KUTLAMA

741 59 2
                                    

Bu ses de neyin nesi? Kafamı yavaşça yana çevirdim ve alarmı susturdum.Kendimi nedense çok yorgun hissediyordum dün Deniz'i düşünmekten uyuyamamıştım ve işte şimdi yine onu düşünüyorum.

Güçlükle yatağımdan çıktım ve her zaman ki gibi okul için hazırlandım ama bugün farklıydı içimden daha çok özenmek geliyordu acaba bunun Deniz ile bir ilgisi var mı? Bence bunun yanıtı kesinlikle evet.

Meloşum her zaman ki gibi kahvaltımı hazırlamış beni çağırıyordu kafamdaki düşüncelerimi bir kenara atıp aşağıya Meloşumun yanına indim yanağına bir öpücük kondurdum ve masaya doğru ilerledim Meloşumu çok seviyorum o benim hem yanımda olmayan annem hemde yanımda olup benimle ilgilenmeyen babam gibiydi.Gerçek adı Meliha ama ben ona Meloşum demeyi yeğelerim.Kahvaltımı yaptıktan sonra arabama atlayıp okula doğru yola koyuldum.Okula vardığımda, dersin başlamasına daha yarım saat vardı bu yüzden ne Berra ne de Ezgi gelmemişti. Direkt sınıfa çıkmaya karar verdim.Sınıfta kimsenin olmadığını düşünüyordum ama kapıyı açınca yanlız olmadığımı ve Deniz'in sırasında oturmuş kitap okuduğunu fark ettim.Kitaba o kadar dalmış ki benim geldiğimi bile fark etmemişti.Fırsat bu fırsat deyip onu incelemeye başladım çünkü ona bakmamak mümkün değildi.

O çok... çok ama çok.. yakışıklıydı.

****


Çantamı kendi sırama koydum ve nedenine anlam veremediğim bir ses onun yanına gitmemi ve onunla konuşmamı haykırıyordu.Bende bu sese kulak verdim ve yanına doğru yürümeye başladım.Yanında ki sıraya oturup "Merhaba" diyebildim.

Bana baktı ve şaşırmışa benziyordu herhalde benim geldiğimi fark etmediği içindir.Şaşkınlığını üzerinden atıp bir defter çıkardı ve deftere

"Merhaba" yazdı.

Bende bu davranışına uyup deftere

"Nasıl gidiyor" diye yazdım.Kalemi elimden alırken eli elime değdi ve o an kalbim yerinden çıkacak gibi oldu.Kızarmaya mı başlamıştım yoksa ? çünkü tüm vücudum alev alacak gibiydi de.Kendimi toparlamaya çalışırken Deniz'in büyüleyici gözleriyle bana baktığını gördüm.Acaba nasıl görünüyordum ki bana öyle bakıyordu? Ben bunları düşünürken gözlerini deftere çevirip yazmaya başladı

"İdare eder" yazıyordu.

"Peki ya sen?"

Kalemi aldım ve

"Eh işte" yazdım ama aslında mutluluktan havalara uçuyordum.Bir süre ne yazacağımı bilemeyip,öylece düşündüm sonra aklıma dün ki olay geldi.Kaan Deniz i duvara yapıştırmıştı.Sonra kağıda

"Kaan neden sana böyle bir şey yaptı"diye yazdım.Gerçekten merak ediyordum.Kağıdı usulca önüne çekti ve "Önemli bir şey değil aramızda ki ufak bir mesele"

Bende inandım(!).Kaan önemsiz bir şey olsaydı asla böyle bir şey yapmazdı.Uzatmak istemedim ve kağıda "Bana biraz kendinden bahsetsene" diye yazdım.

"Peki, ne bilmek istiyorsun?"

"Bilmem mesela nerelisin hangi takımlısın falan"

Gülümsedi.

"Tamam,Muğla'lıyım, aslında futbolu çok seviyorum ama bir takım tutmuyorum" "Gerçekten mi? takım tutmuyorsun yani daha önce takım tutmayan bir erkekle hiç karşılaşmadım."

"İlk olmayı severim"

Bir an duraksadım ve yüzüne doğru kaçamak bir bakış attım o da bana bakıyordu ve gülümsüyordu.Kelebekler mideme toplaşmaya başlamıştı bile bu aralar beni çok sık ziyaret ediyorlardı.

ENGELSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin