amy'nin yeni geçmişi ~amy

69 2 2
                                    

dünyadan uzakta, gökyüzü turuncu olan gallifrey adinda bir gezegen vardir. Burada yasayan ırka "time lord" denir. Ya da " time lady "

Bu ırk yokolur. son büyük zaman savaşında dalek denen baska bir ırka karsı güçsüz düserek.   Ve bu ırktan geriye kalan tek bir kişi vardır. Türünün sonuncusu. Doktor. Yani bu kendisine verdigi takma addir. Gercek adi bilinmemektedir.

Doktor. Tardis denen bir zaman makinesine sahiptir. Tardis nereye inerse insin kamufle olabilmektedir. Ornegin 1960 ingilteresine gitmistir bir gun ve o zamanin polis klubesi halini almistir.  Bu kamufle yetenegi bukalemun ayarlarina baglidir ve o gun bukalemun ayarlari bozulmustur. Doktorda tardisin yeni gorunumunu cok sever,ayarlari tamir etmez. Artik zaman makinesi tardis polis klubesi seklinde kalmistir.

Doktor zamani ve uzayi gezen bir gezgindir. Zararli irklardan masumlari korur. Ve yapayalnizdir buyuzden yaninda surekli bir yoldasla gezmeyi tercih eder. Bu yoldasta genellikle insanlardan birisi olur. Ve doktor bir gun amy pond ile tanisid ardindanda kocasi rory pondla artik zaman ve uzayi beraber gezerler ancak amy ve rory  aglayan melek denen ve insanlari zamanda geriye goturup potansiyel zaman enerjilerinden beslenen bir canavara karsi yenilirler. Aglayan melekler kendisine bakipta gizlerini kirpan arkasini donen ve ona dokunan kisileri yem eder.

Bu hikaye amy pondun meleklerin onu gonderdigi yerdeki hikayesini anlatmaktadir


                                ***


Tamam. Doktorun daha onceden anlattiklarina gore ağlayan melekler insanlari potansiyel zaman enerjilerinden beslenmek icin zamanda geçmişe gonderiyorlar. Yani hayattayim! Birazdan gozlerimi açicam ve etrafa bakicam. Yeni hayatima "merhaba!" Diyecegim. Ama...

Nerdeyim? Hangi zamandayim?

ahhhh Tanrım lutfen  1600 lü yıllarda olamamya!  umarim beni ve rory'yi buraya hapseden melek yeterince doymustur. Ve bizi 1990 lara falan gondermistir.

Dur!

Evet!

Kafam allak bullak oldu

Rory!

Rory! rory   o nerde?   Farkli zamanlarda olamayiz. Oda burda evet burda olmak zorunda.

Rory......

Gozlerimi acmaliyim boyle uyur numarasi yapan cocuklar gibi gozlerimi kapayip tum gun ic sesimle konusamam.

Rory...  

etraf yemyesil. bir agacin altina yaslanmis duruyorum. Hava.yeterince sıcak. Biraz daha dogruluyorum. uzaktan gelen insan sesleri var.sağ tarafta yine tek tuk agaçlar. uyuşan ayaklarimi zorlayarak ayağa kalkıp yeşilligin onunde dikiliyorum. Aklımı kurcalayan iki soru var. Birisi hangi zamandayim? Digeri ise rory.

Güçlü olmam lazim. etrafta gezinip rory'yi aramaliyim.

Etrafta geziniyorum. Sıcak tam tepemde. Başım resmen kavruluyor,turuncu saçlarim esen ruzgarin etkisiyle one savrulup gozumu kapatiyor. Birazdaha bu sicaga dayanamam heralde,saat tam 12 olmali,ahh umarim kum saatiyle ölçüm yapilmiyodur. 

Uzakta biri var. Onümde uzanan çimenle kapli yokusun sonunda,sağ tarafta ağaclarin golgesinde,yüzü ileriye dönük,kıpırdamıyor... Üzgün olmali. Evet.evet. Eminin artik

O. Rory....    Sarı saçlari ağacin yapraklari arasindan sızılan ışık huzmelerinin altinda yer yer parliyo,üzerinde manhattan'da giydigi kıyafetleri var.

Yanına gitmeliyim diye dusunerek hızla çimen yokuşu iniyorum. Acaba beni gorunce ne diyecek?

"rory"

Ses yok. Kıpırdamadı bile! belkide sesimin gerçek olmadigini dusunuyordur?

"rory. Rory pond. Burdayim,yaninda. Seni burada yalniz birakamazdim. Melek. Karnını birazdaha doyurdu"

Hem bu son sozlerimi soylerken guluyor hemde yanagima dusen damlalari silmeye calisiyordum

Evet. Rory arkasini dondu.

Amy pond ve rory pond gecmistede beraber..

doctor who : PONDWhere stories live. Discover now