Κεφάλαιο 7: Ο κύριος Καθαρός. (2)

271 64 50
                                    


Έκλεισε την πόρτα του τζιπ του με δύναμη, πλησίασε το βαν του FBI περνώντας ανάμεσα από τα περιπολικά και τους αστυνομικούς. Έπαιζε νευρικά με τις παλάμες του, έβγαλε τα γυαλιά του και τα έβαλε στην τσέπη του μπουφάν του. Σταμάτησε, σήκωσε το βλέμμα του ψηλά κοιτάζοντας τον Κολπέπερ.
<<Δεν είναι καθόλου καλή δικαιολογία να βγάλεις το τσίρκο σου εδώ έξω, δεν νομίζεις;>> τον ρώτησε ειρωνικά.
<<Κινδυνεύουν ζωές. Προτιμώ να ρισκάρω απ το να μην κάνω τίποτα.>> του απάντησε ο Κολπέπερ κατεβαίνοντας απ το βαν.
<<Ενεργείς μόνο και μόνο για να ενεργήσεις. Για να κάνεις κάτι. Ρισκάρεις την ζωή της εγκληματολόγου μου.>> του έδειξε με τον δείκτη του την Μυρτώ. Ο Κολπέπερ δεν του απάντησε και έφυγε με την ομάδα του.

Η Μυρτώ πλησίασε κοντά του <<Κοίτα Πάρη, αυτό είναι δικιά μου ιδέα. Θέλω να κάνω κάτι πριν πεθάνει άλλη...>>
<<Άκουσέ με...>> την διέκοψε πιάνοντας το μπράτσο της <<Αν μελετήσουμε το παρελθόν του, θα μπορέσουμε να προβλέψουμε το μέλλον του.>>
<<Αυτό το λες εβδομάδες τώρα, παίρνει πάρα πολύ θα πεθάνει πάλι κάποια και εσύ ακόμα θα ψάχνεις.>> του είπε εκνευρισμένη και τράβηξε το χέρι της απ το κράτημά του <<Ευχήσου μου καλή τύχη.>> μπήκε στο βαν.
Ο Πάρης την έβλεπε να απομακρύνεται από κοντά του. Γύρισε πίσω κοιτάζοντας τον Δημήτρη, σήκωσε αγανακτισμένος τους ώμους του, πλέον δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι για να το σταματήσει όλο αυτό.

Είχαν περάσει αρκετές ώρες, ο Πάρης μαζί με τον Κολπέπερ παρακολουθούσαν την Μυρτώ απ τις κάμερες μέσα στο βαν. Την παρατηρούσαν να τριγυρνάει στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Με βάση τα στοιχεία που είχαν φαίνεται πως ο δράστης έβρισκε κοπέλες σε διάφορα μάρκετ. Αναγκάστηκε να καθίσει σ αυτή την παρωδία γιατί δεν θα άφηνε μόνη της την Μυρτώ. Όλο αυτό δεν θα οδηγούσε πουθενά και το ήξερε.
<<Τρείς ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως έπρεπε να πάμε στο βιβλιοπωλείο. Έχει πολλούς τέτοιους εκεί.>> άκουσε από δίπλα του τον Κολπέπερ να μουρμουρίζει.

Λίγο μετά σ έναν απ τους διαδρόμους ένας άντρας πλησίασε την Μυρτώ.
<<Κοίτα εδώ, αυτός ο άντρας την πλησιάζει.>> είπε στον Κολπέπερ και του έδειξε τον άντρα στην οθόνη. Ο άντρας ζήτησε από την Μυρτώ τσιγάρο <<Κολπέπερ.>> του είπε ξανά και ανέβασε την φωνή απ το μικρόφωνο της Μυρτώς.
"Μένεις εδώ κοντά;" την ρώτησε ο άντρας.
"Δεν τα λέω αυτά συνήθως." του απάντησε η Μυρτώ.
"Καλά κάνεις. Είσαι κούκλα." συνέχισε ο άντρας.
"Ευχαριστώ."
Ο άντρας έκανε πως κοιτάζει αλλού κάνοντας την Μυρτώ να κοιτάξει πίσω της και έκανε κίνηση για να πιάσει την τσάντα της Μυρτώς.
<<Πάμε!>> φώναξε ο Κολπέπερ στον ασύρματο.
Ο Πάρης βγήκε έξω από το βαν, έβγαλε το όπλο απ την θήκη της ζώνης του και έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Let's talk about, 𝒄𝒓𝒊𝒎𝒆.Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα