6.

233 7 1
                                    




''Wil je wat drinken ? '' vraagt Eva aan mij. ''Nee dankje. Ik moet zo ook weer gaan'' zeg ik.

''Ik heb je gezien met Pierce, voor het huis, op de parkeerplaats '' zegt Eva. Ik knik.

''Weet je Wolfs. Van mij hoef je echt geen vrienden te worden met Pierce maar ik zou het wel respecteren als je hem accepteert. '' zegt Eva op een lieve manier en lacht naar mij.

''Waar is Pierce?'' Vraag ik. ''Hij is tijdelijk weg. Ik heb hem weggestuurd '' zegt Eva.

''Weet je ook waar hij verblijft ? '' vraag ik. ''Ja, zit in een hotel in de stad'' zegt Eva. Ik kijk en schrik zonder dat Eva het door heeft. ''Weet je ook welk hotel Eef? '' Vraag ik '' Wolfs '' lacht ze ''waarom al die vragen. Je gaat hem echt niet opzoeken hoor. Hoor je mij Wolfs.'' Eva kijkt serieus mij aan. Ik knik. ''Hou je van hem? '' Vraag ik zonder enkele twijfel. Ik zie dat Eva schrikt van de vraag en ze kijkt weg. Ze zegt niks meer. ''Eef. Ik vraag je wat '' zeg ik en loop naar haar toe. Ze kijkt nog steeds weg en zegt niks. ''Eva? Hou je van hem? '' Vraag ik. Ik sta nu bij haar. Eva verandert snel het onderwerp. Dat kan ze heel goed. ''Maeve heb je Wolfs al je tekening laten zien.'' En ik kijk Eva aan ze kijkt naar Maeve. '' Tekening? '' Vraagt Maeve. ''Ja'' zegt Eva.'' Laat maar zien.'' Zegt Eva. Eva kijkt nu naar mij en ik kijk haar direct aan. ''Ik heb geen zin om hierover te gaan praten Wolfs'' Zegt ze zacht. Ik knik. Deze reactie van haar heb ik zien aankomen. Eva vindt het lastig om over haar gevoelens te praten. Maeve komt naar mij toe en laat haar tekening zien. ''Wat mooi'' zeg ik haar en ik ga op mijn hurken zitten. ''Wat is het?'' Eva lacht '' ja, dat weet ik ook niet. Ik heb het idee dat Maeve het ook niet goed weet '' zegt Eva.

''Papa Mama Wolfs'' zegt Maeve. ''Hartje Mama Wolfs.'' Wijst en zegt Maeve.

Ik zie dat Eva weg kijkt. Ik kijk Maeve lief aan. ''Wat mooi Maeve.'' Maeve lacht en doet haar handen in de lucht. Ik ben even stil van de tekening. Het feit dat Maeve mij bij papa en mama heeft staan is voor mij heel speciaal. Maar niet alleen dat, maar ook dat Maeve een hartje bij mij en Eva heeft getekend. Ik lach naar haar en geef Maeve na twee jaar voor het eerst weer een knuffel en ik aai over haar hoofd. Ik kijk Eva aan en ze kijkt snel weg. Ik pak mijn telefoon en maak een foto van de tekening. Maeve pakt de tekening en houdt het vast '' foto '' zegt ze. Ik lach. ''Wil je op de foto Maeve?'' Lach ik. En ze houdt haar hand met de tekening in de lucht. Ik maak een foto van Maeve en de tekening. Ik heb ook snel een foto gemaakt van alleen de tekening. Ik loop naar Eva toe en laat de foto van Maeve met de tekening zien. Eva lacht ''schattig'' zegt ze. Ik stuur hem wel even naar je toe. Wat is je nummer vraag ik haar. Ze lacht ''subtiel Wolfs'' zegt ze. ''Je mag mijn nummer altijd '' zegt ze. Ik noteer het nummer van haar en stuur haar een berichtje via Whatsapp en ik stuur haar de foto door.

''Mama ook foto'' zegt Maeve. Ik kijk naar beneden naar Maeve. Eva lacht. ''Nee Maeve nu even niet.'' zegt Eva. '' Wolfs Maeve'' zegt Maeve. Ik lach en ik kijk naar Eva. Eva kijkt naar Maeve. ''Ze wilt een foto met je '' zegt Eva en ze kijkt mij aan. Ik doe mijn telefoon op de camerastand en ik maak een selfie met Maeve. Ik houd daar stevig in mijn armen vast. Ze begint helemaal te lachen. Klik, de camera heeft een foto gemaakt en ik laat hem aan Eva zien. ''Eef. Ze is echt fotogeniek.'' Ze lacht. ''Lieve foto.'' Ik zie Eva naar de foto kijken. ''Zullen we een foto met zijn drieën maken? '' zeg ik tegen Eva. Eva knikt ''oke dan vooruit'' . Eva en ik gaan op onze hurken zitten en we maken een selfie met Maeve erbij. Eva houdt Maeve vast en Maeve haar armen gaan over de schouders van Eva en Mij heen. Maeve moet lachen. ''Klik '' zegt ze. Eva moest lachen en ik ook. Net op het goede moment maakte ik een foto. Je hoorde het klik geluid. Maeve zegt weer ''klik'' en ik lach naar Maeve. ''Ik stuur je de foto's naar je op Eef.'' Ik geef Maeve een knuffel en ik sla mijn arm snel over Eva haar schouder heen en ik kijk haar aan en zij kijkt naar mij. Ik doe mijn arm van haar schouder af en ik loop naar de deur. ''Fijne avond Eef. '' Zeg ik en Eva tilt Maeve op haar schouder. Maeve zwaait. ''Fijne avond Maeve'' en ik zwaai terug.'' Doei'' zeg ik en ik loop naar mijn auto en rij weg naar mijn hotel.

In mij hotel krijg ik een telefoontje van het geheime nummer.

Het is M.

M.: "Wolfs ik heb van Smith informatie gekregen over Zidon Scott. Het is belangrijk dat je dit weet en vertel dit aan niemand, begrepen Wolfs '' zegt M.

M: " Zidon Scott is ontslagen omdat hij informatie door verspreid heeft van het SZA naar andere bedrijven toe zoals SALT. SALT en QAW werken samen en Zidon Scott is hun informant. Hij is naar jullie bureau gekomen omdat hij wilt dat jij naar Canada gaat. Jij staat bij hem in het krijt Wolfs zegt M. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Hij is al eerder naar Canada gestuurd door één van ons uit SZA maar daar is hij van uit ontsnapt. Smith kan geen informatie daarvan over vinden in het systeem, maar hij denkt dat QAW Zidon heeft geholpen om te ontsnappen. Het is duidelijk dat QAW de provider het lek op het bureau is. De hub komt vanaf SALT en QAW beheert het en Zidon maakt deel uit van de lek. Door hem krijgt QAW-informatie. SALT wilt jou hebben voordat jij naar Canada wordt gestuurd door hun. Hun doel is dat ze jou hebben en dat wij erachter aangaan en wij in de val worden gelokt door QAW. Zodat heel SZA onder SALT komt te vallen en dat SALT dus de grootste leider is van de spionagedienst in Nederland. Wil je dat ik iemand naar je toe stuur zodat je beschermt wordt Wolfs?''

Ik slik en ik ben sprakeloos van wat ik hoor van M. ''Dus als ik het goed begrijp wil SALT vooral de grootste spionagedienst worden van Nederland. Maar omdat jullie niet onder SALT vallen moeten ze eerst mij krijgen zodat jullie onder hun komen te vallen door middel van een lokval '' zeg ik tegen M. ''Ja klopt Wolfs. '' Ik slik en zucht. ''Omg'' zeg ik zacht aan de telefoon. ''Ik weet het Wolfs '' zegt M. ''We moeten die Zidon Scott uitschakelen en naar Canada sturen zodat hij voorgoed weg is '' zeg ik. ''Wolfs. Dit kan niet zomaar gebeuren. We moeten hier goed mee omgaan '' zegt M. ''Mijn lieve collega Eva werkt met hem samen en woont samen met hem. Ze hebben volgens mij een relatie. Ik moet het toch aan haar kunnen vertellen. Ze loopt anders gevaar M. '' zeg ik. ''Wolfs. Het kan niet. We kunnen niemand hierover inlichten'' zegt M. ''Wat wilt Zidon van die lieve collega van je? '' vraagt ze. ''Hij wilt dat Eva zegt dat ze bij hem blijft en dat ze van hem gaat houden zodat Zidon naar het buitenland kan gaan met haar.'' Zeg ik met een trillende stem. ''Het buitenland is dus Canada'' zegt M. Ik schrik. M. ''U heeft helemaal gelijk''

Ik schrik en ben helemaal stil. ''Wolfs luister. Jij gaat haar absoluut niet inlichten en niemand hierover vertellen is dat duidelijk. Wij als SZA zijn er voor je. Ik stuur iemand naar je toe om je daar in Maastricht te helpen oke. Maak je geen zorgen. Vertrouw op ons. En zorg dat Eva veilig is zonder dat ze iets van ons weet oke. Als Eva iets te weten komt over ons of over Zidon dan is het meteen klaar. Zidon heeft Eva lief dus hij zal haar niks aan doen. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Ik ken Zidon en zijn manieren. Heel SZA weet hoe hij is en ik denk jij langzamerhand ook wel'' zegt M. op een hele rustige en serieuze manier. ''Er komt zo snel mogelijk iemand jou. Als ik je had gezien dan heb ik je een knuffel gegeven Wolfs. Maar het komt goed en houd je waaks Wolfs'' zegt M. ''Dank u wel M.'' zeg ik tegen haar.

En het gesprek is opgehangen door M. Ik plof weer op het bed neer en kijk naar het plafond en doe dan mijn ogen dicht. Paar minuten later doe ik ze open en pak mijn telefoon en ik ga naar mijn foto's toe en ik bekijk de foto's van de tekening die Maeve heeft gemaakt en daarna komt de foto met Maeve, Eva en ik. Ik lach en ik verstuur ze naar Eva.

Ik maak een bericht eronder.

*Eef, ik denk dat je al slaapt maar hier zijn de foto's van vandaag. Ik ben blij om je gesproken en gezien te hebben. Liefs Wolfs*

Ik klik op versturen en ik staar naar de foto's

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik naar de leuke foto kijk van Maeve, Eva en ik.

Uit Elkaarحيث تعيش القصص. اكتشف الآن