1. Bölüm

485 1 1
                                    

Ben Derya. 21 yaşındayım. Annemle -Selin- kısa bir süre önce İstanbul'a taşındım. Babamın bizi küçükken terk etmesinden dolayı ondan nefret ediyordum. Bazı aile sorunları yaşamıştım. Annemin ünlü bir moda sektöründe çalışmaya başlamasından sonra hayatım biraz da olsa düzene girmişti. Bende ileride olmak istediğim oyunculuk kariyerim için üniversiteye gidiyordum. Ta ki annem beni bir aktörle tanıştırana kadar... bana çok yardımcı olmuştu ve yeni yayınlanacak bir filmde başrol olmamı sağlayacak bir arkadaşı olduğunu söyledi. Bu sayede oyunculuk kariyerime sağlam bir adım atmıştım. Film setleri İstanbul'da yapılacaktı bu yüzden Antalya'dan İstanbul'a gelmiştik. Annemin İstanbul'a taşınmamıza bu kadar çok sevinmesi beni şaşırtmıştı. Yıllardır Antalya'daydık.

Güneşin gözlerimi rahatsız eden ışığıyla uyandım. Saat daha 8'di.  Yüzümü yıkayıp kendime kahve yapmak için mutfağa gittim.  Pankek hazırlayıp üzerine biraz muz ve çilek dilimledim. Annem iş gezisinde olduğu için evde tektim. Elime kahvemi alıp yudumlarken Instagram'da geziniyordum. Kapı sesiyle masadan kalkıp kapıya doğru ilerledim. Kapıyı açtığımda annemle karşılaştım.
-Anne senin iş gezisinde olman gerekmiyor mu?
-Erken bitti ben de seni yalnız bırakmayayım, diye düşündüm.  Hala pijamalarınla mısın ayrıca?
Diyip gülümserken çantasını ve ceketini askılığa asıyordu. Bende ona gülümseyip kapıyı kapattım.
-Kahvaltı yapmadıysan pankek yaptım, yer misin?
-Yok canım, ben yaptım. Kahvaltını bitirince salona gel seninle konuşmam lazım.
-Tabi.
Diyip telefonla ilgilenerek mutfağa yürüdüm. Kahvaltımı bitirdikten sonra salona geçip annemin çaprazındaki koltuğa oturdum.
- Dinliyorum annecim.
-Kızım ben birisinden hoşlanıyorum. Benimle aynı sektörde çalışan bir iş arkadaşım, patronum da diyebiliriz. Bir süredir sevgili gibiyiz ve evlenmeyi düşünüyoruz ama sana da sormak istedim. Evlenmem seni etkiler mi?
- Şimdi anladım neden defileye çıkar gibi giyinip işe gittiğini.
Diyip gülümsedim ve devam ettim.
-Beni etkilemez ayrıca 21 yaşına geldim bir sorun olursa ayrı ev tutabilirim. Sen keyfine bak. Eee düğün ne zaman?
-Ne düğünü canım, 45 yaşıma geldim. Nikah dairesinde bir imza atar taşınırız.
-Taşınıyor muyuz? Umarım bu evden büyüktür. Patronun sonuçta.
Diyerek tek kaşımı kaldırdım. Annem de gözlerini kırparak onayladı.
-Kızım birde senin yaşlarında bir oğlu var ama iyi anlaşacağınızdan eminim. Üstelik senin oynayacağın filmin diğer başrolü.
-Ben de diyorum bu film başrolü ne çabuk onaylandı... Tamam annecim, sorun değil. Peki bu çocuğun ve sevgilinin ismi ne?
-Egemen ama Ege diyoruz genelde. Cici babanın ismi de Yağız. Ayrıca bu akşam yemeğe davet edeyim onları. Hem tanışırsınız hem de taşınma işini konuşuruz.
Annemi onayladım ve odama gittim. Elime telefonumu alıp yatağa uzandım. Twitter'a "acaba bugün kim aşk acısını Twitter'da çekiyor?" diyerek girdim. Gerçekten birisi de mutluyum yazmıyor şu sitede. Dudağıma kırmızı ruj sürüp bir fotoğraf çektim ve "gülsün artık şu yüzümüz :)" yazıp paylaştım.

Bütün gün zaman geçsin diye film izleyip durmuştum. Saat akşam 7'ye geliyordu. Üzerime kot pantolon ve tişört giyinip rujumu tazeledim. Mutfağa geçip Annemle beraber yemek hazırladıktan sonra sofrayı kurdum. Annem de hazırlandıktan sonra kapı çaldı. Kapıyı annem açmıştı. Yağız abi ve Egemen takım elbiseyle kapıda dikiliyorlardı. Yağız abi elindeki çiçekleri anneme uzattı ve annem onları içeri alıp kapıyı kapattı. Salona geçerken ikisine de "Hoşgeldiniz." dedim. Onlar koltuğa otururken annem çiçekleri vazoya koyup "Gelin yemek yerken konuşalım." demişti gülümseyerek. Yağız abi onayladı ve beraber masaya oturduk. Annem bizi tanıştırmak için hemen lafa atladı.
-Hayatım, bu bahsettiğim kızım Derya. Kızım, bu da Egemen.
-Memnun oldum.
Dedim ciddi bir şekilde. Egemen gerçekten yakışıklıydı ve bunun da farkındaydı. Ama yakışıklı olduğunun farkında olan erkekten uzak duracaksın!..
-Bende memnun oldum. Tam benim tipimsin güzel kardeşim.
Dediğinde suratın bön bön baktım. Babası Yağız abi sinirli bir şekilde Ege'ye bakıyordu. Ege anlamış olacak ki;
-Benden bu kadar, Ellerine sağlık Selin teyzecim.
Dedi ve kalktı. Şimdiden hiç iyi anlaşmayacağımızı anlamıştım. Dua etsin annem vardı yoksa ben ona yapacağımı bilirdim. Ege gittikten sonra yemeğimizi yiyip taşınma hakkında konuştuk ve Yağız abiyi uğurladıktan sonra sofrayı topladım. Odama çıkıp geceliklerimi giyinip yattım.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 08, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Üvey AbimWhere stories live. Discover now