The Chronicles of Narnia (Το Χρονικό της Ναρνια)

47 4 0
                                    

Το 2005 κυκλοφόρησε η ταινία "Το Χρονικό της Νάρνια: το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες μυθοπλασίας. Το 2008 ακολουθεί η δεύτερη ταινία με τίτλο "Το Χρονικό της Νάρνια: Πρίγκιπας Κάσπιαν" και το 2010 η τρίτη ταινία με τίτλο " Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής".
Έτσι αποφάσισα, σε αυτό το κεφάλαιο, να ασχοληθώ με την σειρά ταινιών "Τα χρονικό της Νάρνια". Παρόλο που δεν είναι τόοοσο γνωστες ταινίες πραγματικά αξίζει να τις δεις.
Οπότε πάμε να αρχίσουμε...

1. Το όνομα Νάρνια είναι εμπνευσμένο από την Ιταλική πόλη Νάρνι, έναν παραδοσιακό οικισμό της Ιταλίας που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

2. Ο Λιούις μέχρι το θάνατο του, δεν πούλησε τα δικαιώματα των βιβλίων του, γιατί πίστευε ότι ο φανταστικός κόσμος δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί στον κινηματογράγο. Ωστόσο το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα έργα του συνεργάστηκε με εταιρίες παραγωγής και την Disnay και δημιουργήθηκαν οι τρεις ταινίες.

3. Οι ταινίες γυρίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, την Πωλίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

4. Η πρώτη ταινία κυκλοφώρησε στις 9 Δεκεμβρίου του 2005 και επέφερε κέρδη 745 εκατομμυρίων δολαρίων.

5. Το πρώτο βιβλίο, "Το Λιόνταρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα", γράφτηκε το 1950! Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν" το 1951, " Ο Ταξιδιώτης της Αυγής" το 1952, το τεταρτο βιβλίο,"Ο Ασημένιος Θρόνος" γράφτηκε το 1953, το πέμπτο βιβλίο "Το Άλογο και το Αγόρι του" το 1954, "Ο Ανεψιός του Μάγου" το 1955 και το τελευταίο βιβλίο "Η Τελευταία Μάχη γράφτηκε το 1956.

6. "Το Χρονικό της Ναρνια" είναι εμπνευσμένο από την ελληνική (και όχι μόνο) μυθολογία (π.χ. φαύνοι, κέτναυροι, μινώταυροι)

7. Ο συγγραφέας αρχικά έγραψε μόνο "Το Λιόνταρι τη Μάγισσα και τη Ντουλάπα" ΑΛΛΑ αργότερα ένας φίλος του τόν ρώτησε πώς ξεφύτρωσε ένας φανοστάτης στη Νάρνια κι έτσι, θέλοντας να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, έγραψε το βιβλίο " Ο Ανεψιός του Μάγου".

8. Η κακιά βασίλισσα είναι βασισμένη στην Βασίλισσα του Χιονιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

9. (Για αυτό δεν είμαι σίγουρη αλλά...) Ο συγγραφέας των βιβλίων κατέστρεψε την πρώτη version του βιβλίου "Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιόνταρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" επειδή δεν άρεσε στους φίλους του.

10. Το δεύτερο βιβλίο," Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν", διαδραματίζεται 1300 χρόνια, στη Ναρνια, μετά το πρωτο, ενώ από την πρώτη φορά που πήγαν τα παιδιά στη Νάρνια είχε περάσει μόλις ένας χρόνος.

Αυτά ήταν τα facts για τη σειρά βιβλίων και ταινιών "Τα χρονικά της Νάρνια".
Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το κεφάλαιο και τα λέμε στο επόμενο Weird Fact Notes!
Μέχρι τότε...

Byeeee!!!

Weird Facts Notes!¡Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz