[ DC ] Green Arrow vs Darkseid

147 15 6
                                    

"Bazen çok uzaktaki insanları yumruklamak istiyorum."
- Oliver Queen

"- Oliver Queen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Yakışıklı, bekâr ve milyarder... Genç kızların rüyalarını süsleyen, paparazzilerin objektiflerinden eksilmeyen, bohem ortamların artist ve umarsız delikanlısı Oliver Queen hakkında kimsenin bilmediği bir şey vardır. Bu zengin hayat, göstermeliktir. Adamımız aslında geceleri yeşil kostümü ve maskesiyle Star City'de iyilerin dostu, kötülerin amansız düşmanı Green Arrow olarak sokakları devriye gezer. Dünyanın en iyi okçusu ve tam bir yakın dövüş ustası olmakla kalmayıp aynı zamanda sonsuza yakın parasını suçla mücadele etmesini kolaylaştıracak aletler ve silahlar üretmekte kullanır."


Gerçek adı: Oliver Jonas "Ollie" Queen

Müttefikleri: Batman, Hawkman,

Düşmanları: Brick, China White, Clock King

Takım üyelikleri: JLA, Outsiders

Ekipmanlar: Kostüm, yay ve birbirinden çeşitli oklar.

İlk görünme: More Fun Comics #73 (1941)


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


KULLANDIĞI 7 ÖNEMLİ OK

1. Standart oklar

2. Boks eldivenli oklar

3. Flash bombalı oklar

4. Yapışkan oklar

5. Buz okları

6. Patlayıcı oklar

7. Göz yaşartıcı gaz okları



ORİJİN HİKAYESİ

Hikayesi, gidişat açısından da yine Batman'inkine benzerlik göstermektedir. Son derece zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Oliver, bu zenginliğin getirdiği rahatlık sebebi ile baya vurdum duymaz, içkiye, partilere ve tabiri caizse karıya kıza düşkün, playboy bir genç haline gelir. Tabii bu dönemde onun örnek aldığı karakter Robin Hood'dur. Oliver, çocukluğundan beri ok ve yayla oynamayı baya bir sever. Ailesinin ölümünden sonra yıkıcı bir şok yaşayan Oliver, amcası tarafından büyütülür ve genç yaşta ailesinin sahip olduğu şirketlerin başına geçer. Ancak Oliver'ın hayatı, geçireceği bir kaza sonrası değişecektir.

Kahramanlar ve KötülerWhere stories live. Discover now