2.rész

5 0 0
                                    

Kicsöngettek az utolsó óráról is. Rohantam, ugyanis egy művészeti suliba mentem felvételizni. Ez az iskola volt minden álmom. Ide jár minden olyan híres fiatal, akiknek tehetségük van az énekléshez, táncoláshoz. Havonta rendeznek egy darabot a diákok és előadják tömegek előtt. Aztán ott vannak az éneklős show-k, amiket szintén diákok rendeznek. A híres Kate Henric is odajár. Ő most végzős, ezért szeretnék mindenképpen még idén jelentkezni az iskolába. Kate-nek vannak a legjobb számai. Mindenki ismeri azokat. A legjobb zenéje a „I'm gonna miss you". Nagyon tetszik, és a szám története is érdekes. Elvileg azután írta miután a dédapukája meghalt, rá két napra a barátja is szakított vele, aztán a macskája is elpusztult, szóval ezzel a számmal adta ki az összes felgyülemlett sérelmét Kate.

  Megérkeztem az iskola elé. Vettem egy nagy levegőt, becsuktam a szemem, majd kinyitottam, és bementem az ajtón. Az iskola nagyon nagy volt. Alig lehetetett ott tájékozódni, de végül megtaláltam azt a termet, ahol a felvételi zajlott. 10 perc volt még hátra.  Leültem egy székre, és vártam. Mellettem egy szőke, dekoratív lány ült. Éppen olvasott egy lapot, amin valószínűleg a dalának a szövege lehetett. Megszólítottam.

- Jó nagy hely, mi? -mondtam szórakozottan. A szőke lány felnézett a lapról, majd egy igen kedves „ha?" kérdéssel felelt nekem.

- Azt mondtam, hogy jó nagy ez a hely! -ismételtem meg a mondandómat.

- Ja. Igen. -felelte.

Nem volt túl bőbeszédű lány.

Alig a kezdési időpont után pár másodperccel érkeztek a felvételiztető tanárok. Egy nagydarab barna hajú nő, egy tejföl szőke hajú magas nő, egy fekete férfi és egy fehér férfi lépett be az ajtón.

   A szőke nő kettőt tapsolt, majd rögtön mondta az első felvételizőnek a nevét, hogy fáradjon a színpadra és mutassa meg magát. Elég szigorúak voltak.

- Jade Andrew! Itt van Jade Andrew?? Fáradjon ki kérem a színpadhoz, itt senki sem naplopó! -emelte fel a hangját a szőke nő.

- Itt vagyok, kérem! -kiabálta Jade. A lány nagyon szétszórtnak tűnt. Ráadásul a kezdés előtt 1 perccel esett be a felvételi terembe.

- Kérjük, add elő, mit tudsz! Mivel készültél? -kérdezte a nagydarab nő.

- Én ma Kate Henric-től a „Shake"-et hoztam. -felelte.

A szőke nő odasúgott valamit a nagydarab nőnek:

- Mindenki ettől a Kate-től hoz dalt vagy mi? Semmi kreativitás nincs ezekbe a kölkökben.

A nagydarab nő erre csak megvonta a vállát, majd intett Jade-nek, hogy kezdheti.

Jade énekes szereplése nem volt valami meggyőző. A tanárok hamar le is állították.

- Nagyon sok hamis hang volt benne, ráadásul egy kicsit sokat is képzelsz magadról, fennhéjázó vagy, ami senkinek sem szimpatikus. -mondta a fekete férfi.

Jade sírva kiviharzott a teremből. A fehér férfi hívta a következőt, majd az azután következőt,majd eljött az én időm.

- A következő, aki az utolsó előtti felvételizőnk, aki perceken belül megmutatja, mire képes, Charlotte Weeeeest! -konferált fel a fehér férfi.

Gombóccal a torkomban mentem el a színpadig.

- Rendben Charlotte, mesélj, mit fogsz előadni? – kérdezte a fekete férfi

- Egy saját dalt hoztam, a címe, „When the stars starts shining." -feleltem.

A férfi intett, hogy kezdhetem. Nagyon izgultam az előadás előtt. Viszont mikor énekeltem a számot, minden izgalom elillant. Nem éreztem azt a pillanat hevében semmi olyat, hogy most meg kell feleljek másoknak, csak a felszabadultságot éreztem. Előadásom után heves tapsba kezdett a díszes közönség.

Ezek szerint tetszett nekik. Ez egy szuper jel!

Márcsak a szőke, szép lány maradt hátra. Őt is felhívták a színpadra. Nos.. nagyon tehetséges lány, ez vitathatatlan. Igazi ellenfél. A felvételi eredmények a jövőhéten érkeztek meg.

Az én álmomМесто, где живут истории. Откройте их для себя