1. fejezet

368 21 0
                                    

Mr. Honey Meggyilkolása


Május 28 

Ez volt az a sötét nap, mikor a csapat úgy döntött, hogy véget vet a szenvedésnek és örökre megszabadul a gonosz és titokzatos "Filmkészítőtől", aki hónapok óta tartja rettegésben Riverdale polgárait. Videokamerákat rejt a házak közelében el, hogy mindent feltudjon venni. 

A Riverdale gimnázium igazgatója, Mr. Honey valamilyen különös ok miatt le akarta fújni a végzős bált, így készített egy videofelvételt az iskoláról, utánozva a Filmkészítőt. Ekkor még nem is sejtette, hogy ez a meggondolatlan tett fogja beleverni az utolsó szöget a koporsójába. 

Miután névtelenül leadta a kazettát az őrsön, pont mint a Filmkészítő, Charles Smith nyomozó azonnal elment Honey irodájába, hogy megmutassa a felvételt, nem tudva, hogy Mr. Honey készítette. Toni szólt a barátainak, Bettynek és Jugheadnek hogy Mr. Honey várja őket az irodájában. 

Miután megmutatták a felvételt, a pár teljesen összezavarodott. Eddig azt hitték Honey áll a videók mögött, viszont ez a részlet egy pillanatra kizökkentette őket. Betty úgy döntött megnézi a videót elejétől a végéig, bízva abban, hogy talál valami nyomot. 

Talált is. 

Csupán 2 képkockányira, de mégis elég volt, hogy lebuktassa az igazgatót. Másnap azonnal felhívta Charlest és elmondta, hogy találkozzanak a suliban. Nem húzta az időt, elmesélte azt a roppant egyszerű tervet, amelyet Mr. Honey eszelt ki arra, hogy le tudja fújni a bált. Mivel Honey beismerte bűnösségét, már semmilyen kétség sem volt a Filmkészítő kilétéről...


Ő nem más, mint Holden Honey.


Tudván ezt az információt azonnal elmondta Veronicának, Archienak és Cherylnek. Összeültek a Pop's egy asztalához, turmixot ittak, majd megbeszélték hogyan kellene megszabadulni Honeytól. Veronica felvetette, hogy öljék meg, mivel a videók, amiket újabban küld, eljátszva emberek kitalált vagy valódi halálát beteges és szerinte rosszabbat érdemel a börtönnél. Viszont a többiek nem akartak megölni senkit, így Cheryl kitalált egy csínyt, amivel úgy rá tudnak ijeszteni, hogy talán örökre elhagyja Riverdalet. 

Este mielőtt elhagyná az iskolát elkapják, elvonszolják Cherylék egyik erdei faházához, mert onnan kevés zaj szűrődik ki és úgy ráijesztenek, hogy elmenjen a kedve a videózástól. Így is tettek. Archie leütötte, majd Jugheaddel zsákot húztak a fejére és betették az autóba. Mikor megérkeztek Betty lerántotta róla a maszkot, hogy lássa kik tették ezt. Mikor magához tért arrogánsan célzott arra, hogy más nem is tehetné ezt, hiszen ők mind rendelkeznek egy sötét oldallal.

Azt mondta, ha elengedik nem fog nagy nevet kapni ez az ügy viszont, ha nem, akkor számítsanak a következményekre. Természetesen nem hallgattak rá és beosztották ki mikor fog vigyázni rá, amíg Cheryl megérkezik a Juhar sziruppal, amivel azt akarják elhitetni Honeyval, hogy belefojtják. 

Egy dolgot viszont nem tudtak. Honeynak pánikbetegsége van. Betty volt az első, aki felügyelt rá és Honey nem is engedte el az alkalmat, hogy megpróbálja meggyőzni az elengedéséről. Bettyt nem érdekelte miféle kifogással jön elő, így ott hagyta. Kívül megvárta Veronicát és Archiet viszont mivel a faházból alig hallatszódik ki hang nem vette észre, hogy közben az igazgató pánikrohamot kapott és meghalt. 

Riverdale 5. évad [FANMADE]Where stories live. Discover now