del 2 The phone call (Ellie)

19 2 0
                                    

Äntligen är skolan över och jag kan gå hem men jag kan inte gå hem ensam för att Cameron springer framme till mig när jag går ut igenom dörren, "vill du ha sällskap när du går hem jag menar vi bor ju på samma ställe" frågar Cameron med ett leende "nä det är lugnt" "jag kommer gå med dig ändå, så hur var din första dag" jag blev förvånad för att han frågar en snäll fråga han brukar aldrig vara på detta sättet "den var helt okej jag menar jag fick en ny vän" "den där brunetten" "ja och hennes namn är Quinn" jag tittar på honom och han ler "hon ser ganska bra ut du borde presentera henne till mig någon gång" "jag ska tänka på det" jag tar upp min telefon och skriver till Quinn "SOS behöver hjälp ring mig nu" jag hoppas att hon ringer snart för jag hör hur Cameron pratar på. Äntligen svarar hon "va vad har hänt" "om du ringer så kommer du veta".

Quinns namne dyker upp på skärmen "Quinn ringer jag måste svara men vi ses" säger jag till Cameron "okej ja jag antar att vi kommer ses" svarar han och jag börjar gå snabbare och svarar "Tack för att du ringde" och blir väldigt lättad "men vad är det som har hänt" "inget allvarligt jag ville bara inte prata med en viss person" "vem då" hon är verkligen en nyfiken person "Cameron" "va vad ville han" "han undrade om jag ville ha sällskap" "Jaså men hur gick det"  "vi pratade bara i nästan 10 min och glad att det inte var mer än så" jag ser hur mitt hus dyker upp bland träden och Quinn säger "jag är glad att jag kunde rädda dig men jag måste lägga på nu men vi ses i morgon" "ja det gör vi, hejdå".

när jag kommer fram till dörren så är det låst äntligen ensam hemma tänker jag. När jag har tagit av jackan och skorna går jag till köket och kollar vad som finns i kylskåpet och i skafferiet och till slut hittar jag något gott, jag sätter mig i soffan och sätter på teven och det är Dr. Phil  efter en stund somnar jag på soffan. jag vaknar av att dörren öppnas och jag kollar på klockan den är 19:23 jag har sovit i nästan tre timmar, jag ställer mig upp och går till hallen där mamma och pappa står. 

Mamma ger mig en kram och frågar "hur har det gått för dig i dag"  "jo det gick bra" svara jag och släpper taget om mamma "det var nog för att ja gav dig den målningen i  morse"   jag skrattar "ja det var det nog, men jag ska gå upp" jag går mot trappan och mamma frågar om jag vill ha mat och det är väl självklart att jag vill det.

Det har gått några dagar nu och det är fredag och jag står i duschen och funderar vad jag ska på mig och bestämmer att jag ska ha byxor så jag behöver inte raka benen, jag sätter på mig ett på ljusa jeans och en svart tank top  som går till midjan och ett par svarta buffalo skor. Jag går till skolan tiden går så fort så att jag är redan på väg hem och Quinn ringer mig medans jag går hem "hej jag hoppas att du inte har några planer för kvällen för vi ska på en fest jag kommer till dig klockan sju så gör vi oss redo" det är det ända hon säger och lägger på innan jag hinner säga något.   

huset bredvidWhere stories live. Discover now