~11~

162 10 0
                                    

«Αχ κοριτσάκι μου να ήξερες πόσο πολύ μου έλειψες!»

Η μαμά μου, από την ώρα που μπήκα μέσα στο σπίτι δεν με είχε αφήσει λεπτό από την αγκαλιά της, όπως και η αδερφή μου το ίδιο. Ο μπαμπάς, ήταν στην δουλειά και δεν είχε γυρίσει ακόμα.

«Ναι μαμά μου φτάνει όμως γιατί θέλω να πάρω και μια ανάσα ξέρεις... για μια εβδομάδα έλειψα μόνο.»

«Ναι αλλά ξέρεις πως έτρεμε το φυλλοκάρδι μου μην πάθεις τίποτα το κακό;»

«Αχ μάνα! Μεγάλωσα ποια δεν το καταλαβαίνεις;»

«Για μένα θα είσαι πάντα το μικρό μου το κοριτσάκι.» με φίλησε στο μάγουλο. Κάθε φορά κατάφερνε να με αποστομώνει με αυτή την ατάκα. «Για πες μου τώρα, πως πέρασες εκεί;»

«Ήταν πολύ όμορφα μαμά. Παρόλο που είναι χωρισμένη η Κύπρος είναι φανταστική. Α να σας έφερα και φωτογραφίες.»

Έβγαλα το φάκελο με τις φωτογραφίες. Ευτυχώς τις άλλες τις είχα βάλει σε άλλον φάκελο βαθιά μέσα στην βαλίτσα μου. Με θαυμασμό η αδερφή μου και η μαμά μου κοιτούσαν τις φωτογραφίες. Τους πείρα και δωράκια. Της μαμάς μου ένα φόρεμα , του μπαμπά μου μια μπλούζα και της αδερφής μου ένα σορτσάκι τζιν που ήθελε πάντα.

«Ωραία τα δωράκια σου Μυρτώ μου αλλά, εσένα δεν σε βλέπω και πολύ καλά. Από την ώρα που ήρθες κάτι σε απασχολεί.»

«Ει... είμαι κουρασμένη από το ταξίδι μαμά. Κοιμηθήκαμε αργά χτες...»

«Κατάλαβα... ο Μιχάλης ; Καλά είναι; Τον είδες;»

Έπρεπε να το περιμένω ότι θα με ρωτούσε κάτι τέτοιο. Τι θα τις έλεγα; Ότι πήγα στην Κύπρο για να επιβεβαιώσω τις υποψίες μου ότι ο Μιχάλης με απατάει;

«Καλά είναι, του έκανα μια πολύ ωραία έκπληξη και το ευχαριστήθηκε η ψυχή του. Τον είδα μετά από καιρό να χαμογελάει. Ομόρφυνε κιόλας.»

«Ε, ο στρατός τους αλλάζει τους άντρες.»

Μόνο που εμένα με άλλαξε η Κύπρος. Με έκανε να καταλάβω ότι, η ζωή, έχει τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές της. Και εγώ, έζησα κάτι ανάμικτο εκεί πέρα. Και έχω ακόμα πολλά να ζήσω. Πάντως, μέσα σε αυτά περιλαμβάνονταν και το πρόβλημα ''Μιχάλης'' που το λύσαμε. Δεν λένε κάθε εμπόδιο για καλό; Ε το καλό που μου έκανε το ταξίδι αυτό είναι ότι ήρθε καιρός να αποφασίσω για την ζωή μου. Όταν είχα τον Μιχάλη το μόνο που με ένοιαζε ήταν να τον παντρευτώ και να ζήσουμε μαζί κάνοντας πολλά παιδιά. Λάθος! Τώρα θα κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Ο γάμος και τα παιδιά, έχουν αρκετό μέλλον ακόμα για να έρθουν.

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα