Hoofdstuk 1

13 0 0
                                    

~ De Wegisweg~

"Hallo Felice Wemel."
Ik sckrik zo hard van de diepe stem bij mijn oor dat het boek, dat ik aan het lezen was, op de grond valt. Maar wanneer ik mijn kamer rond kijk en niemand zie, neem ik het terug van de grond. Eerst denk ik dat ik me het gewoon heb verbeeld totdat plots een onzichtbare hand mijn boek terug uit mijn handen trekt. Dan dringt het tot me door welke idioot in mijn kamer staat.

"James Sirius Potter!" roep ik kwaad. Lachend doet mijn beste vriend de mantel van zich af en laat zich op mijn bed zakken. 2 jaar geleden heeft hij van zijn vader de onzichtbaarheidmantel gekregen. Er gaat geen week voorbij dat hij hem niet gebruikt. Is het niet om een grap uit te halen of iets te stelen van zijn vader, dan is het wel om mij te doen verschieten.
Uiteindelijk, wanneer ik ben bekomen van de schrik begin ik toch een beetje mee te lachen met James. Hij gaat rechtop zitten en geeft mij mijn boek terug.

"Sorry, Felice." zegt hij met een sarcastische toon. "Eerst was ik van plan om gewoon binnen te vliegen maar toen ik zag dat je zo diep verzonken zat in je boek besloot ik om het toch anders te doen." Hij kijkt me met een ondeugende grijns aan. Dan pas heb ik door dat zijn bezem op de grond ligt.

"Ooit ga je me nog eens een hartaanval bezorgen, Potter. Dan ben ik dood. En wat zou jij dan zonder mij moeten doen?" nu grijns ik. De zwartharige jongen voor mij rolt zijn ogen. "Kom op, Felice. Daar zijn neven toch voor?" Ik negeer zijn opmerking en ga verder lezen.

Maar veel kans krijg ik daarvoor niet want opnieuw trekt hij het boek uit mijn handen.

"Hey Boekenworm!" Chagrijnig kijk ik hem aan. "Ben je vergeten welke dag het vandaag is ofzo?" Ik denk na en heb werkelijk geen idee. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik zo iets vergeet. Mam zegt dat ik dat van pap heb. Hij vergeet ook altijd wel welke dag het is.

"Vandaag gaan we naar de Wegisweg, Wemel! Binnen een paar dagen gaan we al terug naar Zweinstein en ik vermoed dat jij wel je boeken wilt hebben." Meteen gaan mijn ogen verbaasd open.

"Was dat vandaag?! Shit! Sorry James. Helemaal vergeten. Pap zit momenteel op zijn werk en mam is naar de winkel. Geef me 5 minuten en dan kunnen we vertrekken."
Ik wist dat ik had afgesproken om met James naar de Wegisweg te gaan maar ik was vergeten dat dat vandaag was. Mam had gezegd dat ze me het ging laten weten. Waarschijnlijk hangt er nu beneden een briefje op de koelkast omdat ik haar nog niet heb gezien vandaag.

Zo snel als ik kan schrijf ik even een briefje waar op staat dat ik met James inkopen voor school ben gaan doen. Als ik beneden kom om het daar in de keuken te leggen zie ik inderdaad een briefje hangen op de koelkast dat zegt: Felice, vergeet niet dat je vandaag met James hebt afgesproken!

Ik pak snel ook een paar Galjoenen en Sikkels die pap had klaargelegd voor mij. Wanneer ik alles in een zak gestopt heb loop ik opnieuw naar boven om James te gaan halen.

"Zo, is mevrouw de boekenworm eindelijk klaar? Dan kunnen we vertrekken." James wilt al op zijn bezem stappen maar ik houd hem tegen. "Ahahah. Nee. We gaan niet vliegen James. Je weet dat ik niet graag vlieg. We gaan met de haard." James kreunt luid. "Komaan Wemel! Vliegen is geweldig! Ooit zal je het eens uit noodzaak moeten doen en dan heb je niet de keuze om met de haard of wat dan ook te gaan. Dit is alvast om eens te oefenen."

Ik schud koppig mijn hoofd. "Als ik ooit uit noodzaak moet gaan vliegen, James, zal dit waarschijnlijk pas zijn als wij afgestudeerd zijn. Dan kan ik verdwijnselen en moet ik niet vliegen. Dus nee. We gaan met de haard." Vastberaden stap ik mijn kamer uit met een mopperende Potter op mijn hielen.

Wanneer we beneden voor de haard staan pakken we beide wat brandstof.

"Jij gaat eerst." zeg ik tegen mijn beste vriend. Hij trekt vragend een wenkbrauw omhoog.

Heart of Ice || HP fanfictie ||Where stories live. Discover now