KAPITOLA 5

4 0 0
                                    

Už nadišiel ten čas. Bála som sa toho, čo mi chce Ben zas povedať. Keď som prišla do parku, Ben ma tam už ako obvykle čakal. Nemohla som si nechať pre seba štipľavú poznámku a tak som ju povedala: „Tak čo, už sa so mnou bavíš pán Žiarlivý?" Asi som ho urazila, lebo len prekrútil očami a dal ruky dole, keďže ma chcel objať ako je zvykom. Ale nevyprovokovalo ho to, takže povedal: „Aj ja ťa zdravím, milé ako si z citov človeka robíš srandu. Tak k veci. Išiel som dnes za Travisom, lebo chcem ho spoznať, a na prvý pohľad sa vidí ako nejaký namyslený lámač babských sŕdc, ale je to taký v pohode týpek. Asi sme si s ním s chalanmi sadli. Len som ti chcel povedať, dávaj si naňho pozor. Príliš skoro si sa naňho namotala a ľahko ti môže zlomiť srdce. A chcel som sa ťa ešte spýtať, nevravela si Mary nič o našom minulom rozhovore, či áno?" Akože vážne? Zlomiť srdce? Vidí tu niekoho kto je doňho zamilovaný? Áno, priznám sa, páči sa mi, ale žiadne nádeje si nerobím, ani lásku za tým nevidím. Pane bože, daj mi silu nezabiť ho za tieto jeho "rady".
„Som rada, že sa s ním chceš spriateliť a spoznať ho. A nikto sa tu na nikoho nenamotal, mám ho rada ako kamaráta a to je tak všetko. Chcem ho lepšie spoznať, veď sme sa sotva zoznámili, takže nechaj si tie svoje prednášky pre seba. Asi si zabudol aký si dávam pozor na nových ľudí, obzvlášť na chalanov. A nie, Mary som nič nepovedala. Ale popravde nepáči sa mi, že máme pred ňou tajnosti, mám taký pocit, že máme akúsi krízu. Ale nevadí, musí to prejsť, lebo mi chýba, že sa s nami v škole nebavíš, a nás nepekne ignoruješ. Takže od zajtra sa nehraj na urazeného a na ignoranta. Nepristane ti to."
Videla som na jeho tvári náznak úsmevu, keďže sa mu tam objavila jeho sladká jamka. Dúfam, že vážne od zajtra sa budeme baviť ako niekedy.
„No okej, prepáč, ale chápeš, proste žiarlim. Dobre nechajme to tak, od zajtra už nebudú žiadne ignorantské ksichty. A ďakujem, že si
Mary nič nepovedala. Len mi sľúb prosím, že sa mi budeš viac venovať v blízkosti Travisa, lebo vážne v takéto momenty by som najradšej zobral otcovu brokovnicu a všetkých postrieľal." – dodal už so smiechom.
„Okej, Ben sľubujem, len ja už musím ísť, predsa mama ešte nie je doma takže mám určitú zodpovednosť no. Ahoj, ľúbim ťa viac ako paradajky, a menej než pukance." – sľúbila som mu to a postavila sa, lebo som už vážne chcela ísť domov. Konečne po dlhom čase sme obnovili naše objatie a Ben mi len pošepkal do ucha: „Toto vyznanie som dlho nepočul, som rád, že sme v pohode, aj ja teba ľúbim, aj viac ako pukance, ahoj." Viac ako pukance, Všetci traja neznášame paradajky a milujeme pukance, takže sme si dávno ešte zvolili toto "vyznanie". Prestali sme si tak vravieť, lebo oni naňho možno aj zabudli, ale ja nie, a konečne som ho obnovila v správny čas. Ale tým "viac ako pukance" myslel asi, že ma vážne ľúbi. Čo mám len robiť. Nechcem mu zlomiť srdiečko, ale zároveň ani si pokaziť náš super vzťah. Keď si len predstavím, žeby tým môžem prísť o celé spoločné detstvo, tak tá predstava ma vážne desí. A pritom, necítim to čo on ku mne. Musia jeho city odísť. Keby som len vedela ako.
Ďalšie dni sme sa s Benom bavili ako za starých čias. Travisa sa snažil ignorovať, ale nešlo mu to keďže bol často pri nás. Provokoval ma, stále sa mi hral s vlasmi, až som mala pocit, že so mnou flirtuje. Bavili sme sa o tom aj s Mary, ale ona mi len stále vravela, že po mne ide. Nepripúšťala som si tú myšlienku, ale priala som si aby to bola pravda. Ben potom si to nevšímal, ale keď toho bolo pre neho príliš, odišiel. S Mary sme si to nevšímali, ona stále na mňa pozrela a ja som len mykla plecami nech ho nerieši. Nevedela to čo ja, aj keď by už konečne bol vhodný čas jej všetko povedať. S Nickom sme sa stretávali na chodbe a bolo vidno na ňom, že sa mu Mary páči. Ona to trochu zakrývala, ale veď ju už nejaký ten piatok poznám, takže som to hneď vedela vyčítať. Navyše sa mi s tým aj stále zdôverovala. Naposledy sme sa bavili aj o tom, že ako je možné, že sme sa za taký krátky čas mohli zamilovať. Od začiatku školy už ubehol skoro mesiac. Ale ani sa nečudujem no keďže sme sa s nimi bavili každý deň. Možno to ešte nebola taká veľká láska, ale istá náklonnosť v tom už bola sakra dlho.
Raz som išla do školy na peši, pretože chalani mali v škole voľno a otec ostal s nimi doma. Keď som prechádzala cez jednu ulicu, začula som za sebou hučanie motorky. Bol to Travis a Nick. Zastavili pri mne a pozdravili sa. Travis povedal: „No čo nechceš zviesť? Do školy je to ešte kúsok." Panebože! Čo mám robiť? Mám nasadnúť? On sa m spýtal či nechcem zviesť? Nie je to sen? Bola som celá v rozpakoch tak som povedala: „Čaute chalani, hm, a unesie ma to?" – preboha Emilly Hiwellsonová, mohla si byť taká trápna? Nick so smiechom odpovedal: „Neprídeš mi ako nejaká dvesto kilová babizňa čiže určite" „Sadaj a nevymýšľaj, nie aj tak neberiem." – povedal Travis a ja som nasadla. Cítila som sa ako v romantickej scéne. Hej, asi kukám veľa romantických filmov ale bolo to pre mňa niečo úžasné. Držala som Travisa silno za pás a čuchala jeho pôvabnú vôňu. V jeho blízkosti mi bolo vážne dobre.
Keď sme prišli pred školu, Mary ma už čakala. Jej prekvapený výraz bol na nezaplatenie. Ale keď si všimla, že za nami prišila jej "láska", bola už úplne namäkko a pribehla k nám, celkom odvážne oproti včerajšku.
„Preboha čo to nevidím, Emilly Hiwellsonová na motorke. Ďakujem ti Travis, že si ju doviezol živú. Zdravím ťa Nick. Vyzeráte ako
z nejakého filmu, sexi motorkári v koženkách s nejakou ešte viac sexi dámou vzadu." – privítala nás Mary a všetkých rozosmiala.
„Dievčatá, dnes si dáme jazdu s dvomi sexi dámami vzadu, prídeme pre vás o šiestej a poobede ma počkajte, ukážete nám kde bývate, veď predsa nebudete za nami chodiť vy" – povedal Nick a ja som sa iba pozrela na Mary, ktorá keby môže začne skákať od radosti. V pozadí som zazrela Bena, pozeral sa na nás a bolo vidno, že už peknú chvíľku, ale keď sa nám pohľady stretli, išiel rýchlym krokom do školy.
„Platí, len teraz musím bežať, vás dvoch čakám v triede a teba po škole, zatiaľ sa maj." – odpovedala som Nickovi a rýchlo bežala za Benom.
Keď som dobehla za Benom, zozadu som ho zastavila a vytočila smerom ku mne. On na mňa vybehol: „Čo zas chceš? Nedávno sme sa o niečom rozprávali a nedodržala si to. Ak ma chceš vyprovokovať, podarilo sa ti to. Nemáme sa o čom baviť." „Ale máme, nezdá sa ti to trochu blbé ako sa správaš? Pochop, že sú to len kamaráti, zato, že ma Travis hodil do školy musí byť môj frajer? A áno dohodli, ale to skôr ty si nič nedodržal, a to je ešte len ráno. Do riti Ben spamätaj sa! Ani John tak nežiali na Charlie čo spolu chodia ako ty na Travisa. Už to preháňaš. Mal by si sa nad sebou zamyslieť." – vybuchla som a Ben len so smutným pohľadom dokončil: „Fajn, skončila si? Daj mi na chvíľu pokoj, povedz to aj Mary, vymysli si hocičo, že mám zlé obdobie alebo čokoľvek iné, veď na to si expert, len mne dajte pokoj, maj sa, a pekné rande." Môže byť niekto taký sebecký a myslieť len na seba? To fakt nemôžem mať iných kamarátov okrem neho? Sklamal ma. Mary poviem pravdu, ale dnes určite nie, nedám si pokaziť predsa svoje "rande" ako to nazval.
Cez prestávku za mnou prišiel Travis a spýtal sa ma: „Dúfam že nevadí tvojmu kamošovi, že sa so mnou bavíš či áno?" Nevedela som mu nato odpovedať, tak som musela zaklamať: „Nie nevadí, len nie je zvyknutý, že sa bavím aj s inými chalanmi okrem neho, vieš, stále sme sa s Mary bavili len s ním. Ale nerieš to, jeho to prejde."
„Okej, tak pohode." – povedal Travis a viac to našťastie neriešil. Nasledujúca hodina bola voľná, tak sme mali konečne s Mary čas prebrať čo sa ráno udialo.
„Tak čo slečna motorkárka, ako sa jazdilo?"- podpichla do mňa Mary.
„Super, som strašne rada za toto ráno, keby mali chalani častejšie voľno" – zasmiala som sa a išla som podpichnúť do Mary ja: „A ty ako si spracovala novinku, že máš ísť večer na rande s pánom Adamsom na motorke?"
„Ani nevrav, stále to neviem stráviť. Je to vážne tak? Nesnívalo sa mi? Asi som sa doňho vážne buchla. Emilly, zlatíčko moje najväčšie pomôž mi." – prosila ma Mary so smiechom.
„Ach, veľa odo mňa chceš. Ja sama ešte neviem stráviť fakt, že som išla ráno na motorke, a dokonca s mojou novou platonickou láskou." – pousmiala som sa a pozrela sa naňho ako si tam niečo kreslí po zošite.
„Platonickou? Podľa mňa sme už dávno zamilované ako z tvojho filmu Ďaleko za morom, kde sa uskutočňovali samé lásky na prvý pohľad." – povedala šibalským úsmevom Mary.
„Asi máš pravdu, ale.. trápi ma Ben ako mu vadí, že sa bavíme
s inými chalanmi. Je neskutočne žiarlivý." – povedala som to tak naschvál aby si Mary nič nedávala dokopy.
„Ach nerieš ho, jeho to prejde. My si dnes musíme užiť naše dvojité rande haha." – povedala zasnívane Mary. Je to fakt úžasný človek.
Po škole nás čakali chalani. Mala som veľký stres či sa nejako opäť nestrápnim. Niečo sa rozprávali ale keď nás Nick uvidel hneď nás vítal s úsmevom na tvári. Neviem či je to móda, ale títo moji kamoši majú božské úsmevy, myslím tým aj Bena.
„Tak čo dievčatá, môžeme ísť?" – opýtal sa Nick a ja som nechápala kam chcú ísť.
„A kde máme ísť?" Mohla som sa to spýtať? Po tej otázke mi úplne doplo, že nás chcú hodiť domov, aby vedeli kam majú po nás večer prísť. Ja som tak vedela, že poviem nejakú somarinu.
„No veď predsa preč zo školy." – zasmial sa Travis.
„Jasné, poďme." – dodala Mary a štuchla do mňa na náznak aby som sa konečne pohla. Vonku sme nasadli chalanom na motorky
a navigovali ich na cestu domov.

It was just a few momentsWhere stories live. Discover now