@JaneWalsdorf

113 19 0
                                    


Odkud ses dozvěděla o aplikaci Wattpad?

O aplikácii mi povedala spolužiačka zo základky, ktorá už dlhodobo čítala moje príbehy, ktoré som si písala do zošitka. Dosť sa jej páčili, takže mi navrhla, či nechcem skúsiť túto platformu.

Kolik ti tehdy bylo let?🦉💙

V tej dobe som mohla mať tak 12-13 rokov

Co se týče tvých začátku, o kolik myslíš, že se tvůj styl psaní posunul a co k tomu bylo potřeba? Čtení nebo procvičování psaní či specializované kurzy?

Keďže sa už dlhšiu dobu chystám opraviť tie chujoviny, čo som písala ako malá, tak môžem povedať, že vo svojom písaní vidím naozaj veľký posun. Nie len po pravopisnej a gramatickej stránke, ale aj po štylistickej. Keď si zoberiem, že na začiatku moje príbehy mali veľmi urýchlený dej a opisovala som ich iba zvonku(prirovnala by som to k pozeraniu filmu), tak teraz sa viac zameriavam na detaily a samotné postavy, kedy sa snažím opisovať ich vnútorné pocity, myšlienky a celkovo ich charakter, ktorý nie je jednotvarý ako na začiatku. Samozrejme sa snažím úplne vyhnúť Mary-sue postavám.

A čo bolo k tomu potreba. Rozhodne neustále písanie rôznych myšlienok, ktoré mi zrovna napadli. A taktiež určite k tomu prispelo čítanie kníh, kedy som sa začala viac zameriavať na celkovú štruktúru, ktorú som potom začala prenášať do svojich príbehov.

Covery si k příběhům děláš sama nebo máš šikovné pomocníky?💙🦉

Covery si robím čisto sama, keďže som ten typ človeka, ktorému je nepríjemné, keď otravuje druhých s prácou, ktorú si môže spraviť sám.

Je povídka, na kterou jsi z nějakého důvodu nejvíce pyšná?

V tomto smere mám dve poviedky, na ktoré som naozaj pyšná. Prvá je God of Death. Tento príbeh bol jeden z mála, ktorému som sa začala venovať do hĺbky a ktorý nebol až také klišé ako tie pred tým.

A mojou druhou láskou je príbeh Another, ktorý bohužiaľ má na Wattpadu zverejnené iba dve kapitoly a ja sa neviem pohnúť ďalej. Príbeh mám už viac-menej dlhé roky vymyslený, no stále neviem prísť na to, ako by som začala. Čo ma dosť mrzí, keďže podľa môjho názoru by mohol mať ten príbeh potenciál.

Zamilovala ses do nějaké že svých postav? Jak vypadá a jak se jmenuje?

Ak by som mala brať zamilovanie v pravom slova zmysle, tak nie. Ale môžem povedať, že dosť zbožňujem svoju hlavnú hrdinku(jej meno je Sarah) z Another, keďže je to presný opak mňa a robí veci, ktoré by pre mňa boli ťažké spraviť. Samozrejme do nej vkladám aj niečo zo seba, prevažne teda moju inteligenciu(viem znie to naozaj narcisticky), čo búra všetky predsudky o blondínach(nechcem teraz uraziť, tie blondínky, čo sú naozaj chytré.)

Stalo se ti někdy, že jsi měla s nějakou svou postavou odvážnější sen?

Ano a veľakrát. A koľkokrát som nebola iba v úlohe ženskej postavy.

Co se týče té peprnější části, zkoušela jsi někdy psát erotické povídky či jen scény ve svých knihách? 🦉💙

Priamo v knihách, čo mám zverejnené na wattpadu, tak nie. Proste nehodilo sa mi to do príbehu a ani nemám v pláne to tam moc strkať. No mám pár poviedok tak zvane v "šuplíku", ktoré sú trocha(veľmi) peprnejšieho charakteru. Ale zjavne nikdy neuzrú svetlo sveta.

Co se týče této části, chtěla bys nám ukázat něco málo z díla?🦉💙

Pomaly ju otočila a uprene sa pozrela do okúzľujúcich jantárových očí, ktoré patrili tomuto monštru.

„Prosím, nerob to," pokúsila o to, aby ju neznáme stvorenie nechalo na pokoji.

Márne.

Obluda bez akéhokoľvek varovania zacvakla svoje tesáky do jej ramena a začala s ňou hádzať ako s handrovou bábikou. Dievčina chvíľu vrešťala ako zmyslov zbavená, no nakoniec upadla z neznesiteľnej bolesti do bezvedomia. Príšera ju pustila zo svojich spárov na zem. Veľkú labu s ostrými pazúrmi jej položila na brucho. Chvíľu ju to súcitne pozorovalo, akoby ľutovalo svoj čin, no napokon trhlo.

Ouuuuuuu💙🦉🦉

Při psaní těchto scén přemýšlíš hodně nad odezvou od čtenářů?

Skôr premýšľam nad odozvou, čo sa týka celkového príbehu. Mám na mysli výber témy, jej realizáciu a celkové spracovanie. Čo sa týka scén, či už brutálnych alebo iných nad tým sa moc nepozastavujem. Chápem, že niekomu sa to nemusí páčiť a príde mu to nechutné. No akosi to patrí ku mne a ku mojej tvorbe. Samozrejme vypočujem si dotyčného názor a pre budúci príbeh si zoberiem z toho isté ponaučenie. A to, že by som mala dopredu upozorniť, že niečo takéto sa bude v texte vyskytovať.

Bála ses někdy jejich reakce nakolik, že jsi uvažovala, že bys děj trochu pozměnila?

Nie. Reakcie čitateľov ma nikdy nedonútili zmeniť dej príbehu. Teda ak nepočítam reakcie, ktoré sa vyskytli pri scénach, ktoré nedávali moc logiku, kedy som po spätnom čítaní sama uznala, že je to blbosť a nechápala, ako som to mohla prehliadnúť.

Když se ještě vrátíme k erotickým scénám, jak rozsáhlé byly? A jakým stylem napsané, jemné nebo náružiější?😁💙🦉

Znova sa budem vracať k vete "záleží od nálady". No poväčšinou to boli naozaj rozsiahle opisy, pričom som dosť zachádzala do detailov, nie len v opise samotného aktu, ale aj po citovej a nazvyme to myšlienkovej stránke. Niekto by tie príbehy čítal, by sa možno pozastavil na tým, prečo sa v tom tak patlem. No myslím si, že človek by mal brať do úvahy všetko okolo toho, aby to nevyzeralo ako prach obyčajné, laciné porno.

A čo sa týka štýlu, tak mám poviedky, čo sú jemnejšieho charakteru, ale nájde sa medzi nimi aj veľmi náruživý akt. Občas ma aj prekvapí, čo som to vlastne napísala bez toho, aby som mala s takýmito vecami akékoľvek skúsenosti.

O čem byla tvoje úplně první povídka? A co se týče erotických momentů, kdo ve scéně vystupoval?🦉💙

Moja úplne prvá poviedka bola o dievčati, ktoré malo v sebe démona a dostalo sa do organizácie, ktorá chcela zvrhnúť inú organizáciu ovládajúcu svet. A tým vlastne chceli oslobodiť celý ľud. Ako malá som z toho bola nadšená, no teraz keď som spätne ten príbeh čítala, tak krútim hlavou nad tým, ako som taký dobrý nápad mohla pokaziť. Čiže dúfam, že sa jedného dňa dostanem k oprave celej "knihy".

A k tvoje druhej otázke. Som človek, ktorý v tomto smere dosť experimentuje a nebudem sa tajiť tým, že v mojich erotických príbehoch vystupovali jak heterosexuálne páry tak aj homosexuálne. Samozrejme všetko boli moje vymyslené charaktery, keďže netrúfla som si do svojich príbehov zaradiť reálne žijúce osoby.

Co je tvým největším snem dokázat ve světě spisovatelů? Co bys ráda svým čtenářům předala?

Mojim najväčším snom je napísať knihu, v ktorej by sa čitatelia našli a inšpirovalo by ich to k tomu, aby sa vedeli postaviť zoči voči ku svojim problémom a dokázali ich poraziť. Aby videli, že nie sú na určité situácie sami.

Profil: JaneWalsdorf

Příběh: Sladké sny
Anotace:

Nech sa páči :)

„Kto skutočne si?"

„Vy neviete?"

„Jay?!"

„Poznáte ma lepšie ako ostatný."

„Nie! To nie je pravda!"

„Ale je. Vrátil som sa. Musel som!"

WATTPAD SPISOVATELÉ [OTEVŘENO]Kde žijí příběhy. Začni objevovat