3

320 11 0
                                    

P.o.v. Hayley

Ik gooi de deur open en ren zowat de studio in.
"Sorry, dat ik zo laat ben!" Ik gooi mijn tas op de tafel en loop verder de ruimte in. Amanda staat op een wit doek te praten met Demi Lovato.
"Ah daar is ze. Goed dat je er bent Hayley. Zullen we gelijk beginnen?" Ik knik en loop gelijk naar mijn plek. Ik pak de camera, die om mijn nek hangt vast en begin met het maken van de foto's.

"Dat was super! Goed werk, Demi!"
"Bedankt, jij deed het ook echt super. Je hebt een perfect beeld van mij neergezet!"
"Ach, je weet wat ze zeggen. Oefening baart kunst." Demi lacht hard. Ik lach ook even en begin dan met opruimen.

"Thomas Stanley Holland? Maya Rose Holland?"
"Oh oh. Ja, allerliefste?" Zegt Tom onschuldig als hij de trap afkomt met Maya in zijn armen.
"Wat doet dit hier?" Ik wijs naar een vieze luier die nog op de bank ligt.
"Zij was het." Tom wijst snel naar Maya. Maya wijst ook heel langzaam naar Tom. Ik lach even.
"Tom..."
"Oké, sorry ik was het even vergeten. Ik had haar luier verschoond en toen kroop ze opeens weg, dus moest ik achter haar aan. Je weet hoe snel ze kan kruipen."
"Oké oké, ik vergeef je. Maar ruim het op!"
"Ja, mam." Ik rol met mijn ogen en pak Maya van hem over.
"Nou wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik me net wat bedacht." Tom komt de keuken weer uitlopen en kijkt me nieuwsgierig aan. "Wij hebben nog geen kerstboom!"
"Nah schandalig."
"Dat vond ik nou ook." Ik schud Maya even zachtjes op en neer. "Dus toen dacht ik, laten we een kerstboom en versieringen gaan halen!" Maya gooit haar armpjes in de lucht. "Ja! Jeeh!" Zeg ik met een hoog stemmetje. Tom lacht even en loopt naar de gang om zijn schoenen aan te doen. Ik kietel Maya. "Gaan we lekker kerstinkopen doen, ja hè, ja!"

"Oeh ja dit is super leuk." Ik pak een pak vol met bordeauxrode kerstballen. "Oeh dat ook." Deze keer leg ik een doosje met zilveren kerstballen in het wagentje. Ik kijk daarbij gelijk naar Tom en Maya. Tom kijkt me aan en zijn ogen zeggen genoeg. "Ja dit hebben we echt nodig. We hebben nu alleen stomme kerstballen." Hij rolt met zijn ogen en Maya slaat met haar handje op haar voorhoofd. Ja, dat heeft ze heel misschien van mij... We lopen verder en ik gooi nog heel wat meer versieringen in het karretje. Nu hopen dat we overal genoeg ruimte voor hebben.

"En dat is de laatste." Ik heb net in mijn eentje een neppe kerstboom in elkaar gezet. Tom moest namelijk Maya even vermaken.
"Cool, maar waarom hebben we nou een neppe?"
"Omdat het vet zonde is om een echte, levende boom uit het bos te halen en dan rustig dood te laten gaan voor je eigen plezier."
"Wow, oké. Sorry dat ik erom vroeg." Ik rol lachend met mijn ogen.
"Sorry, het kwam er wat botter uit dan de bedoeling was." Ik loop naar Tom toe en geef hem een kus. "Zo nou ben ik wel weer even klaar met Dora." Ik zet Dora uit en zet kerstmuziek aan. "Wij hebben een boom te versieren!

Met zijn drieeen hangen we de lampjes, slingers en kerstballen in de boom. Tom en ik helpen Maya om de beurt met alles erin te hangen. Als de kerstboom wel vol genoeg zit. Pak ik de witte, glitterende piek uit de doos en geef het aan Maya. Tom tilt haar op en samen helpen we haar met hem erop te zetten. Als hij zitten, zet Tom Maya weer op de grond en slaat hij een arm om mij en Maya heen. Ik glimlach naar mijn gezin en begin met het zingen van All I want for Christmas is you. Al snel hebben we een heel kerstconcert in onze woonkamer en worden we omringd door prachtige lampjes.

Together in LAWhere stories live. Discover now