és fejbe vágott mindkettőnket.

- Majd este megnyúzzátok egymást! Úgyis együtt töltjük el a hétvégéket! - ezzel ültünk le mi is, mire a tanár úr folytatta.

- Nos, ha nincs semmi ellenetekre ebben a felosztásban, akkor mehettek is hazafele. - evvel kaptam fel a táskám, ahogy a többiek is. - Rendben, akkor távozzatok!

Ezzel siettünk kifele nagyon gyorsan. De nem voltunk eléggé gyorsak, mert beért minket az osztályunk másik fele. Elénk kerülve Finn akart okoskodni, de Bellamy szólalt meg elsőnek:

- Oké, akkor le kellene fektetni a szabályokat, nemde bár? - ahogy mondta, a húgára nézett közben.

- Minek? Csak a suliban vagyunk egymásra bízva, nem kell non-stop együtt lennünk. - ráztam le ennyivel, mire Anya gondolt egyet és meglökött Clarke irányába.

- Inkább örülj, hogy lenyúlhatod a szöszit magadnak! - nevetett gonoszul, mire megfordultam.

- Bocs, nekem nem hiányzik egy hisztigép az életembe. Szóval hagyjuk is a témát és lépjünk. Nekem haza is kell érnem.... Bakker! - mentem el a többiek mellett rohanva. - Egy óra múlva otthon! 

Siettem is el, mivel ma én leszek a szakács. Maci (Gustus) meg már biztosan vár haza, hiszen ilyenkor már szinte otthon vagyok. Hamar, talán három perc alatt értem haza. Lihegve dobtam le a holmimat a nappaliba és vándoroltam be a konyhába, ahol már pihentetett is A nevelő Macim. Nem is tudom miért, talán mert akkora magasságban, vagy mert morgós hangja van... Vagy csak a szakálla végett hívtam kicsiként mackónak, vagy macinak. De sosem szólt érte, már nagyon is megszokta, hogy így hívom őt. Leültem az asztalhoz, mire rám nézett enyhe álmoskás tekintettel:

- Na, mi volt ma a suliban? - kérdezte nyugodtan. - Mert ma hívtak, hogy volt egy kis balhé bent.

- Hát igen... Az egyik osztálytársam orrát betörtem, vagy csak eltörtem, nem tudom. Mivel hasba vágott, ahol van az a fura heg. Emiatt történt csak. - mondtam el röviden. - Ja meg felügyelő leszek, mivel az osztálynak a rosszabbik része végett mindenkit beosztottak az egyik mellé.

- Igen, ezt is említette nekem Marcus Osztályfőnököd. Meg mint kiderült, az év végéig kell vigyáznotok rájuk. - közölte, mire beletörődtem abba, hogy nehéz dolgom lesz mostanában.

- Király... - morogtam az orrom alatt. - Nekiállok az ebédnek.

Csak bólintott egyet rá. Én nekiálltam a kajának, közben elgondolkodtam az egészen. Elég nehéz sorsom lesz nekem, ha egész évben kell rá vigyáznom. Valahogy nem bírok a közelében meglenni. Valahogy nagyon megfogott engem. Hevesebben ver tőle a szívem, érzem, hogy elájulnék a közelében, annyira izgatott leszek. Ahogy rám ragyog az a kék szempár, még ha csak egy pillanatig tart az egész, akkor azt érzem, hogy elolvadnék abban a pillanatban. A hangja is olyan kellemes... Egyszerűen, mint egy angyal, olyan számomra. Bár az én Angyalom lenne, nem másé... Olyan boldog lennék, de biztos vagyok abban, hogy felém sem nézne.

Egy esélyem vanWhere stories live. Discover now