Chapter 6

317 19 20
                                    

Miután a fiatal lányt kiengedték a fehér Gyengélkedő falai közül, az üres folyósón halad, s cipője koppanása visszhangzik a hatalmas mennyezetről vissza. Hedvig lábai akaratlanul az ősz igazgató irodájához sietnek, hogy mielőbb beszámolhasson az utóbbi hónapok okozta gyötrelmes látomásairól.

Mikor odaér az ijesztő kőszörny elé, meg kényszerül állni. Mi a jelszó? A fura gondolkodású, de annál inkább bölcsebb varázsló mindig valami édesség nevét rejti a jelszó mögé.

- Csótánycsokor! - ez nem vált be - Savajúj cukor!

A szobor hírtelen félreugrik, majd mögötte megjelenik a felfelé kacskaringózó lépcső alja. A lány felugrik az első fokra, és várja, hogy felérjen a varázsló irodájának ajtajához. A bejáraton függő vaskopogtató felé nyúl, mikor felér. Visszahúzza a kezét. Vajon jó döntés ez?

Választ magának már nem tud adni,  a bejáró kitárul, és szeme elé kerül a Roxfort hatalmas igazgatói irodája. A professzor félhold alakú szemüvege mögül tekint barátságosan a lányra, aki megilletődve lép be a szobába.

- Üdv, Dumbledore professzor! - köszön illedelmesen a Mardekáros, amikor belép.

- Önnek is, Miss Avery - mosolyog rá kedvesen. - Jöjjön közelebb, foglaljon helyet!-kínálja hellyel a mágus.

- Rendben, köszönöm - ül le megilletődötten a lány, majd a férdi szemébe néz.

- Miről szeretne beszélni, Hedvig? - csillog barátságosan a szeme.

- Tudja, mostanában rengetegszer ájulok el, vagy álmaimban látomások kergetnek. Az egyik legutóbbi, mintha az apám, és az anyám szólna hozzám, de az lehetetlen, mert ők Londonban vannak a kúriájukban. - mesél kétségbeesetten a lány.

- Nos, azt hiszem, nem tud arról, hogy miért ilyen okos, és miért a Griffendél címerállata a patrónusa, kedvesem. - mondja nyugodtan Dumbledore.

- Maga honnan.. - a kérdést nem tudjs feltenni a lány meglepetésében, mert az igazgató közbeszól a magyarázattal.

- Én mindenről tudok, Miss Avery - kacag fel a varázsló.

- Akkor azt is tudja, hogy miért vannak ilyen látomásaim, és miért ájulok el rendszeresen? - pillant fel a Mardekáros, tanácstalanul.

- Kedves, Avery, lehet egy kicsit meg fogsz lepődni, de azt kérem, keresd fel a Hollóhát házszellemét, majd beszélgess el vele...

Hali!
Sajnálom,hogy ennyi kihagyás volt a két rész között, de igyekszem hozni! :)

Naabot mo na ang dulo ng mga na-publish na parte.

⏰ Huling update: Mar 08, 2020 ⏰

Idagdag ang kuwentong ito sa iyong Library para ma-notify tungkol sa mga bagong parte!

Hedvig AveryTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon