2.

300 12 3
                                    

Miután reggel felébredtem, az első dolgom volt felvenni a nyakláncom és megélesíteni a dobókéseimet. Ezek után megreggelizem és kimostam az aratási szép ruhámat. Kiraktam száradni, holnapra biztos megszárad. Miután ezekkel végeztem, kimentem sétálni egyet a körzetben. Elmentem a főtérre, benéztem a feketepiacra, majd, mint minden sétám végén elsétáltam a HÁZ előtt. Igen ez az a ház ahol az a fiú lakott, akit ha meglátok, megdobban a szívem, csak ő ezt nem tudja. Newt Harris. Az imádnivaló kicsit összevissza szőke hajával és a szeme alatti kis gödröcskéjével teljesen magába bolondított még nagyon régen. De elég nagy valószínűséggel azt sem tudja, hogy ki vagyok. Ebben az őrült világban mondjuk nincs nagyon értelme a szerelemnek, főleg 12-18 éves korig, mert simán kiválasztanak vagy téged, vagy őt és akkor a szerelemnek annyi. Ezért csak napi egyszer gondolok Newtra ezzel kontrollálom magam.

A nap maradék részét célba dobással töltöttem és a fa céltáblám közepébe Snow elnök fejét képzeltem. Elég későn feküdtem le, nem tudtam elaludni a holnapi választási stressztől. Nem féltem félreértés ne essék csak azért egy ilyen nagy nap előtt mindenki nyugtalan. Körülbelül éjfélkor sikerült végre elűznöm aggodalmaimat és elaludnom. Nagy nap lesz a mai.

Mikor felébredtem, rám tört az az érzés, hogy már megint eltelt egy év, már megint itt az aratás. Felvettem a nyakláncomat, majd megreggeliztem. Eldöntöttem, hogy a délelőttömet itthon töltöm és felkészülök lelkiekben az aratásra. Olyan dél körül ebédeltem, majd elmentem lefürödni és hajat mosni. Hagytam, hogy a rövidre vágott hajam megszáradjon, utána az elöl lévő tincseket hátrafogtam. Ezután felvettem a ruhám és elindultam a választásra.

Mivel már 4 éve kell az aratáson részt vennem, tudtam mit kell tennem, hova kell állnom a vérminta vétel után. A lányok és a fiúk külön állnak, életkor szerint. Miután mindenki megérkezett, elkezdődött az ünnepség. Szokás szerint levetítették a videót, amin a Kapitóliumot istenítik, mert megalkották a Viadalt, az ide kirendelt kapitóliumi elmondja a beszédet, amiben ismét a Kapitóliumot istenítik, aztán jöhet a választás.

- Boldog Viadalt! És soha ne hagyjon el benneteket a remény!- mondta Effie Trinket bájos kapitóliumi hangján-Mint mindig a lányoké az elsőbbség...- furulyázta hangján Effie -... aki nem más, mint... - nem én. Fantasztikus. Egy szegény kis vékony nagy családos lány lett idén, ami elég nagy szívás, mert úgy is meg fog halni, és ezt a családja is nagyon jól tudja. Valahonnan ismertem a lányt, biztos a suliban láttam.

- És most jöjjenek a fiúk- mondta Effie és átment a másik gömbhöz. – a fiú kiválasztott pedig nem más, mint- kihúzta a nevet- Newt Harris!-Ekkor egy pillanatra elsötétült minden. NEm láttam semmit, csak egy kép villant fel az agyamban. Amiben Newt halottan fekszik az arénában. Newt lett a fiú, aki részt vesz a Viadalon. Ez nem lehet igaz! 

A Viadalon veledWhere stories live. Discover now