V

9 1 0
                                    

"Dragostea se naște în priviri,creste pe buze si moare in lacrimi."
-George Calinescu











Mergeam grabita pe strazile întunecate ale Londrei.Desi ora nu era una potrivita pentru o femeie singura pe strada,stiam ca doar eu puteam face acest lucru.O adiere rece a vântului imi misca gluga pelerinei din cap moment in care mi am pozitionat o mai bine mărind pasul.Cerul era întunecat,nicio stea nu strălucea si oarecum acest lucru ma bucura pentru ca nu era o seara favorabilă plimbării.Cu cât erau mai puțini oameni cu atat mai bine.
Câțiva picuri reci de ploaie imi ajunseseră pe fata

Ce i drept,ploaia imi mai lipsea...

Cand am ajuns la usa,m am asigurat de câteva ori sa nu fiu văzută si mi am tras pelerina mai bine pe umeri,am batut de câteva ori,încet dar sigur pentru ca nu stiam cine se va ivi de dupa aceasta.Inima imi bătea puternic,de emoție,de teama ca nu voi reuși mare lucru,sau mai cine stie ce...
Usa s a deschis si un fum gros de tutun m a lovit direct in fata.Persoana care a aparut de dupa usa m a intrebat scurt si la subiect pe cine caut iar dupa lamurirea primita m a poftit sa intru in casa.Scarile scartaiau sub presiunea pasilor mei iar fumul devenea tot mai gros si sufocant cu cat urcam,pe scari m am intalnit cu o alta persoana,o fata roscata machiata foarte strident,ceva tipic prostituatelor londoneze.
Odata ajunsa in incaperea de unde provenea fumul am privit curioasa cum arata,plina de rafturi cu carti,obiecte ciudate,stranii,canapele,o masa in mijloc si langa ea in picioare,o femeie de varsta mijlocie, cu parul aproape argintiu si fata brazdata de riduri semn clar al inaintarii in ani.O cunosteam,o mai vazusem,stiam prea bine cine e dar nu stiam daca ma poate ajuta in problema lui Margareth.


-Emily Smith imi trece pragul. spuse vazandu ma acolo.Cu ce ocazie ai venit draga mea?

Martha era o tamaduitoare sau dupa cum ar spune restul lumii o vrajitoare.Dar stia ce face,stia ce ierburi trebuie sa iei pentru orice afectiune,iti prepara leacuri,cand Margareth fusese atat de bolnava incat ne am gandit toti ca pana aici i a fost,mama s a dus in secret la Martha pentru a i spune si a i cere ajutorul,bineinteles fara sa afle tata care impartasea opinia tuturor cum ca e o vrajitoare. Cine mai credea in asa ceva in secolul asta?

-M ai recunoscut? Sunt surprinsa.

-Ce te aduce in casa mea,domnisoara Smith? Ah,sa nu uit,sa te felicit pentru nunta.In curand va trebui sa ti spun doamna Brown. chicoti ea 

-N am timp Martha.

-Am inteles.Banuiesc ca problema este aceeasi ca acum cativa ani asa ca o sa ti dau.....

-De fapt,nu...  o intrerup facand o sa se uite surprinsa la mine

-Dar?

-Un avort.

-Emily Smith nu pot sa cred! Tocmai tu?

-Nu eu...e vorba despre altcineva.Spune mi! Poti sa rezolvi?

-Ah,ai venit la cine trebuie.Te pot ajuta numaidecat. moment in care ia o sticluta de pe raft si mi o intinde

-Ce este? intreb mai mult din curiozitate

-Ceai din frunze de zmeura rosie,daca bea 3 picaturi din el in fiecare zi are toate sansele sa piarda copilul,dar nu tot odata.Tine minte! 3 picaturi! Atat. 

P.S.: I Love YouUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum