-*-

45 12 5
                                    

Kapşonumu takmış sıraya kafamı koymuş müzik dinliyordum. Erkenden geldiğim için kimse yoktu. Gözlerimi kapatıp dinleniyordum. Biraz vakit geçtikten sonra zil çaldığını duydum ve başımı kaldırdım sıradan. İlk ders beden eğitimi olduğu için herkes çantasını koyup dışarıya çıkmıştı. Sıramın üzerinde simit ve dumanı üstünde bir çay duruyordu. Bir anda bildirim geldi.

birileri_ : Afiyet olsun.

Gülümsedim.

gokyuzuyildizi: Bunları sen mi bıraktın? Ne ara girdin sınıfa?

birileri_ : Uyuyordun. Ellerine vermek isterdim, malûm anonimim. O yüzden bir şekilde bıraktım işte.

gokyuzuyildizi: Teşekkür ederim.

birileri_ : Ne demek.

Görüldü attım ve sıramdakileri yiyip dışarıya çıktım. Beden hocası henüz gelmemişti. Bizimkiler kantinde takılıyordu. Melih ve Buğra birlikte oturmuş kahve içiyordu. Umut ise kantinin hemen yanındaki bankta oturuyordu. Kitap okuyordu. Geldiğimi görünce kitabı kenara bırakıp gülümsedi.

"Uyanmışsın." Dedi.

"Evet ya, neden uyandırmadın?"

"Kızım ne bileyim, gece uyumamışsındır diye düşündüm."

"Peki, öyle olsun bakalım." Dedim. Buğra ve Melih'in yanına gittik birlikte.

Hoca gelince basket sahasına geçtik. Derste şutları öğretti. Daha önce basket kursuna gittiğim için biliyordum. Öğrenciler tek tek basket atmaya başlayınca bende sıraya geçtim. Attığım her basket potaya giriyordu. Melih hemen önümde, hiç birini atamıyordu. Elinden topu alıp nasıl atılacağını gösterdim. Biraz atmaya başlayınca bize bakan Umut'un yanına gittim. O da çok iyi atıyordu. Buğra zaten basket takımındaydı. Beden dersinden sonra birlikte sınıfa geçtik. Buğra hemen önümde oturuyordu. Sessizce ders işledik bütün gün.

Okul çıkışı kütüphaneye gittim. Kitaplara bakarken ileride kitap okuyan Emir'i gördüm. Ona doğru ilerledim. Kitaptan başını kaldırıp baktı bana. Gülümseyerek bakıyordu.

"Vay be, kitap okur muydun sen?" Dedim gülerek.

"Çok nadir okurum." Dedi. Elindeki kitaba baktım; "Genç Werther'in Acıları"kitabını okuyordu. Bu kitap benim de kitaplığımda vardı. Fakat okumamıştım.

"Beğendin mi kitabı?" Dedim.

"Yeni başladım, güzel gibi." Dedi. Telefon çalmaya başlayınca Emir'e veda edip onun yanından ayrıldım. Annem eve gelmemi söylüyordu. Aldığım kitapları kütüphane görevlisine yazdırıp çıktım kütüphaneden. Telefonuma bildirim gelince, cebimden çıkarıp mesajlara baktım.

birileri_ : Nasılsın?

gokyuzuyildizi: İyi gibi. Sen?

birileri_ : İyi ol, iyi olayım.

Gülümseyerek yanıt verdim mesajına.

gokyuzuyildizi: İyi ol diye iyi olurum.

birileri_ : Elif.

gokyuzuyildizi: Efendim?

birileri_ : Seni seviyorum.

gokyuzuyildizi: Yabancı.

birileri_ : Efendim.

gokyuzuyildizi: Biliyorum, beni seviyorsun.

gokyuzuyildizi: Sende bil, bana çok iyi geliyorsun.

~

Selam tatlı okurlarım.
Kitabın ismi değişti, umarım bu yeni ismi beğenmişsinizdir.
Benim hoşuma gitti.

Sizi seviyorum. ♥

Belki Rüyasın‡Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin