✨50✨

170 15 36
                                    

Toto je päťdesiata časť tejto knihy a preto som rozmýšľala a čom bude až som došla k rozhodnutiu.

AKÝ MÁM NÁZOR NA RÔZNE K-POP SKUPINY??

BTS ALEBO EXO??

Tieto otázky sa ma pár krát pýtala moja kamarátka ktorá ZATIAĽ nepočúva k-pop pretože chcela vedieť že keby už  aj kpop počúvala tak aké skupiny by jej asi najviac sadli.

V tejto kapitole si preberieme tie asi najznámejšie ale pokial by ste chceli tak môžem spraviť aj druhý diel.

Dopredu hovorím : Toto je iba môj názor ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí. Pokiaľ by ste chcely niečo k tomu čo tu budem rozoberať dodať napíšte mi to do komentárou.

Tak poďme na to.

Tomorrow x Together : Podľa mňa dosť dobrá skupina ale neboli by taký známy keby nebolo BTS. (Ale to by sa dalo povedať asi o akejkoľvek skupine zo známej agentúry)

Stray kids : Jedna z mojich obľúbených skupín, páči sa mi aký majú štýl a Félixov hlas je 🥰😌. Bangchan je za mňa jeden z najlepších leadrov v k-pope. Changbinov rap je top. A Hanov spev a rap úplne milujem.

Ateez : Túto skupinu mám tiež veľmi rada. Majú úžasné choreografie. Nemám im čo vytknúť.

BLACKPINK : Je to dobrá skupina ale YG z nich spravil skôr modelky ako speváčky ale talent majú, nemôžem povedať že nie.

Twice : Twice sú úžasná dievčenská skupina, každý ich comeback je úžasný.

Day6 : Podľa mňa sú Day6 underrated skupina na to aké majú úžasné pesničky a hlavne texty. Majú aj pár anglických verzii svojich pesničiek a ich nový comeback ZOMBIE je úplne úžasný.

GOT7 : Úžasná skupina. Got7 sú druhá skupina ktorú som začala počúvať. Páči sa mi ako je Jackson dohodnutý s JYP že pol roka je v Číne a pol roka v Korei.

NCT : Veľmi veľa ľudí hovorí že nechce počúvať NCT pretože majú veľa členov.
Aj ja som ich zo začiatku nechcela počúvať ale som veľmi rada že som zmenila názor. NCT sú podľa mňa skvelá skupina.

A teraz asi jedna z najviac kontroverzných tém v kpope.

BTS alebo EXO??

Pred pár rokmi by som vám odpovedala : BTS, ľahká otázka.

Ale odpovedala by som tak iba pre to lebo som vtedy nepočúvala EXO.

BTS sú veľmi dobrá skupina a majú super texty ale... Ja mám radšej Exo.

Každý kpoper vie že BTS šíria myšlienku že máš milovať sám seba a byť samým sebou ale... ktorá skupina toto nehovorí, takisto také pesničky majú aj Stray kids, Itzy a ďalšie skupiny.

Presne toto som povedala svojej sesternici ktorá mi na to povedala: To možno áno ale BTS sú talentovanejší.

Čo sa týka spevu tak za mňa určite EXO.
Taeho hlas je síce trochu hlbší a Jungkook má dobré výšky ale viac má baví Baekhyunov hlas a Kyungsoov hlas. Chenové výšky sú úplne top a ani ja sa neviem prečo ale Suhov hlas na mňa pôsobí ako hlas plný harmónie.

Potom tu máme rap. Za mňa tu vyhráva BTS. Yoongiho rap je úplne úžasný a aj RM dobre rappuje. Hobi by mohol byť podla mňa kľudne aj spevák ale ok. Chanyho a Sehunov rap je super a veľmi sa mi páči Sehunov hlas ale musím povedať že tuto jednoducho vyhrávajú BTS.

Poslednú vec tu máme tanec. Obidve skupiny majú silné články aj slabé články takže by som povedala že je to narovnako.

Týmto som vám chcela povedať že obidve skupiny sú dobré v niečom inom ale predsa len nie nadarmo sa Exo hovorí že sú vokálový kráľi kpopu.

Posledná vec čo som tu ešte chcela prebrať je ARMY vs EXOL

Neviem prečo Army a Exol sú nepriatelia keď Taehyung a Baekhyun sú kamaráti. Ale obidva fandomi majú aj tkz. Toxic fanúšikov. Tým jak sú BTS známejší tam majú samozrejme aj viac fanúšikov ale veľa Army sú presne tý toxic fanúšikovia ktorý majú stalé tendeciu všade hovoriť že sú ARMY a že BTS SÚ NAJLEPŠI.

Úprimne sa potom nedivím že niektorý hovoria že K-pop je pre deti. Samozrejme každá skupina má takýchto fanúšikov ale BTS ich majú najviac. Nechcem tu hovoriť že Exo majú lepších fanúšikov pretože skupiny si neviberajú fanúšikov.

Jednochu ja mám radšej EXO. Viac sa mi páči ich hudba, ich vystupavanie, ich humor, prosne mi viac sadnú ako BTS.

Takže pokial ste začali čítať túto knihu iba kvôli BTS tak vás músím sklamať pretože moc kapitol s BTS vychádzať nebude a hlavne mi príde že BTS sú skoro všade takže by som chcela dať šancu aj ostatným skupinám.

Prosím neberte to tak že BTS nemám rada mám ich rada a spomínam na nich ako na jednu z viacerých skupín ktorá ma priviedla ku k-popu.

Ako som hovorila na začiatku je to iba môj názor keď chcete napíšte mi svôj názor do komentárov.

_________________________________________

Ďakujem všetkým ktorý sa dočítali až sem. Úprimne mi toto trvalo napísať asi hodinu.

13.6.2020

Vaša Cookies❤️🍪

𝑍𝑜 𝑧̌𝑖𝑣𝑜𝑡𝑎 𝑓𝑎𝑛𝑢́𝑠̌𝑖𝑘𝑜𝑣 𝑘𝑝𝑜𝑝𝑢Where stories live. Discover now