Yevaki Sema

11 1 5
                                    

Zaman başlamadan önce de var olan, tek olan Ul'dü. O zaman var olmadan da var olan, varlığı için sebebe ihtiyaç duymayandır. Hiçlikte, boşlukta dolanıp dururken artık bir şeyler yapmalıyım dedi ve ilkin İmrayusa'yı Kutlu Diyar'ı yarattı. Burayı dağlar, taşlar, ırmaklar, ormanlarla donattı. Sonra da kendisi için İlulif'i yarattı. Burası İmrayusa'nın merkeziydi. Evrende var olan olan en büyük yapı buydu.


Ul, kalesinde gezerken sessizliği fark etti. Sonra düşündü ve her şeyi gördü. İnsanlar, elfler, tanrılar hepsini ve olmamış olanları gördü. Sonra tekrar bir şey yapmalıyım dedi ve Zo'yu yarattı. Zo bir aslan görünümündeydi fakat istediği her şekile dönüşebilirdi. Kutsal Aslan'ı ve tüm hayvanların kralını yarattıktan sonra ona yaratma gücü verdi. Zo da kendisi gibi hayvanlar yarattı. Her hayvan türünden bir erkek ve bir dişiye konuşma ve düşünme yetisi verdi. Diğerleriyse sadece hisleriyle yaşıyordu. Hayvanlar İmrayusa'nın her tarafına yayıldılar. Zo ve Mov yani aslanların kral ve kraliçesi İlusif'te kalmaya karar verdiler.

Ul, Zo'yu yarattıktan sonra kendisinin bilemediği bir şeye sebep olmuştu. Zaman'a. Ul zamanı istemeyerek de olsa yarattı ve kendisi de bunun akışına müdahale edemiyordu. Üstelik zamanın içinde olup bitecekleri de göremiyordu. Yine de Zo'dan önce düşündüklerini biliyor ve hatırlıyordu. Ama neyin ne zaman olacağını ve gördüklerinin kimler olduğunu bilmiyordu.Zo bir kalede nasıl yaşayacağını uzunca düşündü ve sonradan buraya ait olmadığının farkına vardı. Zo'nun düşünüşü çok uzun sürdü. Fakat daha zamanın sayımı başladığından bu sürenin uzunluğu bilinmiyor. Ul'e artık İmrayusa'nın onu çağırdığını söyledi. Ul çok kederlendi fakat onun isteğini reddedemezdi. Böylece Zo İlusif'ten ayrılıp İmrayusa'ya gitti. Ormanlarda yaşadı. Mov ile birlikte tüm hayvanları yönetti. Bazılarıysa ona itaat etmedi. İtaat etmeyenler Kive isimli kartal, Ores isimli muyan, Pombi isimli ejderha ve Unkos isimli attı. Bu hayvan türleri diğer hayvanlardan ayrı kendi başlarına yaşadılar.


Ul kendi başına kalınca ne yapacağına bir türlü karar veremedi. İlk önce Elfleri yani Yeha'yı yarattı. Çok güzel görüntülü ve çok bilge olan bu elfler yaratılmış olanların ilkiydi. Sayıları oldukça fazlaydı ve İlusif'te yaşayan olmadı aralarında. Sonrasında kendisi gibi tanrılar yaratmaya karar verdi. Tam 13 tane tanrı yarattı. Bunların hepsine yaratma gücü bahşetti. Fakat onları düşlerken ne olacaklarına karar veremedi ve hepsi iradeleri yaratıldıktan sonra kendi iradeleriyle kendilerini yarattılar. Böylece Ul onların üzerinde bir etkiye sahip olmadı. Ul'ün yarattığı tanrılar şu şekildeydi;

Ne; Yaratılan tanrılar arasında en bilgesi. Büyüsel güçler olarak 13 içinde ondan daha üstünü yoktur.


Huno; Yaratılan tanrılar arasında en adili ve en güçlüsü. Savaşma konusunda 13 içinde ondan daha güçlüsü yoktur.


Jera; Yaratılmış olanlar arasında en zarif ve en güzeli. Güzelliği kelimelerle anlatılamaz. İradesi zayıf olan biri ona bakarsa ömür boyu gözlerini ondan alamaz. Onu uzun süre göremezse yok olur.


Kofe; Alçakgönüllülüğün ve eşitliğin vücut bulmuş halidir. Bir tanrıdan çok sıradan bir elften bir farkı yoktur.


Ginde; Yaratılanlar arasında hükmetmek konusunda en güçlüsü. Onun emrine giren biri ya da bir şey asla onun hükmünden kurtulamaz.


Kira; Yaratılanlar arasında en öfkelisi. Ayrıca büyüsel güçler ve savaşmak konusunda oldukça bilgili.

Yevaki SemaWhere stories live. Discover now