Shit happens. Move on.

8 0 0
                                    

Ce ar fi dacă ți-aș spune că limitarea emoțiilor tale ți-ar putea aduce beneficiul unei vieți mai puțin limitate și eficiente?

Nu o iau pe ocolișuri. Cea mai eficientă metodă de a-ți face mai mult timp pentru tine și pentru tot ceea ce te face fericit a fost mereu sub nasul tău. Tot ce trebuei să faci este să înveți să recunoști și să hotărăști care dintre emoțiile pe care le simți sunt benefice pentru tine și care dintre ele nu. 

Unii ar spune că este perfect normal și necesar să simți sentimentele negative, să simți durerea pentru a reuși să apreciezi fericirea și momentele pozitive din viața ta. De ce ți-ai dori să simți durerea, nefericirea, suferința? De ce nu te-ai putea bucura de o stare de fericire normală și constantă în viața ta? Nu ți-ar fi de mai mare folos o stare constantă sau prea puțin alternantă pe plan emoțional? Ai avea dublul timpului alocat ție, ți-ar fi mult mai ușor să te concentrezi asupra ta și asupra celor din jurul tău. 

Până acum ți-am prezentat doar o idee teoretică. Cu siguranță în practică vor interveni sentimentele pe care intenționăm să le limităm, spre binele nostru. Există o cale prin care vei reuși să îți faci ordine în suflet. Trăiește clipa! Dar nu în sensul clasic de a te fi lăsat dus de val, ci gândește și fii prezent în fiecare moment. Fii acolo în fiecare clipă. Până la urmă este viața ta, trăiește-o. 

Cum reușim să scăpăm de supărare? De furie? De tristețe? 

În momentul în care trăiești una dintre sentimentele negative care consideri că nu își are locul în viața ta într-o măsură atât de mare precum o are acum, oprește-te. Privește din exterior situația și întreabă-te dacă merită acest sentiment să îți pierzi acel timp din viața ta, trăind asta. Întreabă-te dacă situația în sine merită asta, dacă tu ai vrea să te vezi și peste ani de zile persoana care să se lase stăpânit de un astfel de sentiment. Întreabă-te ce ai putea face mai bun cu acel timp al tău, ce sentimente ar merita să existe în viața ta, în locul acestuia. Dacă răspunsul tău te convinge pe tine însuți că ai lucruri mai importante de făcut cu timpul tău, acționează. Convinge-te, pe bună dreptate,  că oricum ceea ce simți tu în momentul respectiv nu este sentimentul în sine. Atunci când te simți trist, supărat, demoralizat, tu nu continui să simți asta. Ceea ce faci tu este să prelungești acea stare, plângându-te de ceea ce ai simțit înainte. Trecutul nu îl poți schimba, așa că tot ceea ce faci tu este să îți pierzi timpul amintindu-ți despre un moment din trecut care nu îți servește niciunui folos și pe deasupra, îți afectează într-o direcție negativă și prezentul.

Fă ceea ce ar face orice persoană care știe cum să își trăiască prezentul: treci peste! Tu nu ai nevoie de acel sentiment în viața ta. Tot ceea ce ai tu nevoie, ești tu. Profită de tine la maxim, bucură-te de tine, de persoana ta, de sufletul tău și trăiește-te. Ca tine ești doar tu și cel care se poate bucura de tine ești tot tu. Doar tu. Nu lăsa asta să se întâmple altfel. Ești excepțional, unic, diferit. Poate nu te descurci la artă, la sport, la matematică sau poate nu înțelegi oamenii. Pentru un moment poți fi toate asta. Sau ai putea fi persoana care se străduiește, care aduce zi de zi ceva bun la ea însăși. Tot tu ești și dacă te privești și din acest punct de vedere. Acesta este modul în care tu trebuie să te raportezi la tine pentru a reuși să evoluezi.

Nu mă înțelege greșit, nu îți cer să uiți părțile tale care te dezavantajează. Îți cer să le privești ca pe acele părți ale tale la care mai ai de lucrat. Dar în nici un caz asta să nu îți provoace pierdere de timp, jelind starea în care ești sau plângându-te de ele. 

Obiectivul Meu Sunt EuWhere stories live. Discover now