4.

243 6 2
                                    


De volgende dag

Het is 10 uur in de morgen en ik loop naar beneden richting de lobby. Ik zie Brigiet staan of terwijl Molly. ''Hey Brigiet ''zei ik. ''Hey Wolfs. Ben je er klaar voor? '' vroeg ze aan mij.'' ''Ja en jij?'' zei ik. ''Jazeker ik vind dit echt leuk om te doen'' lacht ze mij. ''Ik ben benieuwd wat je collega of vriendin ervan gaat vinden''. Ik lach. We lopen naar de auto toe en we rijden naar het bureau.

Aangekomen op het bureau zeg ik tegen Brigiet dat ze pas straks moet komen. Ik moet namelijk eerst even met Kamphuis praten over iets belangrijks. Ze knikt en wacht in de auto. ''Bericht jij mij dan? '' vraagt ze.'' Ga ik doen.''  Ik loop de auto uit en loop naar binnen. Eva en Pierce zijn er nog niet. ''Goedemorgen Kamphuis''  zeg ik en ik loop samen met haar het kantoor binnen. ''Heb je al nieuws ? '' vraag ik aan Kamphuis. ''Nee niks. '' zei ze. ''Ik weet waarschijnlijk waar het lek zit. Alleen ik moet dat eerst zelf uitzoeken voordat ik dingen kan roepen en mensen kan beschuldigen. Wilt u mij daarvoor de tijd geven? Ik moet het goed uitzoeken en ik heb daar wel de tijd voor nodig. '' zeg ik haar. Kamphuis zegt dat het goed is. Wanneer zij koffie gaat halen bericht ik Brigiet dat ze kan komen. Ze bericht terug dat ze er nu aan komt. Ik zie Eva binnenkomen en ik ben benieuwd hoe ze erop zou gaan reageren. Ik zie Molly nu ook binnenkomen lopen en ik zie dat de collega's raar opkijken. Ik zie dat ze wordt aangesproken door iemand. Brigiet komt naar mij toe gelopen en Kamphuis houdt haar tegen. ''Wat zijn we van plan mevrouw?'' Vraagt Kamphuis. ''Ik kom voor mijn lieve vriend Wolfs'' Ik zie dat Kamphuis nu naar mij kijkt. Ik kijk snel weg en ik zie dat ze naar het kantoor komen. ''Wolfs, wat heeft dit te betekenen? '' Kijkt Kamphuis mij streng aan. ''Oh, Kamphuis dit is Molly mijn vriendin. '' zei ik. ''Je vriendin? '' vraagt ze op een verbaasde manier. ''Ja, ik heb je het nog niet verteld, maar bij deze, Molly dit is Kamphuis, Kamphuis dit is Molly.''

''Wolfs kan ik je even onder vier ogen spreken? '' Zei Kamphuis streng. Ik kijk Molly aan en ik zeg dat ze even buiten moet wachten en ik geef haar een kus. Ik doe de deur van het kantoor dicht en Kamphuis begint met praten. ''Wolfs, wat heeft dit te betekenen? Houd je mij voor de gek ofzo? Dan hoor ik het nu meteen.''  Kamphuis kijkt streng. ''Mevrouw Kamphuis. Ik heb je toch vertelt dat Pierce niet te vertrouwen is. Ik verdenk hem ervan dat hij het lek is op het bureau. Ik weet het niet maar ik moet dat uitzoeken. Hij heeft mij gesproken en hij dreigt mij met Eva. '' Zei ik. '' Is dat zo meneer Wolfs'' vraagt ze. '' Ja het laatste wel, maar het eerste, of hij het lek is weet ik nog niet. Ik ken Pierce van vroeger en ik weet hoe hij is en wat hij van plan is. ''
Ik kijk Kamphuis aan en ik zie dat ze mij begrijpt. ''Goed Wolfs. Ik ben blij dat je het verteld hebt aan mij zodat ik nu op de hoogte ben. Je blijft voorlopig uit de buurt van Pierce. '' zei ze. ''En Eva dan? '' Vraag ik haar. ''We houden ons stil tegen mevrouw van Dongen. Punt uit.'' zei ze duidelijk. '' Maar Eva heeft het recht om te weten dat haar partner niet te vertrouwen is'' zei ik. '' Ik weet het maar anders zijn we mevrouw van Dongen kwijt. Wolfs je houdt je stil. '' Ik kijk even naar Molly en ik zie Eva eraan komen lopen.'' Kan ik gaan zeg ik snel en ik moet naar Molly toe'' zei ik. '' Ja u kunt gaan. Zorg dat dit snel voorbij is oke en ik wil op de hoogte worden gehouden over het lek wat er nu heerst. '' Ik knik en loop de deur uit naar Molly. Eva staat bij Molly en kijkt mij aan.'' Hey schatje wat is die vrouw toch chagrijnig zeg. '' Molly gaf mij een kus op mijn lippen. Eva kijkt mij aan en kijkt weg. '' schat gaan we weer of moeten je nog blijven hier?''  Vraagt Molly. Eva kijkt mij aan en zegt: '' Wolfs, kan ik even met je praten? ''  Zegt ze. En ik loop achter haar aan. Eva begint stil te staan. '' Het spijt mij ik had het moeten zeggen tegen je ''  zeg ik tegen haar. Ik zie dat Eva haar ogen beginnen te tranen. '' Ik dacht dat we.. ''  zei ze. '' Ik dacht dat we bevriend waren. ''  zei Eva met een brok in haar keel. Ze kijkt mij aan en ook weer weg.

 '' Bevriend?? '' zeg ik expres. Ik wil kijken of Eva zegt dat ze gevoelens heeft. Maar ik kan het al duidelijk aan haar zien. Ze krijgt anders niet voor niks bijna tranen in haar ogen. '' Ja vrienden'' zegt Eva.'' Dat zijn we toch ook. Gewoon vrienden.'' Ze kijkt mij aan en knikt. Ze schud haar hoofd en loopt weg. Molly komt naar mij toe. '' Denk je dat ze mij aardig vinden? ''  zij ze. Ik kijk haar aan en zeg dat we maar moeten gaan. In de auto zeg ik dat Eva bijna tranen had. '' Wat doen we nu ? '' zeg ik tegen Brigiet. '' Ik vind dat we door moeten gaan ''  zegt ze. We lopen weer naar binnen naar de kantoortuin toe en ik zie dat Eva en Pierce bezig zijn op de computer met een zaak. Pierce kijkt op '' Wolfs, is dat je vriendin? Knappe vriendin zeg.'' Ik kijk naar Pierce en dan gelijk naar Eva. '' Ja, dit is Molly en we zijn verloofd''  zeg ik tegen Pierce. Eva kijkt op en kijkt naar mij. Ik negeer haar en ik blijf kijken naar Pierce. '' Zo dat is snel. Maar gefeliciteerd. Ik hoop dat je gelukkig wordt met haar ''  en hij geeft mij een knipoog. Molly staat naast mij en ze ziet dat Eva van de opmerking die Pierce gemaakt heeft gelijk verbaasd naar Pierce kijkt en dan terug naar Wolfs. '' Bedankt''  zeg ik en ik zie hoe blij Pierce is dat ik nu gezegd heb dat ik met Molly ben en met haar ga trouwen. Het spel werkt zie ik. Hij kijkt blij naar Eva. Eva kijkt niet blij. ''Schatje, zullen we even op zoek gaan naar locaties waar we de bruiloft gaan houden? En ik moet ook nog een jurk uitkiezen. ''  Ik kijk Molly aan en lach naar haar. Ik zie dat Eva haar handen voor haar gezicht heeft gedaan en dat ze naar beneden kijkt. Het breekt mij diep vanbinnen om haar dit aan te doen. Molly ziet ook dat ze bijna tranen in haar ogen krijgt. Pierce komt naar Eva toe en vraagt of het goed gaat. Ik zie dat Eva hem weg duwt en dat ze naar de wc loopt. Molly ziet dat ze moet huilen. Pierce komt naar mij toe. '' Wat doe je man. Ik wist niet dat jij zo kan zijn. Snel met een andere vrouw en meteen gaan trouwen ''  zei Pierce en hij kijkt mij aan. '' Dit wil je toch Pierce? ''  zei ik en hij begon te lachen en schud met zijn hoofd. '' Jij bent echt gek in je hoofd ''  zij hij tegen mij en loopt naar de wc om te kijken waar Eva is. '' We gaan '' zeg ik tegen Molly en we lopen nu echt naar buiten. Eenmaal in de auto zeg ik dat het beter is om hiermee te gaan stoppen. '' Ik kan haar dit niet aandoen ''  zeg ik tegen Molly. '' Ik snap het heel goed Wolfs. We moeten ermee stoppen ''  zegt Molly. Ik zet haar af bij haar huis. Bij haar huis stappen we uit de auto en Brigiet geeft mij een knuffel. '' Als je mij weer nodig hebt, bel mij dan. Ik doe het graag voor je Wolfs '' zei Brigiet. Ze laat mij los en loopt naar haar voordeur en kijkt achterom en komt weer naar mij toe. Ik sta nog bij mijn deur van de auto. 

'' Wolfs, ik snap waarom ik je collega jaloers moest maken. Maar wat er speelt tussen jou en rechercheur Eva. Het zijn niet mijn zaken maar ik zou dat niet verprutsen. ''  Ze kijkt mij diep in de ogen aan en lacht en loopt dan weer terug naar haar voordeur en doet haar deur dicht. Ik sta bij mijn deur van de auto en kijk naar beneden en zucht. Ik kijk of ik Brigiet nog zie maar ze is al binnen en voordat ik wil instappen in de auto om weg te gaan zeg ik in mijzelf ''Ik doe mijn best.''  en kijk opzij door het raam van de auto en begin dan de auto op te starten en ik rij weg. 

Uit ElkaarWhere stories live. Discover now