Alex: 139 dagar till sommarlovet

21 2 3
                                    

Hej, innan du börjar läsa vill jag bara vara tydlig med att jag har hämtat inspiration från "All the bright places" men karaktärerna och den mesta av handlingen har jag hittat på själv, Enjoy!

Första dagen på vårterminen och det känns redan som en evighet sen det var lov. Man brukar ju säga “new year new me” men det mottot verkar skolan ha slängt raka vägen in i soptunnan, liksom Amanda som redan har slängt sitt tredje tuggummi för dagen.

För här på Lerbacka har ingenting förändrats sedan vi alla gick på ett välförtjänt jullov eller egentligen sen vi började här i sjuan:
Ludwig, Sixten och Adam sitter som alltid på den söndernötta bänken utanför skolan som en gång i tiden nog var grön men som idag mest är gråbrun. Amanda, Julia och Hedda sitter som vanligt i en av sofforna utanför musiksalen och fnissar irriterande högt åt något på Heddas mobil.

I sjuan var jag, Amanda och Hedda ganska nära vänner men vi växte väll ifrån varandra antar jag. Eller sanningen är kanske att de växte ifrån mig. Tydligen är det inte så lätt att behålla kompisar om man i samma veva som man bestämmer sig för att kommer ut som lesbisk för sina vänner, får en stor crush på en av sina bästa vänner. Vem kunde ana det?

För tydligen gick Hedda och höll hand och kramade alla tjejerna i klassen och inte bara mig. När hon en dag, i början av vårterminen i åttan förstod att jag hade känslor för henne berättade hon för Amanda, som berättade för David, som berättade för hela klassen. Då var jag ganska illa tvungen att komma ut för alla.

Allt ledde i alla fall till en bra grej, eller rättare sagt tre, tre underbara människor som kom att bli mina bästa vänner det senaste året. August, Edvin och Ofelia. Edvin går i min klass, 9C, medans August och Ofelia går i 9D, men som tur är delar C och D korridor.

Utåt sett är August och Edvin bästa vänner medans Ofelia och August är tillsammans men sanningen är en helt annan.  Något som bara vi fyra vet är att Edvin och August egentligen är tillsammans och har varit det i snart ett halvår, och Ofelia har en flickvän som hon träffade på kollo, men hon bor inte här.

Varför August och Ofelia låtsas vara tillsammans är för att August föräldrar är väldigt konservativa och anti HBTQ och Ofelia vill vänta med att komma ut tills hon är helt säker på hur hennes föräldrar ska reagera. Edvin kom ut redan i sjuan så jag är faktiskt imponerad att ingen har ifrågasatt August och Edvin VÄLDIGT intensiva “kompisrelation”.

När jag går förbi grupprummet vi brukar hänga i på rasterna, knackar jag två gånger och Ofelia öppnar. Jag går snabbt in, vi stänger och låser dörren. I det lilla, lysrörsupplysta grupprummet ligger Edvin i soffan med huvudet vilandes på August knä.

Jag sätter mig på det sönderklottrade bordet mitt emot Ofelia som sitter med benen dinglande från en förvånansvärt stabil bokhylla.

“var fan har du varit” säger Ofelia. “vi har letat överallt!” “fan va snyggt ditt hår blev efter du klippte det förresten!” säger August

“Tack, och jag har ju extra franska nu på morgonen” svarar jag. “har du glömt det?” “åh juste” säger Edvin som nu har satt sig upp i soffan. “Det suger att du missar halva håltimmen bara för det” fortsätter Alexander. “ja jag vet, men nu är jag här i alla fall” 

Ofelia börjar snacka om hur hon och hennes tjej hade träffats nästan varje kväll i hemlighet under jullovet och om huuuuuur romantiskt det var!

Om inte jag faktiskt hade träffat Elsa, Ofelias tjej, hade jag nog inte äns trott att hon existerade. Detta på grund av den superklychiga historien om hur de träffades på sommarkollo i somras och det faktum vi inte kan träffa henne eftersom hon inte går på vår skola. 

När hon maler på om alla fina presenter hon fick av Elsa, tänker jag på att det faktiskt är en viktig grupp människor som jag inte har sett i korridoren än; “Hovet”, de populära. Lukas, Emily, Stephanie, Mohamed och så Alicia såklart. Alicia. Alicia med sitt perfekta alldeles för glänsande hasselnötsbruna hår, utsläppt eller uppsatt i en “messybun” som jag slår vad om tog minst tjugo minuter och en halv flaska hårspray för att få den där “I woke up like this” looken!

 Alicia som är så jävla irriterande perfekt hela tiden. Hon är den som alla killar vill ha, snygg, vegan och det är något som hon gärna skryter med! Alicia, klassens drottning, de populära är hennes hov och vi andra är hennes undersåtar.

139 dagarDär berättelser lever. Upptäck nu