Samo je obziran

9.6K 473 18
                                    

Zoi

''Prestani.'', rekla sam masuci kroz vazduh, pokusavajuci da oteram musicu koja mi je letela oko uveta.

Zujanje se nastavilo, dok nisam shvatila da taj zvuk pravi moj telefon. Zvonio je alarm, koji sam momentalno iskljucila.

''Ugh'', progundjala sam sanjivo, prevlaceci cebe preko glave.

''Zoi!'', uzviknula je moja majka, lupajuci na vrata, ''dizi se, zakasnices u skolu.''

''Jos pet minuta.'', zaplakala sam, ne otvarajuci oci.

''Odmah! Idem da spremim dorucak. Nemoj da se desi da moram da se vracam gore. Znas sta te ceka!'', rekla je, udaljavajuci se od vrata.

''Dobro, dobro.'', prosiktala sam, ustajuci iz kreveta.

Al' je neko ustao na pogresnu nogu, pomislila sam u sebi,

Leto je zvanicno bilo gotovo. Verovali ili ne, bila sam bas uzbudjena zbog zavrsne godine. Sledece godine bicu na faksu, studiracu knjizevnost i planirala sam da poslednju godinu srednje skole iskoristim do maksimuma.

Uskocila sam pod tus i pustila sam da mi misli odlutaju, uzivajuci u vrucoj vodi. Kada sam se konacno naterala da izadjem, umotala sam se u peskir i prakticno odskakutala do svog ormara. Zelela sam da izgledam besprekorno prvog dana skole. Provela sam dobrih 20 minuta prebirajuci po ormanu. Nista mi se nije svidjalo iako sam imala i vise odece nego sto mi je bilo potrebno.

Nisam bas pratila poslednje modne trendove, ali imala sam sladak, zenstven stil. Mozda je ponekad tu uskocio i neki pomalo streberski dzemper, ali njih sam najvise volela i pristajali su savrseno onome sto sam volela da nosim.

Posto je u Kaliforniji i dalje bilo izuzetno toplo, odlucila sam se za leprsavu, tirkiznu haljinicu. Uparila sam je sa crnim sakoom i slatkim sandalama sa platformom od plute. Pustila sam kosu da se prirodno osusi. Uvek sam tako dobijala divne i krupne prirodne lokne. Nisam se mnogo sminkala, samo malo maskare i sjaja. Strasno me je mrzelo da trosim silno vreme na sminkanje, a i nikada se nisam osecala lepom sa kilo preparata na licu. Osecala bih se prljavo i delovala sam mnogo starije. Fuj.

Sva sreca pa sam imala lepu kozu koju sam nasledila od majke. Takodje sam najveci deo svog dzeparca trosila na razne kremice i ostale gluposti kako bi uvek izgledala sveze i negovano. Ionako sam vise volela prirodniji izgled na sebi.

Kada sam se pogledala u ogledalu, svidelo mi se ono sto vidim. Nisam bila neka lepotica, ali nisam bila ni ruzna. Ovako sam izgledala bas zenstveno i mladalcki. Pun pogodak.

Bacila sam pogled na telefon.

Zar je vec toliko sati?!

Zgrabila sam sveske, pernicu i nagurala ih u torbu, zatim iPod i telefon i potrcala niz stepenice. Morala sam da pozurim inace cu zakasniti. Nisam ni doruckovala, a jos sam trebala da pokupim i Rubi. Mrzela sam kako me je jutro cinilo tako neorganizovanom i neodgovornom. Dve stvari koje apsolutno nisam bila.

Bukvalno sam uletela u kuhinju, trpajuci parce tosta u usta. Prisla sam mami za svoj poljubac i izletela iz kuce, uskacuci u auto.

Rubi ce me tako ubiti. Vec sam je zamislila, kako ulazi u auto i besni na mene. Nasmejala sam se.

Obozavala sam svoju najbolju drugaricu. Druzimo se od dvanaeste godine, od kada me je Rubi spasla od sigurne depresije. Liam samo sto se odselio u Englesku i ja sam bila tako usamljena. Svaki rucak sam provodila placuci u zenskom kupatilu i tako sve dok jednog dana Rubi nije upala unutra. Samo me je uhvatila za ruku, pruzajuci mi maramicu i odvlaceci me u kafeteriju s njom. Nista me nije pitala, samo mi se nasmesila i ponudila Skittles bombone. Od tada smo nerazdvojne.

Srce Ne Zaboravlja (Liam Payne)Where stories live. Discover now