~Célok~

99 4 1
                                    

   Azt gondolom, hogy az első dolog, amit tisztázni kell azok a célok. Hogy mit szeretnél elérni.  Ha szeretsz írogatni füzetbe vagy naplóba akkor írd oda, de megfelelő hely erre a telefonban a jegyzetek vagy ahol csak szeretnéd.

Íme az én céljaim:

*lefogyni, vagyis 52 kilósnak lenni
*egészségesebben étkezni
*szebb körmök
*szebb arc (nem szétnyomizva)
*prodoktívabb napok
*kedvesség, segítőkészség
*tiszta szoba
*több alvás
*boldogság :-)

  A következő dolog, ami szerintem fontos az az, hogy kifejtsük alaposan, hogy milyen módon szeretnénk elérni változást, gyűjtsünk motivációt, mind kép, mind videó formájában. Emellett határozzuk meg azt az idő közeget, amíg céljainkat szeretnénk teljesíteni. Ezzel ne értsetek félre! Nem horribilis, szinte lehetetlen intervallumot kell megadni, hanem teljesen reálisat, elérhetőt.

Például nekem ez az időpont: június

Én jelenleg 62 kg vagyok. A magasságomhoz viszonyítva ez eléggé sok, ugyanis 158 centi vagyok. Tudom, hogy célnak 52 kg-t tűztem ki, de júniusig nem szeretnék 10 kilót fogyni. Az sok lenne, pontosabban nem lenne egészséges, nevezhetnénk akár drasztikus fogyásnak is. Júniusig olyan 56-58 kg-re szeretnék lefogyni. A terveim szerint én apró lépésenként fogom megtenni, bejárni ezt a hosszú utat. Nem lesz egyszerű, de semmi sem lehetetlen. Szépen, lassan, boldogan megvalósítom az egyik legnagyobb álmomat. (Több is van, de egyenlőre ez a legközelebbi, és egyben elég fontos is, mert az egészségem, a boldogságom múlik rajta.)

Szóval ne akarjatok elérni semmit sem az egyik pillanatról a másikra. Jó munkához idő kell. Ha pedig ezt az időd nem fordít arra, hogy megváltozz, nagyon meg fogod bánni. Az idő ugyanúgy el fog telni. De az a te döntésed, hogy hogyan töltöd ezt az időt. Úgy, hogy jajj, de jó lenne végre vékonyabbnak lenni, ó, milyen jó lenne ha... Vagy inkább megvalósítod. Tiéd a döntés, ha pedig okos vagy, élsz is a lehetőséggel és véghez viszed a céljaidat. Mert nem álmodozni kell róla, hanem megvalósítani. Mert ha megteszed, akkor egy álomvilágban élhetsz.

~~~

Sziasztok! Én Jázmin vagyok, egy átlagos 15 éves lány. De vannak problémáim és céljaim. Szeretnék egy boldogabb, egészségesebb életet. Egy karcsúbb, szebb testet. És sok-sok mindent. Ha szeretnéd velem együtt megvalósítani az álmodat, akkor tarts velem a könyv során.

A következő rész a motiváció szerzés lesz, ugyanis ez mindennek az alapja.

~Love~

~~~

Új élet <3Where stories live. Discover now