2. dopis

63 8 2
                                    

Pohledná skupinka chlapců snídala u dlouhého Nebelvírského stolu, když tomu z nichž jež mezi ně vzhledově nezapadal přistála na talíři s tousty a slaninou černá sova. Mladík si ji nejprve nevšiml jak byl zaneprázdněn jídlem ale po klovnutí do prstu už ji zaregistroval.
,,Heme klufi to je Luchina sopa," zahuhlal s plnou pusou. Kluci nato však už byli zvyklí a tak pochopili co vlastně říká. Odvázali sově z nohy dopis a pousmáli se nad připomínkou, kdy ji viděli naposledy.
Potom se celá skupinka dokonce i s Peterem, který se odtrhl zcela dobrovolně od své snídaně, odebrala na hodinu dějin.
Rozhodli se, že místo toho aby spali tak vymyslí a napíšou odpověď na Lunin dopis. Profesor Bins je dokonale ignoroval a vykládal o skřetích válkách a tak Tichošlápek vytáhl pergamen, inkoust a brk a začal za poznámek kluků psát dopis.
Původně ho měl psát Rémus jenže si kluci uvědomili, že nikdo jiný než on není schopný dávat v této hodině pozor a tak upsaní ruky zůstalo na něm. Ostatní měli výmluvu, že po Náměsíčníkovi je jeho písmo nejčitelnější, což byla kupodivu pravda.

_________________________________________
Naše nejmilovanější Luno jsme moc rádi, že dárky od nás sis ještě neotevřela a máš pravdu. Soví pošta nám sice dovolí spolu komunikovat ale nemůžeme tě obejmout a ani probudit krásným proudem ledové vody. Jen ta představa je děsivá ale fakt, že je to realita je nesnesitelná. Ach jo už jsme psali, nám moc chybíš ale hold se budeme opakovat protože to, že tě už pravděpodobně nikdy neuvidíme je hrozné. Jsi naše nejlepší kamarádka. Jsi jediná holka která zná Removo chlupaté tajemství. Jsi jediná tak tvrdohlavá aby i přes protest všech se stala zvěromágem a pomáhala nám o úplňku. Vymlouvali jsme ti to ale teď bychom dali cokoliv abychom mohli být příští úplném všichni spolu. S pozdravem z nudných dějin se Loučí tvoji Poberti.

PS: Za tohle mě Náměsíčník zabije ale Tio pokud se ti podaří vyletět z Krásnohůlek splním ti jakékoliv přání jen se mi prosím vrať. Tvůj Sirius
_________________________________________

Kluci si dopis dočetli a, když se nedívali tak tam Sirius ještě něco dopsal. Věděl, že ho jeho vlčí kamarád zato, až to zjistí, pravděpodobně zabije ale on cítil, že to má napsat.
Rychle potom dopis uklidil zpátky do tašky bez toho aby si toho některý z jeho přátel všiml. Když dvojhodinovka nudnosti skončila tak se vybrali do sovince a poslali dopis po Dvanácterákově sově pálené. Sledovali ji než jim zmizela z dohledu a pak se odebrali zpátky na vyučování.

𝐷𝑜𝑝𝑖𝑠𝑦 𝑝𝑟𝑜 𝑃𝑜𝑏𝑒𝑟𝑡𝑦Where stories live. Discover now