Prolog

3.1K 117 2
                                    

Na počátku každé velké změny, ke které se odhodláme, stojí rovněž velký strach. Strach z neúspěchu. Z toho, že něco pokazíme, že vykročíme špatnou nohou, že zapomeneme, jak přesně chceme postupovat. A okolí se změnou, ke které jsme se odhodlali, ani nemusí souhlasit. Mohou nám házet klacky pod nohy, přesvědčovat nás, abychom se vzdali toho, k čemu míříme, být nepřátelští.

Moje změna začala sázkou. S mým nejlepším kamarádem Kylem jsme se sázeli rádi. Ten, který sázku prohrál, dostal vždy úkol od toho druhého, který musel splnit. Bez výjimky. Na střední jsme byli jen šedými myškami. V ničem jsme příliš nevynikali a toto byl náš unik z reality.

Jednoho pondělního rána jsme se vsadili, v jaké ze dvou košil, jež vlastnil, přijde v úterý ředitel. Večer jsme se ale pohádali a ráno jsme na sebe byli stále naštvaní. Kyle vyhrál a ve vzteku řekl:

„Tvůj úkol je spřátelit se s Jasonem."

Jason Glover. Populární sportovec se záhadnou minulostí a ostře vyhraněnými názory. Problematický rváč, ale talentovaný student, kterému se snad dařilo vše, na co sáhl. Osud měl opravdu smysl pro humor, když mi postavil do cesty zrovna jeho. Mladíka, kterému se na škole tak rádo přezdívalo pan Cool. 

CoolWhere stories live. Discover now