sekiz

1.4K 225 79
                                    

"tobio gelip bizi alacağını söyledi. seni evine bırakırız, olur mu?" doktor artık bir problem olmayacağını ve çıkış yapabileceklerini söylemişti. yine de kei'nin kafasına dikkat etmesi gerektiğini de eklemişti. şimdi de tadashi sarışın çocuğu eve götürmek için ikna etmeye çalışıyordu.

"güvenmeli miyim?"

"gerçekten iyi araba kullanır. ayrıca seni kaçırmak gibi niyetim de yok, onu kastettiysen." bunu dedikten sonra gülmüştü tadashi, kei de gülümsemeden edemedi. "kaçıracak olsaydım çoktan kaçırmıştım, değil mi?" şimdi suratında sevimli bir gülümsemeyle sarışın çocuğun gözlerimin içine bakıyordu.

"bunların hepsi güvenimi kazanmak için bir plan olabilir." kei ona katılmaktan alıkoyamamıştı kendini. bunun üstüne güldükten sonra eşyalarını toplayıp hastaneden çıktılar. kei hâlâ kararından tam emin olmasa da ev arkadaşı keiji ailesinin yanında olduğu için bundan daha iyi bir seçeneği yokmuş gibi gözüküyordu. ayrıca tadashi fazlasıyla suçlu hissettiği için kei tek kalırsa aklının kalacağı ortadaydı.

bir süre bekledikten sonra otoparkta gördüğü arabayı görünce hareketlendi kei. tadashi onun bu kadar dikkatli olmasına şaşırmıştı. tobio ise arabayı oldukça başarılı bir şekilde park edip arabadan indi. onlara küçük bir selam verdikten sonra tadashi'ye sarılmıştı hafifçe. kei tanıştıktan sonra hep beraber arabaya bindiler. tobio haklı olarak tam olarak olanı anlatmalarını istemişti.

"sen arabayı almamı söyledin, ben de stresliydim." tobio şaşırmış gözükmüyordu, çocuk araba kullanmaya alışamıyordu. "kei o sırada arabanın arkasından geçiyormuş, kontrol etmeyi unutup arabayı çıkartmaya kalkınca çarpmış oldum. neyse ki çok yavaştım ama yine de dengesini kaybedip düştü." tadashi olan biteni suç üstünde yakalanan bir çocuk edasıyla anlattıktan sonra düştü.

"ehliyetine el konması taraftarıyım." kei konuşunca tobio dikiz aynasından bakıp gülümsemişti.

"o da böyle söylüyor zaten. oturup karşılıklı beni gömün bari. shoyo olsa böyle yapmazdı." tadashi dudaklarını büzmüştü.

"shoyo seni hiç araba kullanırken görmedi, görse de böyle söylemez çünkü kibar bir insan. bu haklı olduğumuz gerçeğini değiştirmez." tobio gözlerini yoldan ayırmadan konuşmuştu. daha sonra kei yolu tarif etmeye başladığı için tadashi sessiz kalmak zorunda kalmıştı. aslında zaten verecek bir cevabı yoktu çünkü tamamen haklılardı. o ehliyeti ona kim, niye vermişti?

easier | tsukiyamaWhere stories live. Discover now