Beauxbatons Mágusakadémia

232 15 2
                                    

Beauxbatons Mágusakadémia

Pireneusok

Spanyol- és Franciaország határán

Úgy tartják, az iskola valahol a Pireneusok között található; a látogatók lélegzetelállítóan gyönyörű kastélyról beszélnek, amit a kastélyt körülölelő hegyvidéki tájból – mágia által – kialakított kertek és pázsit vesz körül. A Beauxbatons Akadémia diákjai túlnyomó többségben franciák, de nagy számú spanyol, portugál, holland, luxemburgi és belga diák is tanul az iskola falai között (mind a Beauxbaton-ban, mind a Durmstrangban magasabb a tanulók száma, mint a Roxfortban). Azt beszélik, hogy ez a lenyűgöző kastély részben alkimista aranynak köszönheti létrejöttét – Nicholas és Perenelle Flamel fiatalkorukban itt találkoztak, és utánuk nevezték el a kastély kertjében álló kutat is, amelynek gyógyító hatást tulajdonítanak.

Beauxbatonsnek egy egyedülálló döntési módszere van. A diákoknak ki kell lőniük ezüstnyilat a szobán keresztül. Több másodperc után a nyíl felveszi annak a háznak a színeit, ahogy szikrázik, ahová a diák kerülni fog: lila Papillionlisse, kék Ombrelune és zöld Bellefeuille. A nyíl így választ egy házat, ami a személyiségen alapult, karakter és viselkedés. A bizonyos tulajdonságok, ismertetőjegyek bizonyos házakat jelentenek. A diák birtokolhatja a jellemvonások közül mindet, vagy erősen csak egyet.


Bellefeuille

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

Bellefeuille

Bellefeuille jól ismert bátorságáról, érzékenységéről, hűségéről és természet iránti szeretetéről. A ház színe zöld és jelképe öt levél. Azok a diákok, akik ennek a háznak a tagjai, nagyon bátrak, értelmesek, természetszeretők és minden iránt hűségek, amit drágának tartanak. Ezek a diákok törődőek és érzékenyek, főleg a körülöttük lévő emberek iránt. Ők keményen és hatékonyan dolgoznak, jellemzően okosak.

A diákok, akiket ebbe a házba osztottak be, azt gondolják, hogy az életben a legfontosabb a családot és barátokat megbecsülni mindenek fölött.

A Bellefeuille diákok gyakran éreznek egy erős kapcsolatot a természettel, állatokkal törődőek, kedves számukra, és tisztelik a flórát és állatvilágot. Gyakran éreznek egy jó és gyors észlelést maguk körül, tudják, hogy hogyan lehet helyesen cselekedni egy-egy adott helyzetben.

A Bellefeuille diákok realisták. És lehet, hogy ők nem a legokosabbak, a munkájukat mindig tökéletesen elvégzik.

A Bellefeuillei általában sokkal élvezetesebbnek találják a fizikai tevékenységet, mint azok, amelyek logikus gondolkodást igényelnek, és gyakran kézzel készítenek különböző dolgokat.

Legismertebb diákjai: Denisa Meadowes (gyógyító), Fleur Delacour Weasley (a Trimágus Tusa bajnoka volt), Gabrielle Delacour (Fleur Delacour húga)


Ombreluna

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

Ombreluna

Ombrelune jól ismert ravaszságáról, logikájáról, ambíciójáról és kíváncsiságáról. A ház színe a szürke és a ház jelképe egy vészjósló sarló hold. Ennek a háznak a tagjai nagyon gyakran azok, akik utasítást adnak, „a cél szentesíti az eszközt" fogalmát tartják előnyben, manipulatívak és ravaszok lehetnek. Nagyon hűvös és számító diákok, akik szembe mennek az irracionalitással, és díjazzák az embereket a jól átgondolt és logikus döntések meghozatalában.

Az Ombrelune diákok hidegek, ritkán mutatják ki az érzéseiket nyíltan, hacsak nem látnak némi közvetlen nyereséget. A legambiciózusabb diákok a Beauxbatons-ban. Ők nagyon okosak, logikusak és összetettek. Ők nagyon kíváncsiak a világra és a bonyolult dolgokon, hogy hogyan működnek.

Az Ombrelune diákok gyakran törekednek a hatalomra és a tökéletességre, mint bármi más.

Legismertebb diákjai: Raoul d'Andelot (a Vének Tanácsának tagja, vadászfelügyelő, szerszámíjászmester), Dominique Weasley (Fleur Delacour második gyermeke)


Papillonlisse

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

Papillonlisse

A Papillonlisse jól ismert a kedvesség, művészi képesség, érettség és idealista látásmódjukról. A ház színe lila, és a házat egy pillangó szimbolizálja egy levélen. A házba sorolt diákok természetes tehetségesek a művészetekben, minden szépségben elmerülnek, kedvesek és nemesek. Ennek a háznak néhány tanítványa hajlamos arra, hogy lendületes személyiség legyen, és nagyon szociális emberek. A házba osztottak hajlamosak arra, hogy a pillanatnak éljenek és kiszámíthatatlan embereket. Az ebbe a házba megválasztott hallgatók minden korosztály számára kifinomult és meglepő érettségükért díjazottak, a megjelenést és szépséget díjazza számos más jellemző fölé, és mindig törekszik az esztétikai életminőség javítására.

A Papillonlisse diákjai gyakran álmodoznak, reménytelenül romantikusok, idealisták és örökké tartó szeretettükkel akarják megváltoztatni a világot. Gyakran képtelenek, hogy átlássák a dolgokat, mivel aprólékosabbak más embereknél. A házba tartozók értékelik a humanista szemléletet a világ felé, nem tanulnak meg tudást gyűjteni, hanem megtanulják, hogy jobb emberré váljanak. Befelé forduló emberek, akiket koncentráltak a saját belső államukra.

A Papillonlisse hallgatók gyakran nagyon érzelmesek, épp ezért a munkájukban is azok.

Legismertebb diákjai: Olympe Maxime (Az iskola igazgatónője)

Varázslóiskolák (a Vadász és felügyelői regénysorozat világában)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ