d ö r t

977 77 80
                                    

Sirius,
Bu yaptığın saçmalığı nasıl açıklayacaksın bilmiyorum, ama evde herkes kafayı yemiş bir halde. Evden ayrılmak ne demek? Sen ne yaptığının farkında mısın!

Walburga bir telaşla bize geldiğinde içinizden birine bir şey oldu sandım. Kadını ne hale getirmişsin! Baban deli gibi kendini yumrukluyor, Regulus odasından çıkmıyor. Bunu onlara nasıl yapabildin? Andromeda'dan sonra olanları hatırlamıyor musun? Ne hale geldiğimizi, nasıl yıprandığımızı bilmiyor musun? Onu soy ağacından uçurup attıklarında, "Bir daha onun adı bile anılmayacak," dendiğinde orada değil miydin?

Ama biliyorum ben senin bu yüzü nereden bulduğunu. Son zamanlarda belliydi hareketlerinden zaten, bulanık savunucusu oldun çıktın başımıza. O Andromeda ve sen, zaten ikinizin aynı kafada olduğu çok belliydi. Umursamaz, başına buyruk, yok efendim 'Ben buyum,' yok efendim 'Ne istersem yaparım,' tavırları. Siz insanları ne hale getirdiğinizin farkında değilsiniz! Ailemizi üzmek ve dağıtmak dışında hiçbir işe yaramıyorsunuz.

Senin de sonunun onun gibi olmasına az kaldı. Kovulmuş bir Black. Kanıbozuk. Soyadından utanan bir zavallı! Ne olmak istiyorsun, kim olmak istiyorsun bilmiyorum. Ama bir Black olarak doğdun ve ömrünün sonuna kadar da bununla yaşayacaksın. Okuldaki o aptal arkadaşların sana nasıl fikirler veriyorsa, bil ki yanılıyorlar. Aileden önemli bir şey yoktur Sirius, hiçbir şey yoktur. Ve sen bütün aileni ve kendini rezil etmek için elinden geleni yapıyorsun. Tutturmuşsun benim asıl ailem arkadaşlarım diye, başka da bir şey konuşmuyorsun.

Bak, sana kızıyorum, ama bu şekilde beni dinlemeyeceğinin de farkındayım. Şimdi lütfen bu yazdıklarımı iyice oku, sadece sana doğruları anlatmak istiyorum. Eğer sorunları çözmeye yardım etmeme izin verirsen, inan bana ne sen, ne de ailemiz daha fazla üzülmeyeceksiniz.

Biliyorum, davranışları sana çok katı geliyor, bu sıkıntıyla yaşamak istemiyorsun. Kendini farklı hissetmen normal, söyledikleri her şeye katılmak zorunda değilsin. Mantıksız gelebilir, önemli değil. Sana bununla baş etmeyi öğretebilirim. Andromeda ve sen gibi tepkiler vermesem de aynıları benim de başıma geldi. Bu gençliğin asiliği, sık dişini biraz, içinden ne düşünürsen düşün Sirius, ama ne olur biraz daha idare et, en azından okulun bitene kadar.

Orion amcayla aran iyi değil biliyorum,
annenle sağlıklı bir ilişkiniz olmadığını da biliyorum ve sen büyümeye başladıkça aranız daha da açıldı. Sert bir kadın, kızdı mı çok kötü oluyor. Ama bir kez olsun 'Sadece soyunu düşünüyor, bize değer vermedi, bizi hiç sevmedi, cezalandırmaktan başka bir şey bilmez,' gibi bahanelere sığınma ve dürüst ol. Sen onun istediği gibi bir evlat olmaya çalıştın mı? Yürümeye başladığın günden beri sadece onu sinir etmek etmek için uğraşmadın mı? Dolaplarını karıştırırdın, değerli eşyalarına zarar verirdin, misafiri olduğu zaman çirkin hareketler yapar, onu rezil etmeye uğraşırdın. Büyüdükçe arsızlaştın, ağzına ne gelirse konuşmaya başladın, edepsiz tavırlar da cabası, hele o odanın hali! Bu kadın sana kızmasın da ne yapsın?

Ama şimdi görsen onu, kendini odasına kapattı, bir lokma bile girmiyor ağzından. Bizim yanımızda belli etmiyor ama ağlamaktan gözlerini açamıyor artık. Ne olursa olsun o senin annen. Onu böyle üzmeye hakkın yok Sirius.

Hadi diyelim annene çok çok kızgınsın ve onu affetmeyeceksin. Peki Regulus? Onu en iyi ben anlarım, o yüzden sakın ola bana tavır takınmaya kalkma. Öyle şaşırmış ki çocuk senin yaptıklarına, dilini yutmuş gibi, çıtı çıkmıyor. Ağzından zorla bir iki kelime aldım ve inan bana şimdi burada olsan seni parçalarım sinirden. Kimsesiz kalmış gibi hissediyor, ev cininden başka da kimseyle görüşmüyor. O senin kardeşin, beraber büyüdüğün, beraber düştüğün, beraber kalktığın çocuk. Senden başka sığınağı yok. Hiç kimseyi düşünmüyorsan onu düşün. Sana ihtiyacı var, ve inkar etsen de senin de ona ihtiyacın var. Andromeda bizi terkettiğinde yaşadıklarımı bir ben biliyorum. Aynılarını Regulus'un yaşamasını istemiyorum.

Neredesin, kiminlesin bilmiyoruz, ve çok merak ediyoruz. Ne olur en azından bir mektup yaz. Kafanı toparlayıp eve geleceğini söyle. Bunu duymaya gerçekten ihtiyacım var. Seni aileden silmelerini istemiyorum, seni de kaybedemem. Lütfen bir kez olsun beni dinle ve bana güven.

Birkaç gün Walburga'nın yanında kalacağım. Kendine bakabilecek halde değil. Regulus'a da destek olmaya çalışıyorum ama bana çok soğuk davranıyor. Bunu yalnız sen düzeltebilirsin. Seni tekrar ailemizde istiyoruz Sirius, lütfen bizi daha fazla üzme.

Bana cevap yaz. İyi olduğunu bilmem gerek.  Fazla uzatma ve ait olduğun yere dön. Hepimiz seni özlüyoruz.

Kuzenin Narcissa.

Narcissa'dan MektuplarWhere stories live. Discover now