~1~

27 2 0
                                    

O týden později

,,Přidej do té omáčky trochu víc soli,, řekla mamka jakmile viděla že se hodlám vzdálit z okolí kuchyně. Pomalinku jsem se vydala zpátky, vzala mezi prsty krystalky soli a hodila je do velkého hrnce. Byl víkend takže mamka jako vždycky chtěla strávit svůj volný čas se mnou a s Katie. Jelikož pracuje u policie nemá moc volného času.  Katie je moje mladší sestřička, dříve jsme spolu měli důvěrný a krásný vztah. Ale začala s ní mávat puberta a každý si dokážete představit jak její ,,nové,, já vypadá. Hodně taky udělal fakt že táta nás před dvěma lety opustil. Mamka se o tom nechce bavit, nedávám jí to za vinu ale chtěla bych vědět důvod proč. Miloval nás a my jeho. Po té co odešel, Katie mu to vyčítala a nedokázala se s tím smířit, takže se radši uzavřela před okolím. Ale to je na delší dobu. No nic, opustím tyhle pochmurné myšlenky.

,,Co chceš dneska podniknout ? ,, zeptala jsem se zaujatě abych probořila ticho. ,,Je mi to líto ale dneska to nevyjde, řekni to prosím Katie. ,, odpověděla unaveně. Něco tu nesedí. Nikdy se nevzdala jen tak víkendu s námi a nevzala si jen tak přesčas. Navíc poslední dobou vypadá unaveně a zničeně. Tmavé kruhy pod očima, vystouplé lícní kosti, nateklé oči. Neptala jsem se ji na důvod, nechci ji více stresovat.

Po velmi krátkém rozhovoru jsem se vydala do horního patra za Katie. Prošla jsem až na konec chodby a zaklepala na dveře na kterých byly nálepky jako ,,zákaz vstupu,, . Ze dveřích se ozývala hlasitá hudba. I tak jsem se rozhodla zaklepat. Klepala jsem asi minutu v kuse a pořád nic. Jak klasické. Po dalším klepání jsem to vzdala a pomalu se vydávala k mému pokoji. Naštěstí se dveře otevřely a vykoukla zrzavá hlava. ,,Katie! , co ti máma říkala a té hudbě? ,, vyjela jsem na ní. ,,To co říkala si už nepamatuju, přece nebudu mít  hlavě takové zbytečné věci,, odpověděla s nezájmem a ironií v hlase. ,,Takhle nemluv. Mamka se snaží abychom se měli dobře. A když už je řeč o mamce, mám ti vyřídit že dnešek se ruší ale jestli chceš můžeme jít někam spolu. ,,  odpověděla jsem už klidně. ,,Tak nějak nemám zájem.. ,, odpověděla a koukala při tom do svěho telefonu. Tak dobře. Otočila jsem se a šla do svého pokoje.

Uběhla hodina, mamka už je pryč a Katie je pořád ve svém pokoji. No tak. Je sobota a já ji takhle promarním. To ne. Vzala jsem do ruky telefon a napsala jsem své nejlepší kamarádce Melisse aby přišla. Netrvalo ani pět minut a Mell odepsala. Za chvilinku je tu. Tak ještě že tak. Pomalu jsem se vydala dolů abych ji mohla otevřít. Když jsem došla do kuchyně, všimla jsem si pootevřených dveří do mamky pracovny. Jindy tam máme zakázaný přístup, protože tam má soukromé věci do práce. Váhala jsem. Mám jít dovnitř i když mám zakázaný přístup, možná bych tak zjistila co se děje s mamkou. Pomalu jsem se vydala ke dveřím. Stála jsem u nich a natahovala ruku ke klice. Skoro jsem je otevřela ale domem se rozezněl zvuk zvonku. Nechala jsem dveře tak jak jsou a šla jsem otevřít. Hned jak jsem otevřela Mell mi skočila kolem krku. ,,Taky tě ráda vidím,, řekla jsem ji hned na uvítanou. ,,Ještě aby ne,, řekla Mell pobaveně.Hned se vydala do obýváku a rozvalila se po celé pohovce. ,,Ne tak rychle,, řekla jsem ji se smíchem v hlase. ,,A to jako proč ? ,, odpověděla se zájmem v hlase. ,,Mamka zapomněla zavřít dveře od pracovny takže se chystám prozkoumat její složky.Jdeš do toho se mnou ? ,, zeptala jsem se  nabádavě. ,,Že váháš,, zasmála se.

Po chvilce jsme stály před dveřmi a já se znova natahovala ke klice. Pomalu jsem je otevřela. Pracovna byla uklizená jako vždy. ,,Nikdy jsem tady nebyla,, vydechla Mell.Bylo to i pro mě zvláštní protože s Mell jsme kamarádkami od dětství a tenhle dům zná jak svůj vlastní. Nad její poznámkou jsem se jen pousmála, zaujmula mě totiž úplně jiná věc. Všechno bylo uklizené v šuplících až na jeden spis. Vydala jsem se ke stolu a otevřela složku. Ztratila jsem řeč a začala hluboce dýchat. Mell ihned zbystřila a přiběhla ke mně. ,,Jsi v pohodě?!,, zeptala se vylekaně. Nezmohla jsem se na nic víc než jen ukázat prstem na složku. Byl tam nakreslený muž. Ten muž kterého jsem viděla tehdy ráno. Opatrně jsem kresbu nedzvedla. Byly tam další fotky. Fotky mrtvých těl. Nebylo by to nic zvláštního vzhledem k mamky práci, ale tyhle fotky byly jiné. Byly to fotky mrtvol, které v sobě neměli krev a měli na sobě několik kousnutí. 

Ahoj,
Tohle je má druhá knížka takže budu ráda za každé vyjádření svého názoru nebo myšlenek. ❤

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Mar 15, 2020 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Touch of death Kde žijí příběhy. Začni objevovat