6

320 9 1
                                    

P.o.v. Hayley

Met onze koffers op een kar kijken we met grote ogen naar het bord vol met vluchten.
"Zie jij hem ergens?" Vraagt Tom terwijl hij zijn armen op de kar legt en dichter naar het bord toebuigt. Ik kijk nog eens goed, tuit mijn lippen en zeg uiteindelijk: "nope." Ik draai me om naar het kleine, tweejarige meisje in mijn armen.
"Zie jij het ergens staan?" Ze schudt wild met haar hoofd. "Hmm, nee dacht ik ook al. Misschien komt het doordat we er al zes uur van te voren zijn." Met elk woord draai ik mijn hoofd meer om naar Tom. Hij knijpt zijn ogen samen en steekt zijn tong naar me uit.
"Sorry hoor, ik raak gewoon een beetje gestrest wanneer ik moet reizen. Zeker als het een reis van zes maanden is en ik maar drie dagen had om me voor te bereiden."
"Wow, oké. Rustig maar." Hij kijkt weer naar me en glimlacht nu.
"Sorry." Ik glimlach terug. "Laten we gewoon even ergens zitten en wat drinken en eten. Kijk, daar is een Starbucks. Ze hebben daar hele lekkere koekjes." Maya glimlacht breed.
"Koekjes!!" Ik schud lachend mijn hoofd. Tom komt naar ons toe en pakt Maya van me over.
"Koekjes? Maar jij houdt toch helemaal niet van koekjes." Maya fronst haar wenkbrauwen.
"Echt wel."

"Vlucht GH67 naar Delhi gaat nu boarden. Ik herhaal vlucht GH67 naar Delhi gaat nu boarden." Ik haal Maya van mijn schoot af en sta op. Ik pak haar hand vast. Tom slaat aan mijn andere kant, zijn arm om me heen. Samen lopen we naar de balie om te gaan boarden.
Na een tijdje met de rij meegelopen te hebben, worden onze tickets en paspoorten gecheckt. Zodra dat is gebeurd lopen we de buis naar het vliegtuig door. Maya trekt haar handje uit de mijne en spreid haar armen. Ze maakt een vliegtuiggeluid en rent door naar het vliegtuig. Tom en ik kijken lachend naar het rennende gevaarte wat wij samen hebben geproduceerd. Tom drukt een kus op mijn hoofd en we komen bij het vliegtuig aan. Maya staat daar met een stewardess te praten. Zodra ze ons ziet, begint ze breed te lachen.
"Kijk mama en papa ik heb goed op jullie gewacht samen met deze mevlouw!"
"Dat is zeker goed van jou, kleine dame. Ga je nu mee naar onze plek?" Ze knikt breed. Tom laat me los en loopt naar Maya toe. Hij pakt haar handje vast en samen lopen ze vooruit naar onze stoelen. Ik glimlach even naar de stewardess. Die me nog even een fijne vlucht wenst.
"Zelfde!" We lachen even en ik loop achter mijn man en dochter aan. Ze zitten al te wachten op me op onze stoelen. Tom zit bij het raam en Maya in het midden. Ik ga ernaast zitten. Het duurt niet heel lang voordat we gaan opstijgen en op dit moment, pakt Maya onze handen en knijpt ze er stevig in. Ik lach even en kijk naar Tom. Hij kijkt ook naar mij. Hij knipoogt naar me en dan kijken we tegelijkertijd weer terug naar Maya. Ze zit met haar oogjes dichtgeknepen en haar rug strak tegen de rugleuning. Ik knijp zachtjes in haar handje. Voorzichtig opent ze haar ene oogje en kijkt ze me aan. We glimlachen even naar elkaar en dan ontspant ze een beetje. Ze leunt tegen me aan, maar houdt nog steeds Tom's hand stevig vast. Ik laat haar handje los en leg in plaats daarvan mijn arm om haar heen. Ik leg mijn hand op hun handen. En nu op naar Azië...

Together in LAWhere stories live. Discover now