-AİLEM-

51 3 1
                                    

Ben Onur Göksel. Küçüklüğümden beri okulumu sevmiş, arkadaşlarımla iyi geçinmiş, hatta baya kendimle bile iyiyim bu aralar (bu genelde nadir olur). Sadece son günlerde her şey yolunda ne bir sıkıntı, ne bir telaş var. Genelde okulda büyükler tarafından dövülen, başkalarının kendi hakkında onunla dalga geçtiği bir kişi olduğumdan, size olağan gelen her şey bana farklı bir pencereden yansıyor. 

- Evet, çocuklar oturabilirsiniz.

Herkesin beklediği o ses. Necmi Hocamız sınıfta. Necmi Hoca genelde tarih derslerine girer. Ayrıca çok iyi bir matematikçidir. Kendine hayran olmamın asıl sebebi de bu konu aslında.

Matematik, hayatımın her alanında bana yardım eden tek bileşen. Neden sadece tek bileşen mi?

Ben küçükken annemi ve babamı bir trafik kazası sonucu kaybettim. O gün sade bir gün değildi aslında o gün beni en derinden etkileyen günlerden biriydi. Nelerin olacağını bilemesem de, hissediyordum. Sabah olmuş, ellerimi yıkayıp masama gelmiştim. Annem harika bir sofra hazırlamış. Babamla birlikte beni bekliyordu. Bana masada bir toplantıya gideceklerini söylediler. Evet, bir bela daha geliyor sakın bakma!!

Annem yemeğini yeyip benim yanağıma koca bir öpücük kondurdu. Bana sımsıkı sarıldılar ve beni tembihlemeyi de ihmal etmediler tabi ki. 

-Onur dışarı çıkma tamam mı?

-tamam anne, çıkmam.

-Onur, kapıyı sakın kimseye açma olum.

- tamam anne sen merak etme her şey yolunda 

Biliyordum, değildi. Hemde hiçbir şey yolunda değildi. Kapı kapanmıştı artık. Tek yapmam gereken, yeni yaptırılan odama gidip usulca beklemek. Bu kadardı. Merdivenleri ağır ağır çıktığımı hatırlıyorum sadece. Yatağıma oturup camdan dışarıyı izlediğimi. Tek çocuğum kardeşim yok. Ve o günden sonra artık bir ailem bile yok. Annem arabayı sürerken bir motorlu anneme çarpmış annem o panikle aracın hakimiyetini kaybedip köprüden uçmuş. Cesetlerine sadece 2  ayda ulaşılabildi. Bana haberi amcam vermişti. Tabi ki yaşımın yettiği kadarıyla. Düşünsenize 15 yaşında annenizi ve babanızı kaybettiğiniz söyleniyor. Ama artık babama ve anneme vermiş olduğum ve yapmam gereken tek bir söz var. Hedeflerime ulaşmak. Şimdi istediğim tek şey bu....

FISILTI (Bilinmeze Doğru)Where stories live. Discover now