°Chapter 1°

533 25 1
                                    

Szeles az idő. A híres Kings Cross pályaudvar csempézett falai között rohan egy tizenöt éves lány, a kuliját tolva. Szőke haja lobog a szélben, s zöld szemeivel az embereket pásztázza. A kocsiján a bőröndjei, s azokon egy kalitka, amiben egy hóbagoly vijjog. Fehér tollaiban megbúvó fekete pihék odavonzzák a tekintetet. A lány hírtelen lefékezik, majd kocsiját otthagyva rohan egy alak felé. Majd megáll előtte. Visszanéz baglyára, majd boldogan megfordul és a fiú karjaiba ugrik.

- Hiányoztál! - bontakozik ki a lány az ölelésből.

- Ne haragudj Heddy, de nem tudtam elszabadulni a családomtól. - mosolyog bánatosan a szőkeség.

- Ugyan Draco! A lényeg, hogy ötödévesek lettünk, és újra együtt lehetünk! - boxol a levegőbe Hedvig.

- Szüleid? - kérdi a fiú. A kérdésre egy szomorú tekintet a válasz. - Megint nem jöttek el, igaz?

- Soha nem jönnek. De gyere, irány a Roxfort! - indul meg a lány vissza a kulijához.

A hóbagoly, más néven, Youra, csőrét csattogtatva üdvözli a jövevényeket.

- Üdv, Youra! Hiányoztál! - dugja be a ketrecen az egyik ujját Draco, megsimítva az állat egyik szárnyát.

A válasz erre csak egy huhogás volt a válasz, semmi több. Füttyszó harsan a távolban. Mindkét fiatal tudja mit jelent ez. Sietős léptekkel tolják egymás mellett kulijukat, hogy tizenegy óra előtt már a vonatuk vágányánál legyenek. Először Draco indul meg a fal felé, amin könnyedén átsuhan, mintha ott se lett volna. Utána Hedvig szaporázza meg a lépteit, majd átlibben a varázslattal védett titkos ajtón.

- Hedda! - intenek valakik a távolban. Két magas fiú, vörös üstökkel. Csak a Weasley ikrek lehetnek azok.

- Sziasztok! - lép oda a lány, majd öleléssel köszönti őket.

- Hogy vagy? - kérdezi  Fred Weasley.

- Éppenséggel remekül. Dracoval végre találkozhattunk! - mosolyog a lány, de csak két lesúlytó tekintetet kap válaszul. - Jól van na, én értem, hogy nem szeretitek Dracot, de én igen! - dobbant egyet a lány.

- Oké, csigavér kiscsaj, megértjük. - simítja meg a lány vállát George Weasley. - De azt viszont nem, hogy hogy szerethettél bele ebbe a pojácába. - nevet a fiú.

- Nem vagyok szerelmes Draco Malfoyba, többször elmondtam! - ripakodik rá Heddy a két srácra. - Most pedig irány a vonat, még szereznem kell egy fülkét! - tolja meg a két fiút.

Ahogy fellépnek a vonatra, azonnal szemük elé tárul a Roxfort Express varázslatos helyisége. Itt-ott egy gólya, de senki más. Majd lassan elindul zakatolva a vonat. Hedvig elköszön az ikrektől, utána pedig sietős léptekkel keresi a tejfölszőke hajkoronát. A kúpék mellett elhaladva benéz az ablakokon, majd halad tovább. Végül az utolsó vagon leghátsó fülkéjében találja meg a fiút, a két hústoronnyal, Crak-kal és Monstroval.

- Szia Heddy! Foglaltam neked helyet, gyere ülj mellém. - paskolja meg maga mellett a helyet Crak.

- Köszi Crak, de kihagynám. Inkább Draco mellett ülök, köszi. - húzza kínos mosolyra a száját a lány, majd leül az említett szőkeség mellé.

- Hallottad Hedda? Potter szerint A Sötét Nagyúr visszatért. - húzza gunyoros mosolyra a száját Draco.

- Igen, hallottam, de nem tudom eldönteni, hogy igaz-e. Inkább nem foglalok álláspontot. - tetszi karba a kezeit Hedvig, majd elfordul az ablak felé és bámulja az egyre zordabb tájat.

- Mi a baj, Heddy? - simítja meg a lány vállát a fiú. A válasz egy lesúlytó pillantás volt. - Kérlek, mondd el!

- Inkább most nem. Majd ha ketten leszünk. - vonja meg a vállát a lány.

Hedvig AveryWhere stories live. Discover now