💫 Elemek harca 💫

557 58 21
                                    

Réges-régen, az idők kezdetén, amikor az állatvilág még gyerekcipőben járt, a világot négy ősi lény uralta, mind egy-egy elemnek a megtestesülése volt.

A kék sárkány, Azuria, a vizek istennőjeként vált ismertté az első állatok között, s ő az óceánok nevében arra törekedett, hogy visszahódítsa a szárazföld által elfoglalt területeket. A feketepárduc a termőföld, sziklák és hegyek érdekeit képviselte, s mind több és több területet hódított el a tengerektől, néhol csupán pár kisebb tavat és folyót hagyva meg a kék sárkánynak. Az aranyszínű főnixmadár testéből szikrák áradtak, néhány szárnycsapással hatalmas széllökéseket keltett. Az ég és a szél erejével ő felkorbácsolta a tengert, vagy éppen hegyomlást indított el a szárazföldön, mind a vizek sárkányát, mind a feketepárducot felbosszantva.

Ám sem az aranyfőnix, sem a feketepárduc, s még a kék sárkány sem vehették fel a versenyt a negyedik elemnek parancsoló lénnyel, aki nem volt más, mint a lángok rókája. Igen, a tűz veszedelmes urának fizikai alakja nem volt más, mint egy aprócska, vörös, kutyaszerű lény, aki azonban akár egyetlen tüzes lehelettel egész erdőket borított lángba, sziklákat olvasztott lávává. Ám nem csupán a feketepárduc birodalmában végzett hatalmas pusztítást.

A tűzróka ravasz teremtmény volt, a tetteivel egyre inkább egymás ellen uszította másik három társát. Hatására vulkánok törtek ki, amik elárasztották a levegőt, az aranyfőnix egét sűrű, sötét füsttel, ami megfojtotta a madarakat, s már repülő teremtményeket. A vulkánok lávája pedig a szárazföld pereméhez érve a tengerbe ömlött, elpusztítva számos vízi élőlényt, s még több területet elhódítva a kék sárkánytól. A tenger és a szél így a szárazföld ellen fordult.

Ám a róka itt még nem állt le. Vérvörös lángjaival meglovagolta a szelet, elpárologtatva az óceán felszínét, megperzselve az erdők fáit, így a föld és a tenger a szél ellen fordultak. Ám a lángok ura még mindig nem volt elégedett, csak miután annyi vizet párologtatott el az óceánból, hogy az sűrű felhők és ködréteg formájában sajátította ki az eget. Amikor pedig az aranyfőnix a ködöt összeterelte, hogy kitisztítsa a levegőt, abból a víz vad zivatarként zúdult a szárazföldre, lemosva a talaj termőrétegét, s emiatt a föld a víz ellen fordult.

Elemek harca - A hó és jég farkasaWhere stories live. Discover now