The Hunger Games

18 2 0
                                    

Αφού πριν λίγες μέρες είχε στην τηλεόραση το "Hunger Games" αποφάσισα σε αυτό το Weird Fact Notes να ασχοληθώ με την τριλογία "The Hunger Games"!
Μπορεί να μην έχω δει ακόμα όλες τις ταινίες αλλά πραγματικά το έχω λατρέψει και ήθελα πολύ να ασχοληθώ με αυτό!

Οπότε πάμε να αρχίσουμε....

1. Η συγγραφέας των βιβλίων, Suzanne Collins, όταν ήταν παιδί, ήταν fan της ελληνικής μυθολογίας. Έτσι το "Hunger Games" είναι βασισμένο σε αυτή και συγκεκριμένα στο μύθο του Θησέα (αυτόν με τον Μινώταυρο...)

2. Η Suzanne Collins έχει αναφέρει πως τα δυσκολότερα σημεία των βιβλίων που έπρεπε να γράψει, ήταν οι θάνατοι των παιδιών.

3. Η ονομασία "Panem" είναι εμπνευσμένη από τη λατινική φράση "panem et circenses" που σημαίνει "ψωμί και θεάματα".

4. Η Jenifer Lawrence όταν ήταν μικρή είχε το ψευδώνυμο "Plays With Fire". Αργότερα οι γονείς της, της εξήγησαν πως βγήκε...(εδώ έχω να πω ότι, δεν κατάλαβα τι ακριβώς της είπαν, οπότε σας αφήνω εδώ το αγγλικό κειμενάκι:
As a child, Lawrence's nickname was "Plays With Fire." When she was older, her parents told her it was because they had decided not to have any more children when she came along, and "they got burned." )

5. Για την πρώτη ταινία χρειάστηκε να φτιαχτούν 1.800 κοστούμια για τους πολίτες της Capitol, πολλά από τα οποία, ήταν χειροποίητα!

6. Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 διαφορετικές γλώσσες!

7. Για την πρώτη ταινία δούλεψαν 35 full-time make up artists και χρησιμοποιήθηκαν 450 περούκες!

8. Η Elizabeth Banks (aka. Effie Trinket) έχει πει ότι αυτό που την δυσκόλεψε περισσότερο στα κουστούμια της ηταν τα νύχια. Δεν μπορούσα καν να πάει στο μπάνιο χωρίς να έχει κάποιον να την βοηθάει.

9. Και κάτι ακόμα για την Effie...
Οι πεταλούδες στο χρυσο-κιτρινο φόρεμα που φορούσε στο "The Hunger Games: Catching Fire" είναι ζωγραφισμένες στο χέρι προκειμένου να μοιάζουν με κανονικές πεταλούδες! (Πωπω... Φανταστείτε λιγο τι ψυχοθεραπεία θα χρειαστηκαν μετα αυτοί που τις ζωγράφισαν, και ειδικά αν έκαναν σε πολλές από αυτές λάθη... Αν και εντάξει επαγγελματίες είναι, ξέρουν τι κάνουν...)

10. Το όνομα της Katniss προέρχεται από ένα φυτό με το ίδιο όνομα, γνωστό και ως arrowhead. Επίσης μετά την προβολή της πρώτης ταινίας αυξήθηκε το ενδιαφέρον των νέων για την τοξοβολία (Ασχετο με το φυτό, σχετικό με την Katniss απλά ήθελα να βγουν 10 τα fan facts...)

Αυτά ήταν τα fun facts που βρήκα για το "Hunger Games"!

Ελπίζω να σας αρεσαν γιατί όλα ήταν στα αγγλικά οπότε έπρεπε να τα μεταφράσω...

Δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα για τον Peeta που είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες...

Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από το "Hunger Games" ;

Αυτά από μένα, και τα λέμε στο επόμενο Weird Fact Notes!
Μέχρι τότε...

Byeeee!!!

Weird Facts Notes!¡Kde žijí příběhy. Začni objevovat