3

671 70 44
                                    

Yirmi üç gün geçmişti. Durağa son uğradığım ve Shinobu ile yüz yüze konuştuğumuz zamandan beri yirmi üç gün geçmişti. Bugünse yeniden arkadaşımın yanına uğrayacaktım. İki gün önce kestiğim kısa saçıma alışabilmiş değildim. Sekiz yıldır uzun saçlı olarak yaşıyordum ve bir anda onlardan kurtulmak rahatsız ediciydi. Saçımı kesme nedenim beni fazla bunaltıyor olmasıydı. Tanjiro'ya bunu anlattığımda kuaföre gitmememi, benim saçımı kendisi bedavadan keseceğini söylemişti. Saçımı ona kestirme derdinde değildim sadece Tanjiro'nun da fikrine danışmak istiyordum ama Tanjiro bana daha önceden kuaförde çalıştığını bu yüzden güzel saç kesimleri yapabildiğini söyleyerek beni zorla ikna etti. Kötü bir iş çıkarmamıştı lakin ben uzun saçıma alışıktım. Yakında da kısa saçıma alışacağıma umuyordum.

"Oh, sizi ikinci kez görmek güzel." beyaz saçlı oğlan bana konuşunca kaşlarımı çattım.

"Ah, galiba beni tanıyamadınız. Sizinle birkaç hafta önce bu durakta karşılaşmıştık. Hatırlar mısınız bilmem. Kaşlarınız çatıldı ve beni çıkaramadınız."

"Aslında sizi hatırlıyorum. Kaşlarımın çatılmasının sebebi sizin beni tanıyabilmeniz. İlk karşılaştığımızda uzun saça sahiptim fakat şimdi saçlarım kısa."

"İnsanların yüzlerini ezberleme konusunda iyiyim diyelim. Hazır konuşmaya başlamışken kendimi tanıtmama izin verin. Benim adım Shinazugawa Sanemi."

Elini bana uzattı. Elinde dahi olan yaraları dikkatimi çekiyordu. Acaba o yaralar nasıl oluştu?

"Tomioka Giyuu." uzatılan eli sıktım.

"Sık sık gezer misiniz?"

"Pek sayılmaz. Gezmeyi sevmem."

"Anlıyorum."

Başka bir soru soracakken gelen otobüsüm onu susturdu.

"Otobüsüm geldi, sonra görüşürüz Shinazugawa."

"Rahat yolculuklar Tomioka."

---
kısa saçlı tomioka giyuu ölüm sebebim olabilir.

Escape |sane.giyuu|Where stories live. Discover now