To, o čom premýšľate, vytvára váš budúci život

218 8 0
                                    

Predstavte si to tak, že veža televízneho vysielača vysiela pomocou istej frekvencie, ktorá sa konvertuje vo vašom televízore na obraz. Zvolíme si frekvenciu tak, že si naladíme nejaký kanál, a potom prijímame program, ktorý ten kanál vysiela. Keď chceme na našom prijímači vidieť iné obrazy, zmeníme kanál a prijímač preladíme na inú frekvenciu. Vy ste ľudská televízna veža a dokážete viac, než ktorákoľvek televízna veža na svete. Ste najsilnejší vysielač vo vesmíre. To, čo vysielate, vytvára váš život a svet.

Obrazy, ktoré prijímate vysielaním svojich myšlienok sa nemihajú na obrazovke vo vašej obývačke, ale sú to obrazy vášho života. Ak chcete vo svojom živote niečo zmeniť, prelaďte kanál a zmeňte frekvenciu tak, že zmeníte svoje myslenie.

Zákon príťažlivosti je prírodný zákon. Je neosobný a nerozlišuje dobré a zlé. Prijíma vaše myšlienky a vracia vám ich späť ako vašu životnú skúsenosť. Jednoducho vám dáva to, na čo myslíte. Rovnako ako gravitačný zákon, ani zákon príťažlivosti sa nikdy nedopúšťa chýb. Určite nikdy neuvidíte lietajúce prasa, pretože sa gravitačný zákon raz pomýlil a jedného dňa zabudol podriadiť prasce zemskej gravitácii.

Keď si predstavujete, že žijete v hojnosti, silno vedome si určujete život pomocou zákona príťažlivosti. Je to celkom jednoduché. Ale potom sa najlogickejšou otázkou stáva: „Prečo každý nežije svoj vysnívaný život?"

Jedným dôvodom, prečo ľudia nemajú to, čo chcú, je, že viac myslia na to, čo nechcú, než na to, čo chcú. Sledujte svoje myšlienky a počúvajte, čo hovoríte. Zákon je absolútny a nikdy sa nemýli. Po stáročia zúri epidémia, ktorá je horšia než akýkoľvek mor, čo ľudstvo kedy postihol. Je to epidémia slova „nechcem". Ľudia ju udržiavajú pri živote tým, že prevažne myslia na to a hovoria o tom, čomu sa chcú vyhnúť, a sústreďujú sa na to, čo „nechcú".

Zákon príťažlivosti pôsobí vždy, či tomu veríte, alebo rozumiete, či nie.

Nepôsobí len vtedy, keď o ňom vieme. Odjakživa, počas celej histórie, pôsobil vo vašom živote aj v životoch ostatných ľudí. Keď si začnete tento úžasný zákon uvedomovať, potom si uvedomíte aj to, akí ste neuveriteľne mocní, pretože sami si vymyslíte svoj život.

Či už myslíte na minulosť, alebo na prítomnosť, zákon príťažlivosti pôsobí. Je to nepretržitý proces. Neexistuje tlačidlo „Pauza" ani „Stop". Je stále činný, rovnako ako vaše myšlienky. Či už si to uvedomujeme alebo nie, takmer vždy o niečom premýšľame. Keď rozprávate alebo niekoho počúvate, keď čítate noviny alebo pozeráte televízor. Keď šoférujete, alebo sa ráno pripravujete do školy či práce. Mnohí z náš nepremýšľajú iba vtedy, keď spia. Ale ešte aj vtedy pracujú sily príťažlivosti s našimi poslednými myšlienkami, ktoré sme mali v hlave pred zaspaním. Dbajte na to, aby vaše posledné myšlienky pred spaním boli príjemné a dobré.

To, o čom premýšľate, vytvára váš budúci život. Pretože neustále premýšľate, neprestajne tvoríte. To, na čo najčastejšie myslíte alebo na čo sa najviac sústreďujete, sa vám objaví v živote. Ako všetky prírodné zákony, aj tento zákon je vyslovene presný. Sami si vytvárate svoj život. Vaše myšlienky sú semeno a úroda závisí od toho, čo zasejete. Keď sa sťažujete, prinesie vám do života ďalšie situácie, na ktoré sa budete môcť sťažovať.

S týmto zásadným poznaním môžete každú okolnosť či udalosť vo svojom živote úplne zmeniť tým, že zmeníte spôsob uvažovania .Váš celý život je manifestáciou myšlienok vo vašej hlave.

Kvantová fyzika skutočne začína na tento objav poukazovať. Hovorí, že neexistuje vesmír, v ktorom by myseľ nehrala úlohu, a že naše myslenie skutočne formuje presne to, čo vnímame. Úžasná práca kvantových fyzikov v uplynulých osemdesiatych rokoch nás doviedli k hlbšiemu poznaniu nezmerateľnej tvorivej sily ľudského ducha. Ich práca vytvára paralely so slovami veľkých mysliteľov, akými boli Carnegie, Emerson, Shakespeare, Bacon, Krishna a Buddha.

Zákon príťažlivostiWhere stories live. Discover now