4. rész

45 5 0
                                    

Madison White

Mindenkinek vannak nehéz napjai, ezt elismerem, ez alól senki nem tud kibújni.
Na de az, hogy nem tudunk bemenni a bowling pályára, ahhoz már külön tehetség kell emberek.
- Mi a fasz van már? - mérgelődött Luke a hátam mögött.
- Nem tudom! - szólt Michael és az ajtót kezdte rángatni.
- Szerintem tolni kéne - mondta vihogva Calum, aki Ashton-nal kicsit odébb videózott engem és Michael-t, ahogy próbáunk bejutni az a pályára.
Luke meg hol a telefonját nyomkodta, hol azon idegeskedett miért állunk egy helyben a tűző napon.
- Mit írtak a neten a helyről? - kérdezte Ashton.
- Azt, hogy nyitva vannak. Reggel néztem - feleltem sóhajtva, és Calum tanácsát megfogadva, elkezdtem tolni az ajtót, de az meg se moccant.
- Na, jó! Megyek, szerzek valamit, amivel felfeszíthetjük - mondta Michael fújtatva és elindult a másik irányba, hogy körbe járja az épületet.
- Mégis hogy a szarba akarod te felfeszíteni ezt az ajtót? - kapta fel a fejét Luke és kérdőn nézett a zöld hajúra.
- Majd Ash segít! - vágta rá vihogva.
- Persze, törjünk be egy bowling pályára. Ennél jobb dolgom úgy se lenne - röhögött a bongyori enyhe iróniával a hangjában.
- Meg amúgy se - mondta neki Calum, majd elröhögte magát Ashton sértődött tekintetén.
- Igen is, vannak fontos elfoglaltságaim! - tette karba a kezét.
- Az ivás nem az - mondta Michael felbukkanva egy faággal a kezében. Hogy honnan szerezte az máig rejtéj számomra.
- Luke az, aki mindig bulizik és iszik! - mutatott a szöszire, aki bólintott, majd felnézett. Engem szándékosan került a tekintetével, meg máshogy is. Michael faágával együtt még ez a gyerek is rejtéj nekem.
Tegnap miután hazaértem, egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből. Pedig nagyon erősen próbálkoztam. Ha lehunytam a szemem, magam előtt láttam, ahogy tengerkék íriszeivel dühösen mered rám. Aztán egy régebbi emlék bukkant fel, ahogy mosolyog miközben lehunyt szemmel gitározik. Mikor csak épphogy ismerkedni kezdtünk mindig gitározott és énekelt nekem. Mai napig élénken élnek bennem ezek az emlékek. Is.
Emlékszem mikor üvöltöztünk egymással a garázsukban, hogy melyikünk a rosszabb barát. Calum, Michael és Ash csak kapkodták a fejüket, nem tudták, hogy beleavatkozzanak vagy sem. Végül nem tették, mert én fogtam magam és eljöttem onnan. Aztán egy évig nem láttam.
- Tényleg. Régen buliztam. Valamelyik héten kéne már csinálni egyet. Amikor anyámék nincsenek otthon, meg a tesóim - gondolkozott el hangosan a szöszi.
Egyébként igen. Bowlingozni készültünk, csak arra nem számítottunk, hogy nem mehetünk be. Figyeltem, ahogy Michael és Ashton megpróbálják felfeszíteni az ajtót. Mellettem Calum és Luke röhögtek haverjaikat nézve. Ekkor megpillantottam valamit, ami eddig nagy valószínűséggel elkerülte a figyelmünket.
- Fiúk! - szóltam a két majomnak az ajtónál.
- Mindjárt! Érzem, hogy sikerülni fog - lihegte Ashton minden erejével a faágra koncentrálva. Izompólót viselt, így remekül láttam, ahogy megfeszülnek az izmai.
- Jó, de az a lap eddig is ott volt? - kérdeztem magamhoz térve és mellejük mutattam.
A papíron az állt, hogy a bowling pálya átmenetlieg nem üzemel.
Lefagyva néztük az kiírást, aztán Luke megszólalt.
- Ez most egy vicc, ugye? - kérdezte hangosan és rám nézett. - Gratulálok Madison. Eljöttünk a semmiért!
- Jaj, fogd be Hemmings! - meredtem rá dühösen, mire megforgatta a szemét.

Mivel a nagy erőfeszítésekben megéheztünk (meg amúgy is már délután fél három volt), így elmentünk a legközelebbi mekibe, majd miután átverekedtük magunkat a rajongókon, akik odamerészkedtek hozzájuk képekért meg aláírasokért, leültünk egy eldugott kis sarokba.
A srácok amúgy nagyon kedvesek, mindenkivel csináltak képet és mindent aláírtak, amit eléjük nyújtottak. Én sose tudtam belegondolni, hogy felismerjenek az utcán és megallítsanak valamiért. De hihetetlen látni, ahogy ezt kezelik. Én addig kicsit távolabb állva vártam rájuk, és az étlapot böngésztem. Rájöttem, hogy ha itt enni akarok valamit, akkor abból kettőt kell rendelnem, mert egy adag a fél gyomromnak se elég. Amúgy is egy éhenkórász vagyok.
- Meg is látszik - jegyezte meg Luke hallkan, mikor ezt közöltem velük. Egy pillanatra megdobbant a szívem, nem a jó értelemben. A belső hangom egy pofont akart levágni a szöszinek, de végül nem hallgattam rá. Úgy tettem, mint aki nem is hallott semmit. Nem fogom hagyni, hogy piszkáljon, vagy hogy megalázzon mert neki úgy tetszik.
- Luke! -szólt rá Ashton, aki mellettem ült, majd áthajolva az asztalon fejbe verte barátját. - Ne is figyelj rá! - forgatta meg a szemét rám nézve.
- Miért? Rólam volt szó? - kérdeztem felkapva a fejem.
- De hisz itt ülsz - szólt Calum hitetlen modollyal az arcán.
- Ó, bocs. Szelektív a hallásom. Csak azt hallom meg, ha rólam van szó - mondtam nekik és Lukr szemébe nézve elvigyorodtam.
Felvonta a szemöldökét, amolyan "ezt vegyem kihívásnak?". Megvontam a vállam, mire a fejét csóválva hátradőlt a székén. Milyen jó, hogy pont egymással szemben ültünk.
- Madie, rólad volt szó. Nem értem! -fordult körbe Michael tanácstalanul.
- Igen, de nem hallottam a kedves, dögös és rocker jelzőket - feleltem egyszerűen még mindig Luke-kal szemezve. A fiú most elmosolyodott és beharapta a pc-jét.
Ashton és Calum elkezdtek röhögni, szegény Michael még mindig értetlenül legyintett és elment a rendelt kajákért. Van ez így...

A délután többi részét természetesen Hemmings-éknél töltöttük; természetesen szóltam anyuéknak, nehogy elkezdjenek balhézni, mert semmit nem mondok el nekik. Sőt. A szüleink mind jóban vannak, így anyuék nem aggódtak miattam.

Míg a srácok a nappaliban videójátékoztak, én kicsit besegítettem Mrs. Hemmings-nek a konyhában, Mr. Hemmings pedig a hátsókertben ügyködött valamit miután hazaért. Bár Liz mondta, hogy nem kell. Otthon is mindig segítek anyának, mivel egyke vagyok, és sokat voltam egyedül otthon is, kénytelen voltam kicsit önállósodni. 17 évesen már valamennyit konyítok a főzéshez és a sütéshez, anya mindig mondja, hogy ügyes vagyok. Hát, van még hova fejlődni.
Na, mindegy. Mint az kiderült a Luke anyukájával való beszélgetésben (alap szabály, hogy a nők mindig pletykálnak főzés közben), a másik két fia, Ben és Jack holnap jönnek haza. Ami azért is jó, mert mindig is bírtam őket, meg szerintem ők is engem. De nem akarom elkiabálni.
Klassz dolog lehet, ha valakinek vannak testvérei. Calum-nak is van, Ashton-nak is és ennek a szőke majomnak is. Kistesót már nem igazán szeretnék, de egy nagytesónak örültem volna.
- Na, és mi a helyzet a fiúkkal Madie? -kérdezte egy idő után Mrs. Hemmings.
A pultnál ültem egy pohár víz társaságában és figyeltem, ahogy a vacsorát készíti. Ha jól láttam spagetti lesz. Épp a húsgombócokat tette a szószba és összekeverte őket.
- Mármint hogy van-e pasim? - kérdeztem vissza, mire bólintott. - Nem, nincs. - feleltem, majd belekortyoltam a vízbe.
- És Luke-kal hogy álltok? - erre a kérdésre félrenyeltem a vízet és hangosan köhögni kezdtem. A srácok egy pillanatra kizökkentek a játékból (talán FIFA-ztak, vagy tudom is én, nem értek hozzá) és érdeklődve figyeltek. Miután sikeresen megküzdöttem a halállal, legyintettem, hogy jól vagyok.
Aztán elgondolkodtam. Most mondjam el Mrs. Hemmings-nek, hogy a fia egy tuskó és a múltbéli hibáinkat nem tudja elengedni, ezért pedig folyton bunkózik, vagy észre sem vesz?
Nem.
Abból csak a balhé lenne, ha ezt megosztanám Luke anyjával. És én nem akarok balhét. Ez a csata csak rám és Luke-ra tartozik, egyedül kell megküzdenünk egymással. A másik pedig. Nem szeretném, ha miattam kezdenének el ők is veszekedni.
- Hát...Minden rendben lesz - mondtam halkan. Remélem elég meggyőző voltam, de amint a nőre néztem, tudtam, hogy nem hisz nekem. Hogy honnan? Onnan, hogy Luke is ugyanúgy, felvont szemöldökkel, és egy félmosollyal az arcán nézett rám régen, mikor azt mondtam neki, hogy soha nem tetszett az a Jake nevű srác a 12.-ből.
- Rendben -bólintott végül Mrs. Hemmings és visszafordult a szószhoz.
Én a fiúk felé néztem és zavartan állapítottam meg, hogy Luke minket néz.
Vajon hallotta a beszélgetésünket?
Nem, az kizárt hogy a többiek ordításától bármit is hallott volna.
Remélem...

Heyyy, itt is van a kövi rész!
Remélem tetszett! :)

Vélemény, komment, vote...minden jöhet! :3

rocker

 complicated love/L.R.H. F.F./Where stories live. Discover now