Ilvermorny Boszorkány- és Varázslóképző

137 14 0
                                    

Ilvermorny Boszorkány- és Varázslóképző

Greylock-hegy, Amerikai Egyesült Államok

A neves észak-amerikai varázslóiskolát a 17. században alapították. A Greylock-hegy legmagasabb csúcsán áll, és különböző erős bűbájokkal védik a varázstalan kíváncsiskodók elől, ezért néha hatalmas ködként tárul utóbbiak szeme elé.

Alapítói: Isolt Sayre (Morrigan és Mardekár leszármazottja), James Steward, Webster és Chadwick Booth

Mivel az iskola egyik alapítója varázstalan személy, nem meglepő, hogy az Ilvermorny mára az egyik legdemokratikusabb és legkevésbé elitista intézmény hírében áll a világ összes nagy varázsiskolájának sorában.

Az Ilvermorny főbejáratánál Isoltot és James-t ábrázoló márványszobrok állnak. Az ajtók egy kör alakú terembe nyílnak, amely a plafonon üvegkupolában zárul. A terem emeleti részét körbe faerkély szegélyezi. Egyébként a terem maga szinte teljesen üres, csak a négy házat képviselő, méretes fafaragványok állnak ott: a Szarvas Kígyó, a párduchoz hasonlító Wampus, a Viharmadár és a Puckwudgie.

Miközben a régebbi diákok az erkélyen gyülekeznek, az újak a bejárati csarnokban sorakoznak. A falak mellett álló gyerekeket egyenként szólítják, akiknek a terem kőpadlója közepére festett Gordiuszi Csomóra kell állniuk. Ezután, az egész iskola csendben várja, hogy a faragványok hogyan reagálnak az új jövevényre. Ha a Szarvas Kígyó választja a diákot, a bestia homlokának közepén található kristály felvillan. Ha a Wampus szeretné a diákot, a faragvány párduc módjára üvölt. A Viharmadár szárnycsapkodással jelzi, ha az ő házában szeretné tudni a tanulót, a Puckwudgie pedig a levegőbe lövi a nyílvesszőjét.

Amennyiben egynél több faszobor jelzi, hogy kiválasztaná a diákot, a döntést a tanulóra bízzák. Nagyon ritkán – talán évtizedenként egyszer – az is megtörténik, hogy a tanulót mind a négy ház kiválasztaná. Így történt ez Seraphina Picquery esetében is, aki a MACUSA elnöke volt 1920 és 1928 között. Korának egyetlen, ilyen megtiszteltetésben részesült boszorkánya volt, és ő akkor a Szarvas Kígyót választotta.

A beosztási ceremónia nem az egyetlen jelentős különbség a Roxfort és az Ilvermorny között (bár az iskolák sok szempontból hasonlítanak egymásra). Miután ugyanis a diákokat beosztották a házakba, egy nagy terembe vezetik őket, ahol kiválasztják maguknak a pálcájukat (vagy éppen a pálca választja ki őket). Amíg 1965-ben hatályon kívül nem helyezték a Rappaport-törvényt, a Titoktartási Szabály szigorú rendelete alapján egyetlen kiskorú sem rendelkezhetett varázspálcával, amíg Ilvermornyba nem érkezett. Hovatovább, a pálcát ideiglenesen elvették minden diáktól a vakáció idejére egészen addig, amíg be nem töltötte a tizenhetedik életévét, azaz törvényesen nagykorúvá nem vált a varázsvilágban.

Az Ilvermornyba járók köpenye kék és áfonya-vörös színű. A kék színt azért választották az alapítók, mert Isolt kedvenc színe volt és mert gyerekkorában a Hollóhátba szeretett volna járni, az áfonya-vörös színt James kedvéért választották, mert különösen kedvelte az áfonyás pitét. Minden Ilvermornyba járó diák köpenyét egy, aranyból készült Gordiuszi Csomó illeszti össze, annak a brossnak az emlékére, amelyet még Isolt talált gyermekkori otthona romjai között.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Varázslóiskolák (a Vadász és felügyelői regénysorozat világában)Where stories live. Discover now