Κεφαλαιο 1. {Φασαρία.}

105 7 0
                                    

《Μπορείς να μου πεις τι συμβαίνει;》η φωνή του Ηλία τρύπησε το μυαλό μου.

《Τι να συμβαίνει ακριβώς;》του απάντησα.

《Τον τελευταίο μήνα σε έχω δει 4 φορές. Και τις 4 ήσουν μέσα στα μούτρα.》Κοίταξα φευγαλέα την κόκκινη κουπα που κρατούσα στα χέρια μου και εστίασα στους ατμούς που έβγαζε το τσάι μου.

《Δεν είναι τόσο εύκολο να ξανά γίνουμε όπως πριν.》του απάντησα.

《Ερατώ ήταν ένα λάθος. Ήσουν στο Λονδίνο εδώ και 2 χρόνια. 》 τον κοίταξα αμέσως ενοχλημένη.

《Και αυτο είναι δικαιολογία; Σε παρακαλώ. Μη κάνουμε πάλι την ίδια συζήτηση.》του είπα καθώς ξανά έριξα το πρόσωπο μου στην κούπα μου.

《Θέλω να πάμε ένα ταξίδι.》Μου είπε ξαφνικά αιφνιδιάζοντάς με. 《Στη Βενετία. Πάντα μου το έλεγες, νομίζω ήρθε η στιγμή.》Ήμουν έτοιμη να του απαντήσω πως θα το σκεφτούμε όταν το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπάει.
Ήταν ο κολλητός μου ο Πάρης. Εδώ και πόσες μέρες με είχε πρήξει να βγούμε όλη μαζί η παρέα όμως δεν είχα καμία όρεξη. Πήγα να το σηκώσω και ξαφνικά το χέρι του Ηλία άρπαξε το τηλέφωνο μου και το έκλεισε.

《ΑΣΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΝΕΝΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;》τον κοίταξα και σηκώθηκα από την θέση μου βάζοντας την τσάντα μου στον ώμο μου.

《Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λυπάμαι για την κατάληξη σου.》του είπα καθώς άρπαξα το κινητό μου από το χέρι του και έφυγα από την καφετέρια.

                            ◇◇◇

Ακόμα δεν μπορούσα να καταλάβω πως με κατάφερε.
Ήταν λίγο η κατάσταση με τον Ηλία, λίγο τα νεύρα μου, η επιθυμία μου να ξεσκάσω και δέχτηκα να πάμε στα μπουζούκια. Είχαν ήδη κλείσει τραπέζι εδώ και μια εβδομάδα στον Κωνσταντίνο Οικονόμου και η κολλητη μου η Κατερίνα με είχε βάλει ήδη μέσα στα άτομα ακόμα και αφού της είπα χιλιάδες φορές  κατηγορηματικά ότι δεν θα πάω.
Και δεν έφτανε αυτό, ο πατέρας της ήταν κολλητός φίλος με τον πατέρα του διάσημου τραγουδιστή και το τραπέζι ήταν πρώτο στην πίστα. Σχεδόν απάνω στην πίστα δηλαδή.
Κοίταξα γρήγορα μια τελευταία φορά την φιγούρα μου στον καθρέφτη.
Φόρεσα το αγαπημένο μου κόκκινο φόρεμα με τα κόκκινα πέδιλα μου. Τα μάτια μου ήταν απλά βαμμένα με eyeliner και δεν παρέλειψα να βάλω το αγαπημένο μου κόκκινο κραγιόν.
Χτένησα μια τελευταία φορά το ίσιο μαλλί μου και βγήκα από την πόρτα.
Η Κατερίνα και ο Πάρης με περίμεναν από κάτω.

Μη με Ξεχάσεις.Where stories live. Discover now