Ship

53 7 7
                                    

Sziasztok!

Még mielőtt elkezdeném a témák fejtegetését, szeretném elmondani, hogy imádom a BTS-t, imádok mindenkit onnan és senkivel sincs bajom, csak szeretném leírni a gondolataim. Mivel eléggé sokan vakon futnak bele a végtelenbe úgy, hogy nem is tudják mik történnek a háttérben. Csak és kizárólag e céllal íródik a könyv.

Szóval, az első dolog, amivel szeretnék kezdeni az nem más, mint a ship és annak negatív hozzájárulása akár az idősebb korosztály befogadtatásával.

Hogy ezzel mit szeretnék mondani? Azt, hogy az idősebb korosztály egy teljesen másik világképben nőtt fel, aminek fő célja az volt, hogy beállítson egy normát, és annak a legtöbb ember meg is akart felelni akkoriban. Így ezzel akarva, akaratlanul, de az idősebbek sokkalta jobban foghatóak a homofóbiára, amit az utódokba is bele tudnak erőltetni, így már nem ők választják, hogy szerintük ez rossz-e, hanem a neveltetése miatt ez beleivódik és így sokkal negatívabban áll a más mivoltú emberek felé.
Ez természetesen nem csak a melegekre vonatkozik nyilvánvalóan, de mivel én most a Koreai pop zenéről írok, így nem szeretnék belemenni a többibe.

Amit én észrevettem ezalatt a pár év alatt, hogy a Koreai idolokat nagyon-nagyon belekényszerítik ebbe, ami sokaknak lehetséges, hogy eleinte tetszik és cukinak esetleg aranyosnak tartják, de egy idő után négy stádium van.

Az első, aki soha nem is szerette a shippeket.

Erről beszéltem egy kicsit részletesebben az elején, de itt is szeretnék írni róla kicsikét. Szóval, ebben az esetben is nyilván több féle indok áll fent arra, hogy egy ember ne szeresse a shippeket, és ezzel a Koreai zenétől is elűzve az embert. De ennek csak egyik példája a homofóbia, mivel vannak olyanok is, akiknek semmi bajuk a melegekkel, sőt talán a barátai is lehetnek melegek, de amint átmegy ez egy nyálazásba vagy abba, hogy látszik rajta, hogy még direkt rá is játszik, akkor már nem szeretne társalogni vele. Ami valljuk be őszintén, ráillik a legtöbb Kpop idol viselkedésére, köztük a BTS-re is. Ami azt jelenti, hogy akár szeretni is szerezhetné ezt a műfajt, ha nem lenne minden bandában ezer plusz egy ship.

A második, aki szereti a shippeket, de nem gondol bele semmi igazságot.

Amivel azt szeretném mondani, hogy ők igenis szeretik a shippeket, és semmi bajuk az egyneműek szerelmével, de nem lát bele többet, mint egy ship. Azaz ők akkor is örülni fognak, ha egy ship igaz, de akkor se csapnak  hisztit, ha egy lánnyal jön össze az adott idol.

A harmadik, aki azért nem szereti, mert..

Nem szereti a shippeket, mert ő úgy gondolja, hogy neki igenis van esélye kedvenc bandájának egyik tagjánál, így még a gondolattól is fél, hogy talán ő nem is vonzódik az ellenkező nemhez. Abba meg pláne, ha kiderülne, hogyha egy adott ship pár ténylegesen együtt van, ezzel ellehetetlenítve azt, hogy ő összejöjjön az idollal.

A negyedik, aki szereti a shippeket, egészen addig, míg nincs benne igazság alap.

Ezek azok az emberek, akik imádják a shippeket, de annyira, hogy az szinte már beteges, de amint veszélybe kerül a kedvenc shippje, mert jelenleg egy másik emberrel van előtérben, akkor rögtön elkezdi utálni az adott idolt, aki "elvette" a neki szánt idoltól. Ilyenkor akár írásban, vagy ha úgy adódik szóban is képes az idol szemébe vágni, hogy ne tegye tönkre a boldog "párt".

Tudom, hogy ennél jóval több fajtája van a shippereknek, de ezek a fők és mivel nem akarom azt, hogy hat ezer szavas legyen, így kicsikét leszűkítettem.

Na, de ugye itt most a BTS van főszerepben, így most velük fogok foglalkozni.

Na szóval, ennél a bandánál nincs vita, mivel mind a négyféle shipperből van bőven, de itt szerintem túlnyomó részt van az "Ideiglenes shipper". Aki azt mondja, hogy nagyon aranyos a JiKook, de azért Jungkook mégiscsak az én Oppám, így ha több lenne, mint ship, akkor nem is tudom elképzelni mi lenne Jiminnel.

De sajnos olyanok is bőven vannak, akik akár verekedésig mennek, hogy most melyik tag kivel van, ami nem csak a bandát húzza le, hanem a fanokat is. Hiszen akarva, akaratlanul, majdnem minden emberben benne van, ,,Hogyha ők ilyenek, akkor nem is akarom tudni mit művelnek mások".

De most térjünk el egy percre a shiptől és nézzük más tekintettel kicsit. Ugye az utóbbi időben nagy port kavart, hogy Chen az Exoból el szeretne venni egy lányt és még gyereke is született. "Fanok" milliói tüntettek azért, hogy lépjen ki a bandából, mert így minek? Ezt most nézzük meg az egyik BTS taggal. Hogyha valaki kijelentené, hogy én igenis szerelmes vagyok és feleségül akarom őt venni, akkor akár itt világ botrányról is beszélhetünk és itt akár szóba is kerülhet, hogy az aláírások miszerint az XY tag lépjen ki... megtörténik és onnantól kezdve nincs normális BTS.

De most térjünk is vissza az eredeti témánkhoz, hogyha nézünk mondjuk egy Namjint, akkor főleg azért imádják őket ennyire, mert a legidősebb és a leader, ugye? Szerintem sajnos nem, hiszen nagy sajnálatomra a többiekhez képest, őket nem szeretik annyira, na de itt jön a ship. Hogyha őket összeboronálják, akkor az a shipperek szívét meglágyítja, és nem fogják annyiszor hozzájuk vágni, hogy lépjenek ki.

Ez még csak nagyon kevés része annak, amit erről tudnék mondani, de jelenleg ennyi van a fejemben, így én ezt a részt be is fejezném.

Köszöntem szépen a figyelmeteket, és viszlát a következő részig!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 26, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Vélemények TárházaWhere stories live. Discover now