20.

76 5 0
                                    

"No, jak vidím, máte toho hodně za sebou. Charlieho si tady necháme pár dní a Danny, ty můžeš jít domů." Podal mi lékařskou správu můj rodinný známý, který dělal ve zdejší nemocnici primáře.

"Budu tu tak často, jak to jen půjde." Šeptl jsem mu do vlasů, políbil ho a pak jen sledoval, jak ho odvádí na pokoj.

Mi pouze zašili ret, nic vážnějšího jsem na sobě neměl. Ale i tak jsem měl pocit, že tohle není konec, protože jsem viděl, jak Pig utekl. Musí někde tady být a pozorovat mě, je to jasné.

Zavolal jsem Austinovi, jestli by pro mě nemohl přijet i s bodyguardy, protože jsem měl docela strach, že mě někde to prse napadne.

"Danny, chce s tebou mluvit vrchní komisař Nora Cube." Usmál se a vezl mě na stanici.

"Danny, Pig utekl, pátrámě po něm, abychom ho mohli zavřít na doživotí. Zbytek lidí je pozavíraných, takže ti toho moc nehrozí, ale i tak si dávej pozor."

"Jasně, díky za pomoc."

"My děkujeme za tvojí pomoc. Dokázal jsi něco, co nikdo za tolik let pátrání Piga. Zjistil jsi, kde byl. Jsi úžasnej. Tak mě napadlo, nechtěl bys práci u nás?" Uculila se. Nebyl jsem si jistý, zda-li to myslí vážně, ale podle jejího napnutého pohledu jsem si vyvodil, že mi opravdu dává nabídku k práci, k legální práci.

"No, to si prvně rozmyslím, ale dám ti vědět co nejdřív."

Na rozloučenou jsme si podali ruce a Austin mě odvezl ke mě do bytu. Poprosil jsem ho, jestli by tam se mnou nemohl zůstat, protože jsem chtěl mít jistotu. Souhlail. Myslel jsem si, že se konečně vyspím, ale omyl. Nemohl jsem usnout. Byl jsem vyčepraný, ale nešlo to.

Zvonil zvonek dveří. Koukl jsem se přes kukátko, kdo tam stál, ale nic jsme tak neviděl, nesvítilo světlo. Neotevřel jsem. Člověk za dveřmi začal na dveře bušit a řvát, abych otevřel. Podle hlasu to bylo jasné, PigPig. Hledal jsem v šuplíku zbraň a nabil.

Pig vykolp dveře a stál tam s nožem v ruce a kolem něj byli dva kluci se zbarěni. Schoval jsem za postel, aby si mě nevšiml. Austin stál za skříní a byli jsme připavení ke sřelbě.

Zamířil jsem na hlavu jednoho z goril a Austin an druhého. Zasáhl jsem srdce- vykrvácel. Austin se trefil do břicha a do hlavy- okamžitá smrt.

Soupl jsem si a ukázal na Austina znak, aby rozsvítil. Chtěl jsem na to prase vidět.

"To, že jsi zničil život mě mě zas tak nesere, ale že jsi ho zničil Charliemu, to už mě sere. Šáhl jsi na něho, vzal sis jeho tělo a uhodil ho. Ublížil jsi mu a za to tě zabiju."

"Ne, kamaráde, nedělej to!" Snažil se mi v tom zabránit, ale já jsem měl v sobě tolik vzteku, že jsem si to nenechal rozmluvit. Zamířil jsem mu hezky mezi oči.

"Shoř v pekle!" Zařval jsem ze všech sil a vystřelil. Kulka mu proletěla hlavou a mozek se rozprskl po všech stěnách.

Plácl jsem si s Austinem. Máme to v kapse!

"Zavolej policii, že jsme ho dostali."


Trust Me! | Break The CycleWo Geschichten leben. Entdecke jetzt