ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ

27 0 0
                                    

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΥΠΑΡΞΕΙΣ[ΥΠΟ-ΑΡΧΕΣ]
Θρησκείες πολλές. Επιστήμες περισσότερες. Έρευνες πάμπολλες. Μελέτες και μέθοδοι, που μας καθοδηγούν καθημερινά, αλλά αδυνατούν να φέρουν την ζωή στην αρχική της Ενιαία  μορφή. ΓΙΑΤΙ???
ΔΙΟΤΙ...δίδονται ως  πνευματικές ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ (εν+πνεύσεις )και ιδανικές εσωτερικές  ιδέες αλλά χρονολογικά εκτίθενται...μεταφράζονται...παραφράζονται κι ΕΚΠΝΕΟΥΝ  καταλήγοντας σε ανεικές ιδεο-λογικές οργανώσεις και υλικό δούναι λαβείν". 
Ψυχούλες μου να θυμάστε ότι :
Μεγάλωσε και η γιαγιά, όπως όλοι οι άνθρωποι.
Υπό το κράτος των επιβεβλημένων και κατεστημένων χρονολογικών αρχόντων και αρχών.
Αρχές πό-κλίμακα εξωτερική."

Τα σκαλιά της γήινης κοινωνίας μας είναι επιφανειακά και διδάσκουν την επιφανή εξωτερική κλίμακα σεβασμού, αγάπης, ελευθερίας και ιερότητας .
 
Πρώτον λέει, στον Θεό .
Αλλά ποιον θεό  δεν της έλεγαν. Είναι  λέει ψηλά στον ουρανό , αλλά βλέπει τα πάντα. Τιμωρεί  τους κακούς κι αγαπάει τους καλούς . Ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός??Εκείνη δεν ήθελε την τιμωρία κανενός, πόσο μάλλον κάποιου που δεν έβλεπε,του θεού.   Προσπαθούσε να είναι πάντα καλή, ακόμη κι όταν ένοιωθε τον θυμό να την πνίγει. Τόσο τον δικό της όσο και των άλλων.

Δεύτερον λέει, στην Οικογένεια.
Αλλά ποια οικογένεια? Στην  οικογένεια  λέει, ο πατέρας αποφασίζει.  Οι άλλοι υπακούν κι εκτελούν ότι εκείνος πει. Η μητέρα υπακούει κι αυτή τις εντολές του πατέρα, αλλά έχει το προνόμιο, να συζητήσει μαζί του και να βγάλουν κοινή απόφαση , αλλά όχι για όλα .Και με τις διαφωνίες  τους ή τους  καυγάδες τι γίνεται? Σε ποιον από τους δυο να δώσει σεβασμό και ποιου την ιερότητα να τιμήσει? Τίνος το μέρος να πάρει? Ποιον να υπερασπισθεί και ποιον  να κατηγορήσει? Ποιόν να ακούσει, όταν εκείνοι διαφωνούν και την μπερδεύουν? Διότι λένε πως αγαπιούνται και πως την αγαπούν ,αλλά και μαλώνουν φωνάζοντας, και φωνάζουν μαλώνοντας τα παιδιά τους. Μαλώνουν , βρίζονται, δέρνονται τα ανδρόγυνα ,αλλά δεν χωρίζουν λέει, διότι "Ους ο θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω".

Τρίτον λέει, στους δασκάλους και τους ιερείς.
Αλλά ποιους ιερείς και ποιους δασκάλους?? Οι μεν είναι εναντίον των δε . Άλλα διδάσκουν οι δάσκαλοι κι άλλα οι ιερείς πρεσβεύουν και μερικοί είναι και τα δυο .

Τέταρτον λέει ,  σε όλους τους μεγαλύτερους, όποιοι κι αν ήταν.

Κι εκείνη που ήταν στην κλίμακα ιερότητας και σεβασμού?
 Ήταν για κανέναν απ΄ όλους αυτούς ιερή και σεβαστή εκείνη?

          Οικογένεια , δάσκαλοι, ιερείς και μεγαλύτεροι Ά ν θ ρ ω π ο ι  δεν σεβόταν  την ιερότητα της ζωής αληθινά και ποτέ δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις στα ερωτηματικά της .
 Όλοι κάτι της έκρυβαν. Άλλοι  την  Διέταζαν κι άλλοι την Ενοχλούσαν.

Έθαβε στη μνήμη της  ενοχικά, τις διαταγές και τις ενοχλήσεις, αλλά και τις παρενοχλήσεις, τόσο τις  λεκτικές,  όσο και τις πρακτικές ή αλλιώς τις σωματικές παρενοχλήσεις των δασκάλων και των  μεγάλων φίλων της οικογένειας . Φρίκιαζε κάθε φορά που άκουγε για παρενοχλήσεις άλλων παιδιών ,ακόμη κι από ανθρώπους της λαμπρής εκκλησίας ,των ιερών και σεβαστών εκπροσώπων και λειτουργών του θεού ,λέει, στη γη.

Χρόνο το χρόνο διέγραφε  κι ένα σκαλί της εξωτερικής κλίμακας. Έπαψε να σέβεται και να θεωρεί ιερό, οτιδήποτε κι οποιονδήποτε   άλλον, εκτός του θεού που δεν τον έβλεπε  και των γονιών που έλεγαν πως την αγαπούσαν, αλλά δεν άντεχε τις διαμάχες και τις διαφωνίες τους. 
Πολλές φορές σκεφτόταν  να φύγει ,αλλά ήταν μικρή και δεν ήξερε που να πάει .
Πολλές φορές ήθελε να πεθάνει, δεν της άρεσε αυτή η ζωή.
 
Δεν μπορούσε να καταλάβει, όλες αυτές τις αντιφάσεις, που άκουγε να λέγονται κι έβλεπε να γίνονται. Άλλα ένοιωθε κι εντελώς διαφορετικά ζούσε. Ότι έβλεπε, ότι άκουγε κι ότι γινόταν της φαινόταν πως ήταν εντελώς  ΑΝΑΠΟΔΟ.

  Κανείς και ποτέ δεν της είπε την αλήθεια , ότι αγνοεί την ...
ΠΡΩΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ ΤΗΝ...  ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ  ΑΓΑΠΗ. 
Κανείς και ποτέ δεν της είπε την αλήθεια, ότι γνωρίζει ελάχιστα την ...
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΒΙΟ-ΛΟΓΙΚΗ  ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΝ... ΠΟΛΛΑ-ΠΛΑΣΙΑΣΤΗ  ΕΡΩΤΑ. 
Κανείς και ποτέ δεν της είπε την αλήθεια για την ...
ΤΡΙΤΗ ΣΥΝ-ΤΕΛΙΚΗ  ΑΡΧΗ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ ΤΟΝ... ΑΝΑ-ΜΕΤΑ-ΔΟΤΗ  ΘΑΝΝΑΤΟ.
 
 Κανείς ποτέ δεν της μίλησε καθαρά για την Ύψιστη Τριαδική Αρχή{Πνεύμα-Νους-Λογική } 

 Σαράντα τόσα χρόνια την έψαχνε και την ζητούσε  εξωτερικά  με τον...
ΠΑΡΑ-δοσιακό ... ΕΚ-κλήσι-αστικό-κρατικό ...
ΚΑΤΑ-ιερωμένο ...καθιερωμένο και ...
ΑΠΟ-ουσιωμένο... αφοσιωμένο. και...
ΑΠΟ- ιερωμένο...αφιερωμένο
ΧΡΟΝΟ-ΛΟΓΙΚΟ τρόπο {εγώ θέλω, εγώ ξέρω ,εγώ έχω}. 
ΜΑ όσο την έψαχνε εξωτερικά τοπικά και χρονολογικά, τόσο την έχανε.
Μέχρι  σήμερα δεν είχε μιλήσει κι εκείνη σε κανέναν, για την τριαδική  αρχή  της ζωής, διότι άργησε  να ΕΝ-τοπίσει με σαφήνεια  την  θέση της .

 Αυτή η  αρχή βρίσκεται  "Ενθετη" μέσα στο κάθε τι και τον καθένα χωρίς χρονολογικά ...
ΟΡΗ ...ΟΡΙΑ... ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα