Περί των μύθων

5.2K 520 144
                                    

"Η ύβρις υπήρξε στο φιλοσοφικό σύστημα των αρχαίων Ελλήνων το μεγαλύτερο ατόπημα που μπορούσε να υποπέσει ο άνθρωπος και επέφερε πάντα την εκδίκηση των θεών. Σε αντιστοιχία με το σύγχρονο πολιτισμό η ύβρις επαναδιατυπώθηκε μέσα απο τις θρησκείες ως αμαρτία. Η παλαιά διαθήκη των πρωτοχριστιανών θεωρεί ως υπέρτατη αμαρτία την ασέβεια προς τον θεό , την αιμομιξία και-"

Η Άννα σταμάτησε απότομα να διαβάζει το μικρό φθαρμένο βιβλίο του αφέντη της. Είχε απο μικρή το συνήθειο να δανείζεται τα βιβλία του , ιδίως εκείνα που ήταν πιο χρησιμοποιημένα, δείγμα οτι ο αφέντης της ,για λόγους δικούς του έδειχνε προτίμηση να διαβάζει τα συγκεκριμένα ξανά και ξανά.

Κοίταξε το κρεμαστό ρολόι του τοίχου καθώς ο μεγάλος δείκτης έκανε μια σταθερή δρασκελιά προς τον αριθμό εφτά. Έκλεισε αποφασιστικά το βιβλίο και σηκώθηκε πάνω . Πλησίασε το ολόσωμο καθρέπτη του δωματίου της. Κοίταξε το σκουροκίτρινο φόρεμα της καθώς με γρήγορες κινήσεις σήκωσε τα καστανά μακριά μαλλιά της σε μια ψηλη κοτσίδα. Στα αφτιά της πέρασε τα σκουλαρίκια απο μπλε αχάτη που ο αφέντης , της είχε κάνει δώρο απο το τελευταίο του ταξίδι στην Τζακάρτα.

"Άννα αργείς. Ο αφέντης είναι ήδη στην τραπεζαρία"

Μπροστά στην μισάνοιχτη πόρτα έστεκε η ινδονήσια παραδουλεύτρα του σπιτιού. Έμοιαζε τόσο παλιά όσο και το σπίτι το ίδιο. Θα έλεγε κανείς οτι ήταν η ψυχή του σπιτιού ή καλύτερα το φάντασμα του σπιτιού , ουσιαστικό δικαίως απονεμημένο λόγω του ελαφριού βηματισμού της και της λιγομίλητης παρουσίας της.

"Έρχομαι Μάντις"

Το όνομα Μάντις ισχυριζόταν πως της το είχε δώσει ένας γέρος ιεραπόστολος

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Το όνομα Μάντις ισχυριζόταν πως της το είχε δώσει ένας γέρος ιεραπόστολος. Πολλοί έλεγαν πως προσπάθησε να την προσυλητήσει στο καθολικό αξίωμα αλλά εκείνη ήταν μύστης ήδη της ανιμιστικής θρησκείας που υπήρχε στο νησί. Το μόνο που κατάφερε είναι να της αλλάξει το όνομα.

ΥΒΡΙΣWhere stories live. Discover now