Hoofdstuk 20

476 25 4
                                    

Vanuit Jai

Samen met Talitha lopen we terug naar het huis van Jessica. Ik vraag me echt af wat er met Talitha is. Ik kan er niet tegen om haar zo gebroken te zien. Dat raakt me. Vanaf de eerste dag dat ik haar ontmoette, wist ik al dat ze meer voor me betekende dan alleen een vriendin. Ik wist altijd dat het niks kon worden, want ze had iets met Stefan, maar na wat ze net zei weet ik niet goed meer wat ik moet denken. Ik heb er wel meer vertrouwen in. Ik ga voor haar vechten, haar behandelen als een prinses, mijn prinses, ik ga zorgen dat ze de mijne wordt.

Als we er bijna zijn, stopt Talitha opeens met lopen. 'Dank je, dat je ervoor me bent. Dat betekend veel voor me.' Ik glimlach. 'Tuurlijk. Ik zal er altijd voor je zijn.' Ze geeft me een kus op m'n wang en loopt door. Gelukkig dat ze doorliep, want ik voel dat ik begin te blozen. 'Kom je nog?' roept ze van een paar meter verderop. Ik knik en loop snel naar haar toe. Als we voor de deur staan, zie ik dat ze het moeilijk heeft. Ik pak haar hand vast en knijp er zachtjes in. 'Het komt goed, ik ben bij je.' Ze glimlacht. 'Dank je Jai.'

Vanuit Jessica

'Horen jullie dat ook?' vraagt Dioni. 'Wat?' vraagt Cassius. 'Ik hoor stemmen voor de deur. Misschien zijn dat Jai en Talitha wel.' 'Ik hoor het ook.' zegt Anne dan.

Op dat moment gaat de deurbel. Snel loop ik naar de deur. Als ik de deur open doe, zie ik Talitha en Jai hand in hand staan. Wanneer ze zien dat ik ernaar kijk, laten ze allebei snel los. 'Ik eh.. Ik hield haar hand vast om steun te geven.' Ik glimlach. 'Het is niet erg hoor, ik snap het. Kom binnen.' zeg ik terwijl ik de deur open hou. 'Dank je.' zegt Talitha met een fake glimlach. 'Gaat het wel mop? Je hoeft niet te zeggen wat er is als je dat niet wilt,  maar ik maak me zorgen om je.' Talitha slaat haar om armen om me heen. 'Het gaat wel wat beter, dankzij Jai.' Ik kijk Jai met opgetrokken wenkbrauwen aan. Hij haalt blozend z'n schouders op. Ik geef hem een knipoog en laat Talitha dan los. 'Ik ga jullie zo alles vertellen, het werd me net gewoon wat teveel.' Ik knik. 'Niks overhaasten. We kunnen wachten als je dat liever hebt.' Talitha schudt haar hoofd en loopt dan de kamer binnen.

Vanuit Talitha

Als ik de woonkamer in loop, kijken meteen 9 paar ogen me aan. 'H-heey jongens.' Jai komt naast me staan en pakt mijn hand. Ik kijk hem glimlachend aan. 'Sorry dat ik net weg liep. Het is een leuk idee om naar de tour te gaan, echt lief van jullie.' 'Ik ben blij dat je het leuk vind.' zegt Kaj. 'Het maakt niet uit dat je wegliep, zolang het maar goed met je gaat.' zegt Anne. 'En dat je weet dat we er voor je zijn.' vult Nina haar aan. Ik haal diep adem.

'Ik liep weg, omdat.... omdat.... Ik zit in een nogal moeilijke periode. Stefan en ik zijn uit elkaar, ook al ben ik daar juist blij om.' Ik voel een traan over mijn wang glijden. Jai knijpt me weer zachtjes in mijn hand. Ik ben blij dat hij hier staat. 'Mijn ouders gaan scheiden en, nou ja, mijn moeder is er niet blij mee en ligt de hele dag in haar bed. De laatste paar keren als ik boodschappen moest doen, stond er altijd drank op het boodschappenlijstje. Mijn zussen en ik gingen op de drank letten en elke dag was er wel een fles weg. We hebben geprobeerd om met haar te praten maar het werkte niet. Ik heb het toen tegen m'n vader gezegd. Vandaag hebben we met z'n 4e mijn moeder naar een afkickkliniek gebracht en daar blijft ze voorlopig nog wel...' Ik heb het in een keer doorverteld zodat ik eraf was en nu heb ik pas door dat mijn wangen helemaal nat zijn.

Jai trekt me in een knuffel en ik graaf mijn gezicht in zijn nek. De rest van de vrienden geeft ons ook een knuffel. Voor 5 minuten staan we in de groepsknuffel. Als iedereen weer zit, zie ik dat Jai nog steeds naast me staat. Hij komt dichter naar me toe en veegt de tranen van mijn wangen. Ik geef hem een kleine glimlach. Hij drukt een kus op mijn wang. Ik kijk naar de rest en als ik zie dat ze niet op ons letten, druk ik snel een kus op z'n mond. Ik zie hem glimlachen. 'Het was toch te vroeg?' 'Is het ook, ik kon het alleen niet laten. Je bent zo lief.' Hij knikt. 'Ik wacht op je. Ik wacht net zolang tot dat jij er klaar voor bent. Neem je tijd, want ik kijk toch alleen naar jou, voor mij zijn er geen andere meisjes, alleen jij.' Ik glimlach en geef hem een knuffel.

- Vanaf nu ga ik weer proberen om vaker een deel online te zetten. Het zal verlopig nog niet heel snel gaan, maar ik doe mijn best. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe laptop zodat ik makkelijker verder kan gaan. Zodra ik die heb, ga ik het veel sneller doen. Ook sneller dan hiervoor.Lots of love -

Broken Heart B-brave Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu