Silové procesy

150 6 0
                                    

Silové procesy

Zákon príťažlivosti môžete využiť na to, aby ste si vopred vytvorili celý svoj život, a to počnúc tým, do čoho sa pustíte v nasledujúcom okamihu. Prentice Mulford, ktorého spisy, napísané v sedemdesiatych rokoch 19. storočia a poskytujú veľa poznatkov o zákone a jeho použití, ukazuje, aké je dôležité vopred si premyslieť svoj deň:

„Keď si poviete: 'Príde ku mne príjemná návšteva' alebo 'Čaká ma príjemná cesta' tak doslova posielate živly a sily napred, aby zariadili veci a vaša návšteva či cesta bola príjemná. Ak máte pred návštevou, cestou alebo nákupom zlú náladu, alebo sa obávate niečoho nepríjemného a robíte si starosti, posielate napred neviditeľné činitele, ktoré vám nejaké nepríjemnosti pripravia. Naše myšlienky alebo inak povedané duševné rozpoloženie neustále pracuje a vopred 'zariaďuje' dobré alebo zlé veci."

„Keď chcete zmeniť svoje životné podmienky, musíte najprv zmeniť svoje myslenie."

Ako som už spomínala, vaša súčasná realita a váš súčasný život sú dôsledkom vašich doterajších myšlienok. Všetko sa úplne zmení, len čo začnete meniť svoje myšlienky a pocity. Väčšina ľudí sa pozrie na svoju súčasnú situáciu a povie: „Toto som ja." Nie je to tak. Toto ste boli vy. Povedzme napríklad, že nemáte dosť peňazí na účte ani vzťah, aký by ste chceli, a ani vaše zdravie a kondícia nie sú také, aké by mali byť. To však nie ste vy, je to len pozostatok vašich minulých myšlienok a činov. A tak ustavične žijeme v pozostatkoch toho, čo sme si v minulosti mysleli a ako sme si počínali. Ak sa prizriete svojej súčasnej situácii a na jej základe sa zadefinujete, odsudzujete sa k tomu, že ani v budúcnosti sa nebudete mať o nič lepšie než teraz.

„Všetko, čo sme, je výsledkom našich myšlienok."

-Buddha (563-483 p.n.l.)

1. Vďačnosť

Čo môžete spraviť v tejto chvíli, aby ste zmenili smerovanie svojho života? Hneď na začiatku si vypracujte zoznam vecí, za ktoré ste vďační. Tým sa presunie vaša energia a začne sa vám prelaďovať myslenie. Ak je myšlienka, že vďačnosť privádza vašu myseľ do stavu vyššej harmónie s tvorivými energiami vesmíru, pre vás nová, tak o nej dobre pouvažujte a uvidíte, že je to tak. Vďačnosť bola základom všetkých učení veľkých osobností v dejinách. V knihe od Wallacea Wattlesa- Veda o zbohatnutí (r. 1910), je vďačnosti venovaná najdlhšia kapitola. Nemôžete si priniesť do života viac, ak nie ste vďační za to, čo už máte. Prečo je to tak? Pretože všetky myšlienky a pocity, ktoré vysielate, keď pociťujete nevďak, sú negatívne. Či už je to závisť, rozhorčenie, nespokojnosť, či pocit nedostatku, žiadny z týchto pocitov vám neprinesie to, čo si želáte. Prinesú vám iba viac toho, čo nechcete. Negatívne emócie bránia tomu, čo je pre vás dobré, dostať sa k vám. Buďte vďační za to, čo máte dnes.

Keď začnete myslieť na všetko, za čo môžete byť v živote vďační, budete prekvapení, že tomu nebude konca-kraja.

Musíte len začať a zákon príťažlivosti vaše myšlienky vďačnosti zachytí a ešte rozmnoží. Ustálite sa na frekvencii vďačnosti a všetko dobré bude vaše. Mnohí ľudia, ktorí v každom inom ohľade žijú správne, zostávajú chudobní, lebo im chýba vďačnosť.

Keď ďakujete, akoby ste už prijali, vysielate silný signál do vesmíru. Tento signál oznamuje, že to, čo si želáte, už máte, pretože pociťujete vďačnosť. Navyknite si každé ráno, skôr ako vstanete, vopred pocítiť vďačnosť za výborný deň, ktorý máte pred sebou, akoby už prebehol.

2.Vizualizácia

V Biblii to vystihli najlepšie: Ľudia bez vízie zahynú. Najdôležitejšou časťou vytvárania vízie je, že v mysli máte obraz koncového výstupu či výsledku, ktorý chcete dosiahnuť.

Všetky ostatné detaily, napríklad ako to dosiahnete, vyhoďte von z hlavy a hľaďte iba na konečný výsledok svojho sna. Športový svet sa pevne pridŕža jednej z najúčinnejších metód na dosiahnutie toho, čo chceme- vytvorením presného obrazu žiadúceho výsledku v hlave. Napriek všetkým úspechom, ktoré sa použitím tejto techniky v športe dosiahli, bežní ľudia si ešte vždy neuvedomujú, že tú istú techniku môžu použiť na vytvorenie úspechu vo svojom živote. V živote môžete používať vizualizáciu v ľubovoľnej situácii.. Môžete si predstavovať výsledok skúšok, konkurzov, pohovorov, schôdzok, návrhov, verejných prejavov a všetko, čo chcete aby dobre dopadlo.

Vizualizácia je taká mocná preto, lebo keď si v mysli vytvárate obrazy, v ktorých sa vidíte s tým, čo chcete, produkujete myšlienky a pocity, že už to máte. Je to vlastne silne sústredené myslenie v obrazoch, ktoré vyvoláva rovnako intenzívne pocity. Keď vizualizujete, vysielate do vesmíru silnú frekvenciu. Zákon príťažlivosti tento mocný signál zachytí a vráti vám obrazy presne také, aké ste ich videli pred svojim vnútorným zrakom.

„Prevzal som vizualizačný proces z kozmického výskumného programu Apollo a v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch som ho zaviedol do olympijského programu. Nazývali sme ho Visual Motor Rehersal (vizuálny nácvik pohybu). Keď vizualizujete, zároveň materializujete. Tu je jedna zaujímavosť o ľudskej mysli: požiadali sme skupinu olympijských atlétov, aby zabehli preteky len vo svojej mysli, a potom sme pripojili zložitú aparatúru zaznamenávajúcu biologickú spätnú väzbu. Bolo to neuveriteľné: Aj keď pretekali iba v duchu, napínali sa im tie isté svaly a v rovnakom poradí, ako keď bežali na skutočnej trati. Ako je to možné? Je to preto, lebo myseľ nerozlišuje, či niečo robíte naozaj, alebo je to len cvičenie. Ak ste sa niekde ocitli v myšlienkach, dostanete sa tam aj telom."

-Dr. Denis Waitley

Priťahovanie v skutočnosti spôsobuje pocit, nie len predstava alebo myšlienka. Mnohí ľudia si myslia: „Keď budem myslieť pozitívne alebo si budem vizualizovať, že mám, po čom túžim, bude to stačiť." Ale keď to robíte, a pritom sa necítite bohatý ani plný lásky, či radosti, potom sila príťažlivosti nevzniká.

Keď v mysli vidíte obraz a cítite ho, dostanete sa do bodu, keď uveríte, že vaše želanie je už splnené. S dôverou sa obraciate na vesmír, pretože sa sústreďujete na konečný výsledok a preciťujete ho, a vôbec nevenujete pozornosť tomu, „ako" sa to uskutoční. V mysli si svoje želanie predstavujete ako hotovú vec. Vaša myseľ ho vidí a cíti ako hotovú vec. V duchu a celou bytosťou vnímate to, po čom túžite, ako niečo čo sa už stalo. Toto je umenie vizualizácie. Vizualizácia je veľké tajomstvo úspechu.

„Ľudia sa čudujú, ako si zabezpečujem miesto na parkovanie. Praktizujem to odvtedy, ako som po prvý raz pochopil Tajomstvo. Mám vo zvyku vizualizovať si parkovacie miesto, a to presne tam, kde ho chcem mať. V 95% prípadov ho tam aj nájdem, už mi stačí len zaparkovať. V 5% musím ešte minútu-dve počkať, kým niekto neodíde, aby som mohol na jeho mieste odstaviť svoje auto. Robím to tak vždy."

- David Schrimer, investičný tréner, učiteľ a špecialista na majetok

„Úspech sa dosahuje dvakrát. Raz v duchu a druhýkrát v reálnom svete."

Zákon príťažlivostiWhere stories live. Discover now